lepo molim sve da razlikuju miris belog luka i bazd koji ispustaju njegovi konzumenti.
2 sasma razlicite stvari.
Beli luk
Started by
lusy
, Jun 23 2007 00:00
80 replies to this topic
#16
Posted 27 June 2007 - 07:48
#17
Posted 27 June 2007 - 08:26
Obožavam bijeli luk. Ovdje je rečeno dosta toga, manje ili više provjerenog.
Ali bit će da je najveća istina ipak ovo:
Kad sam uvidio da taj miris nije moguće izbaciti iz usta nikakvom žvakom, sprejem niti nekom drugom hranom, jer dolazi iz utrobe (zar i iz pluća?!), te da i koža bazdi cijelom svojom površinom - shvatio sam kako je mački kad se brani od vlastitog repa.
Ali bit će da je najveća istina ipak ovo:
QUOTE(Dunadan @ 26 Jun 2007, 12:48) <{POST_SNAPBACK}>
inache, tovar sa belim lukom je shto, ako ga konzumirash relativno chesto, pochne koza da ti bazdi na njega, a da ne spominjem shto kad se najedesh, smrad krene da izlazi ne samo iz zeluca vec i iz pluca.
Kad sam uvidio da taj miris nije moguće izbaciti iz usta nikakvom žvakom, sprejem niti nekom drugom hranom, jer dolazi iz utrobe (zar i iz pluća?!), te da i koža bazdi cijelom svojom površinom - shvatio sam kako je mački kad se brani od vlastitog repa.
#18
Posted 27 June 2007 - 10:48
Poljubac bez belog luka -- k'o snajka bez brkova...
(al' ga i dalje volem...)
#19
Posted 27 June 2007 - 11:02
QUOTE(lusy @ 23 Jun 2007, 01:00) <{POST_SNAPBACK}>
Cula sam veceras na vestima da se u Italiji vodi diskusija o izbacivanju belog luka sa menija restorana koje najcesce obilaze turisti, jer kao smrdi i lose predstavlja nacionalnu kuhinju!?
I sad ja kad konacno dodjem do novaca za izlet tamo dobijem klopu bez velicanstvenog belog luka??
Aaaaa
I sad ja kad konacno dodjem do novaca za izlet tamo dobijem klopu bez velicanstvenog belog luka??
Aaaaa
Bez obzira na beli luk, ili ne, kao što neko reče, savetujem ti da u Italiji izbegavaš restorane gde idu turisti. Odvaliće te sa računom, i dobićeš trećerazrednu hranu.
Uostalom, sad postoji i beli luk čak i u prahu, koji ne smrdi, a daje ukus.
#20
Posted 27 June 2007 - 11:16
QUOTE(Tresko @ 27 Jun 2007, 11:02) <{POST_SNAPBACK}>
Bez obzira na beli luk, ili ne, kao što neko reče, savetujem ti da u Italiji izbegavaš restorane gde idu turisti. Odvaliće te sa računom, i dobićeš trećerazrednu hranu.
Uostalom, sad postoji i beli luk čak i u prahu, koji ne smrdi, a daje ukus.
Uostalom, sad postoji i beli luk čak i u prahu, koji ne smrdi, a daje ukus.
Ja imam pitanje za tebe Tresko.Kad sam onomad procitala tu "schok" vest na B92 site-u da je u Italiji otvorena citava debata oko belog luka a sve uz duzno postovanje ljubeteljima belog luka u koje i sam spadam, vest mi se ucinila detinje naivnom i besmislenom. Ne znam, ne zivim u Italiji, pa ne mogu da proverim njenu verodostojnost. I dalje se pitam ko je iskopao i gde tu vest i da li stvarno ima te debate u Italiji?
I da, svi volimo beli luk. Naravno.
#21
Posted 27 June 2007 - 11:22
yeah, BL u prahu je definitivno najveci izum, posle tocka.
obozavam da na tost namazem tanak sloj putera koji pospem BL-om u prahu.
obozavam da na tost namazem tanak sloj putera koji pospem BL-om u prahu.
#22
Posted 27 June 2007 - 12:41
...beli luk postoji i u prahu i u perlicama, ali nesto citam gde kazu da od hemijski preradjenog belog luka ima nula koristi ...
...cak i kad se skuva u nekom jelu - nije vise koristan,
nije koristan ni ako duze lezi u nekoj salati gde ima sirceta ... izgubi sva svojstva i ispada ako ga jedemo na ove nacine,
da smo ustvari samo `dzabe krecili` ...
...cak i kad se skuva u nekom jelu - nije vise koristan,
nije koristan ni ako duze lezi u nekoj salati gde ima sirceta ... izgubi sva svojstva i ispada ako ga jedemo na ove nacine,
da smo ustvari samo `dzabe krecili` ...
#23
Posted 27 June 2007 - 13:58
QUOTE(msmodesty @ 27 Jun 2007, 12:16) <{POST_SNAPBACK}>
Ja imam pitanje za tebe Tresko.Kad sam onomad procitala tu "schok" vest na B92 site-u da je u Italiji otvorena citava debata oko belog luka a sve uz duzno postovanje ljubeteljima belog luka u koje i sam spadam, vest mi se ucinila detinje naivnom i besmislenom. Ne znam, ne zivim u Italiji, pa ne mogu da proverim njenu verodostojnost. I dalje se pitam ko je iskopao i gde tu vest i da li stvarno ima te debate u Italiji?
I da, svi volimo beli luk. Naravno.
I da, svi volimo beli luk. Naravno.
Pazi, kad je i za mene ta vest potpuna novost. Ovde za to nisam još čuo. Mada, u Italiji se često dešava da ovo ili ono udruženje za nešto objavi rat, recimo belom luku, ali niko to ne uzima za ozbiljno.
#24
Posted 27 June 2007 - 16:44
QUOTE(Mama_mia @ 27 Jun 2007, 13:41) <{POST_SNAPBACK}>
...beli luk postoji i u prahu i u perlicama, ali nesto citam gde kazu da od hemijski preradjenog belog luka ima nula koristi ...
...cak i kad se skuva u nekom jelu - nije vise koristan,
nije koristan ni ako duze lezi u nekoj salati gde ima sirceta ... izgubi sva svojstva i ispada ako ga jedemo na ove nacine,
da smo ustvari samo `dzabe krecili` ...
...cak i kad se skuva u nekom jelu - nije vise koristan,
nije koristan ni ako duze lezi u nekoj salati gde ima sirceta ... izgubi sva svojstva i ispada ako ga jedemo na ove nacine,
da smo ustvari samo `dzabe krecili` ...
koliko ja znam, deset minuta nakon ljustenja i seckanja, beli luk gubi gotovo svu svoju prehrambenu vrednost.
#25
Posted 27 June 2007 - 17:04
...upravo tako! jedino sto beli luk nikada ne gubi, vec stajanjem samo dobija, to je poznati `perfume`
#26
Posted 27 June 2007 - 19:14
Ja sam cula tu info na hrt-ovim vestima kao zanimljivost...u sve se sumnja, jel da?
#27
Posted 27 June 2007 - 19:38
QUOTE(BG restorani @ 27 Jun 2007, 03:26) <{POST_SNAPBACK}>
Jeste, cim je progovorila
a jesi olfaktorno osjetljiv, pari da si pas tragač...
šta bi tek bilo da je bila prava rodica, da je naručila janjetine i mlade kapulice, a onda ritualno počučala oko od janjca
meni bili luk+petrusimul+maslinovo ulje obliz. a osim momaka upješno tira i komarce!
#28
Posted 27 June 2007 - 19:57
QUOTE(Nicol @ 27 Jun 2007, 20:38) <{POST_SNAPBACK}>
meni bili luk+petrusimul+maslinovo ulje obliz. a osim momaka upješno tira i komarce!
Imam ja resenje za takve, obavezno metnem knjigu u mantil :-)
#29
Posted 27 June 2007 - 20:21
QUOTE(BG restorani @ 27 Jun 2007, 20:57) <{POST_SNAPBACK}>
Imam ja resenje za takve, obavezno metnem knjigu u mantil :-)
...pa se skrijes u dzbun i flashujes i knjigu?
#30
Posted 27 June 2007 - 20:34
QUOTE(lusy @ 27 Jun 2007, 20:14) <{POST_SNAPBACK}>
Ja sam cula tu info na hrt-ovim vestima kao zanimljivost...u sve se sumnja, jel da?
... jeste, sve je sumnjivo a beli luk ponajvise
...inace ne sekiraj se i u blicu su objavili tu vest o smradu belog luka koji se siri Italijom