Cula sam veceras na vestima da se u Italiji vodi diskusija o izbacivanju belog luka sa menija restorana koje najcesce obilaze turisti, jer kao smrdi i lose predstavlja nacionalnu kuhinju!?
I sad ja kad konacno dodjem do novaca za izlet tamo dobijem klopu bez velicanstvenog belog luka??
Aaaaa
Beli luk
Started by
lusy
, Jun 23 2007 00:00
80 replies to this topic
#1
Posted 23 June 2007 - 00:00
#2
Posted 25 June 2007 - 08:39
Beli luk je doktor, crni luk je medicinska sestra...
#3
Posted 25 June 2007 - 20:53
Mislila sam da nisam jedina koja je odusevljena belim lukom, ali sam se (vrlo ocigledno) bas prevarila
#4
Posted 25 June 2007 - 21:00
obozavam beli luk
redovno ga gnjecim i dodajem cak i krem siru, plus zacini, sta ces lepse
redovno ga gnjecim i dodajem cak i krem siru, plus zacini, sta ces lepse
#5
Posted 25 June 2007 - 22:50
Beli luk je dar božji dar. I afrodizijak. I lek. Ako ti beli luk ne pomogne, neće ni kamilica.
Sećate se kako je Javier Bardem u filmu ŠUNKA ŠUNKA ponavljao o uticaju belog luka na potenciju? Uzimao je cele češnjeve i sladostrastno ih žvakao.
Jako sam srećna da je u Češkoj miris belog luka podjednako prihvatljiv kao i miris i ukus Orbit žvake od eukaliptusa.
Kod mene na poslu ljudi lepo donesu beli luk, odvoje par češnjeva i tako pogrickaju uz doručak ili ručak.
Sirni namaz od belog luka, supa od belog luka, salate, salse.... mmmmmnjam.
Ja lično najviše volim mladi beli luk koga ovde nema u prodaji, ali sam potrefila ove godine u aprilu da budem u BG kad ga puno prodaju.
Ništa lepše od obarene blitve i mladog krompira sa prelivom od maslinovog ulja i seckanog mladog belog luka....
P.S. Nisam večerala a kasno mi je sad, tako da sam trenutno gladna dok pišem ovo
Sećate se kako je Javier Bardem u filmu ŠUNKA ŠUNKA ponavljao o uticaju belog luka na potenciju? Uzimao je cele češnjeve i sladostrastno ih žvakao.
Jako sam srećna da je u Češkoj miris belog luka podjednako prihvatljiv kao i miris i ukus Orbit žvake od eukaliptusa.
Kod mene na poslu ljudi lepo donesu beli luk, odvoje par češnjeva i tako pogrickaju uz doručak ili ručak.
Sirni namaz od belog luka, supa od belog luka, salate, salse.... mmmmmnjam.
Ja lično najviše volim mladi beli luk koga ovde nema u prodaji, ali sam potrefila ove godine u aprilu da budem u BG kad ga puno prodaju.
Ništa lepše od obarene blitve i mladog krompira sa prelivom od maslinovog ulja i seckanog mladog belog luka....
P.S. Nisam večerala a kasno mi je sad, tako da sam trenutno gladna dok pišem ovo
#6
Posted 26 June 2007 - 00:03
Beli luk ,divota...u skoro svako jelo ga stavljam.Obozavam ga zgnjecenog,pa na bareni krompir,pa preko majonez...njam...
#7
Posted 26 June 2007 - 11:02
Beli luk je miris kuhinje
Prava stvar
Prava stvar
#8
Posted 26 June 2007 - 11:48
QUOTE(lusy @ 25 Jun 2007, 21:53) <{POST_SNAPBACK}>
Mislila sam da nisam jedina koja je odusevljena belim lukom, ali sam se (vrlo ocigledno) bas prevarila
nisi. ima nas josh, samo smo razbacani ko Jehovini svedoci i uvek u ilegali, prezreni od okoline.
QUOTE(wegga @ 25 Jun 2007, 23:50) <{POST_SNAPBACK}>
Beli luk je dar božji dar. I afrodizijak. I lek. Ako ti beli luk ne pomogne, neće ni kamilica.
Sećate se kako je Javier Bardem u filmu ŠUNKA ŠUNKA ponavljao o uticaju belog luka na potenciju? Uzimao je cele češnjeve i sladostrastno ih žvakao.
Sećate se kako je Javier Bardem u filmu ŠUNKA ŠUNKA ponavljao o uticaju belog luka na potenciju? Uzimao je cele češnjeve i sladostrastno ih žvakao.
si sigurna da je beli luk mushki afrodizijak? prvi put chujem za to, tim pre shto ti beli luk strmoglavi krvni pritisak do na korak od kome pa mi nekako neverovatno da enormna konzumacija moze da potpomogne heh pumpanje dovoljno krvi di treba.
inache, tovar sa belim lukom je shto, ako ga konzumirash relativno chesto, pochne koza da ti bazdi na njega, a da ne spominjem shto kad se najedesh, smrad krene da izlazi ne samo iz zeluca vec i iz pluca. skeri staf.
jednom sam se zajebala i pred neku zurku, veche pre, pojela 2kg cacikija s glavicom belog luka. needless to say, smrdela sam sledece veche toliko da bih, da sam u stripu, oko glave imala oreol cik-cak linija koje oznachavaju smrad.
fak it, nisam smela da progovorim, a josh grdje je shto sam smrdela i kad sam cutala
inache, da nema nusefekata, jela bih ga bukvalno stalno, u svim jelima, presnog, dinstanog, kuvanog
#9
Posted 26 June 2007 - 12:16
QUOTE(lusy @ 23 Jun 2007, 01:00) <{POST_SNAPBACK}>
Cula sam veceras na vestima da se u Italiji vodi diskusija o izbacivanju belog luka sa menija restorana koje najcesce obilaze turisti, jer kao smrdi i lose predstavlja nacionalnu kuhinju!?
I sad ja kad konacno dodjem do novaca za izlet tamo dobijem klopu bez velicanstvenog belog luka??
Aaaaa
I sad ja kad konacno dodjem do novaca za izlet tamo dobijem klopu bez velicanstvenog belog luka??
Aaaaa
Ne boj se... Uostalom, treba biti lud pa ići u "restorane koje najčešće obilaze turisti", kako u Italiji, tako i bilo gde drugde. Obično se tamo služe splačine koje "domaći" ne bi ni okusili, jer su prilagođene Nemcima, Holanđanima ili nekoj drugoj statistički najbrojnijoj grupi. Treba zaći malo van turističkih ruta i potražiti neki prepun restoran u kome sede domaći i rasturaju se od klope, jer takav restoran nikada neće promeniti recepte.
Mmm, beli luk. Kao klinac nisam mogao da ga smislim, a sad se razbijam od njega.
#10
Posted 26 June 2007 - 12:16
QUOTE(lusy @ 23 Jun 2007, 01:00) <{POST_SNAPBACK}>
Cula sam veceras na vestima da se u Italiji vodi diskusija o izbacivanju belog luka sa menija restorana koje najcesce obilaze turisti, jer kao smrdi i lose predstavlja nacionalnu kuhinju!?
...nije problematican miris belog luka kad dolazi iz kuhinje dok se priprema ili kad je serviran u nekom fantasticnom jelu, to je bas primamljivo tada...
... nego tek kad `turista` izadje iz restorana i pocne da prepricava utiske - e tada nastaje problem
jer otvarati usta dok beli luk fermentira u stomaku - to cak i neki pojedinci u Srbiji smatraju nepristojnim pa, biraju vreme kada ce ga jesti - sigurno ne za dorucak na radnom mestu ko sto kaze wegga da se radi u Ceskoj
#11
Posted 26 June 2007 - 15:45
ma i ja ga ne jedem vise radnim danom, isto imam utisak da se oseca, i to jos vise, sledeceg dana.
vecinom ga konzumiram malo, a ako je u pitanju tzatziki ili neki namaz sa puno belog luka, ili pecene paprike, onda vecinom petkom i subotom, da u nedelju ispari
vecinom ga konzumiram malo, a ako je u pitanju tzatziki ili neki namaz sa puno belog luka, ili pecene paprike, onda vecinom petkom i subotom, da u nedelju ispari
#12
Posted 26 June 2007 - 17:22
QUOTE(wegga @ 25 Jun 2007, 23:50) <{POST_SNAPBACK}>
Beli luk je dar božji dar. I afrodizijak. I lek.
Beli luk nije lek. Beli luk je dijagnoza
#13
Posted 26 June 2007 - 17:34
QUOTE(BG restorani @ 26 Jun 2007, 18:22) <{POST_SNAPBACK}>
Beli luk nije lek. Beli luk je dijagnoza
puko ti date zbog istog? smanjio ti pritisak? sta?
#14
Posted 26 June 2007 - 20:41
I love you garlic loving people
Inace isprobani afrodizijak je beli luk mocen u med ili to ili je sam cin toliko divan da ti je da posle radis jos nesto lepo
Inace isprobani afrodizijak je beli luk mocen u med ili to ili je sam cin toliko divan da ti je da posle radis jos nesto lepo
#15
Posted 27 June 2007 - 02:26
QUOTE(precog @ 26 Jun 2007, 18:34) <{POST_SNAPBACK}>
puko ti date zbog istog?
Jeste, cim je progovorila