Sta ste / sta biste danas kuvali?
#631
Posted 08 May 2010 - 23:31
a uz to
i još je nastradala jedna Valpolicella, ali tu nismo planirali, pa nije na slici
#632
Posted 09 May 2010 - 10:54
Sutra pada sarma sa suvim mesom.Materijal je tu ukljucujuci i kupus koji je prirodno ukiseljen pa onda vakumiran.Naravno iz Hrvatske posto u Srbiji ne umeju da kisele kupus
Kakav si bre ti Srbin dijasporac kad nemas kacu u podrumu, il' bar u garazi?
#633
Posted 09 May 2010 - 15:42
Domace tijesto, domaci sos. Sir, gljive, sunka, crne masline i origano.
Jedina kvaka je sto nemam okruglu tepsiju, nego cetvrtasti pleh, al' ne mijenja sustinu.
#634
Posted 10 May 2010 - 10:37
neki dan slava kod tazbine.
teca moje drage, veliki gurman, svinja debela, covek od 195 cm i isto toliko kilograma. prasetinu slabo jedem, izbegavam. medjutim, jagnjetina od juce, nekako se skorila, sva nikakva, i ja ajde da predjem na prase. prasetina, cudo. kada stavis zalogaj u usta, meso se prosto istopi. neverovatno. nikada tako nesto nisam jeo. uzmem ja jos jedan komad, a teca preko puta kaze "aaa, kakvo je prase? boljeg nema, dva meseca staro ". kada nisam povratio. ako tada nisam postao vegetarijanac, nikada necu.
uzas.
#635
Posted 10 May 2010 - 11:30
Danas i sutra ne radim, mogao bih da kuvam, ali necu da mi se kuvana hrana povlaci po frizideru. Sto mi ostane kupusa zamrznucu, pa ce biti rucak nekad kad radim.
#636
Posted 10 May 2010 - 12:40
-tost sa nemasnim sirom
-rucak: vidjecemo
-vecera: vidjecemo
...stay tuned!
edit: pojeo pavlaku sa 0% masnoce i tunjevinu. Valja mi danas u bilderanu, pa mi treba proteina.
a kad se vratim iz bilderane ide slatki kwark, isto proteini bez masnoce. Polako se pripremam za ''mesni udar'' u Sarajevu i krushku "Prior''. E tu ce biti masnoca za citavu godinu. Pache od telecih nogica, cevapcici, pljeskavice, brizle, bubrescici, sudjukice, piletina koja se manta na raznju, jagnjetina i ostale slastice. Uh, umalo zaboravih, teletina ispod saca, burek od sjeckanog mesa, buredjici, razne druge pite i pitice.
Edited by Rotterdamac, 10 May 2010 - 14:55.
#637
Posted 10 May 2010 - 17:49
Jel to zelena dinja sa sunkom ili su krastavci?Nije neko kuvanje, više onako kao meze
#638
Posted 10 May 2010 - 17:52
Jel to zelena dinja sa sunkom ili su krastavci?
liči na dinju. nema semenke.
#639
Posted 10 May 2010 - 21:49
Dinja, krastavac ja ne bih pojeo ni da mi pištoljem pretiš.Jel to zelena dinja sa sunkom ili su krastavci?
#640
Posted 10 May 2010 - 22:41
Postao si pravi Bolek.Cevape verovatno jedes sa kompotom od kajsijaDinja, krastavac ja ne bih pojeo ni da mi pištoljem pretiš.
#641
Posted 12 May 2010 - 01:45
Ne,on ćevape jede sa knedlikama (knedlama)Postao si pravi Bolek.Cevape verovatno jedes sa kompotom od kajsija
64ac48b757_4817984_u.jpg 18.97KB 4 downloads
Ovo su knedle od belog brašna,a koriste se kao dodatak-prilog jelima umesto peciva i hleba.
knedliky_1_.jpg 46.25KB 4 downloads
Edited by Prag 011, 12 May 2010 - 01:56.
#642
Posted 12 May 2010 - 02:09
#643
Posted 12 May 2010 - 08:45
tako ja jedem ceo zivot, tj. mogo si to da dobijes i u vojvodiniNisu bre knedle nego dumplings.Ja sam imao prilike da idem na veceru kod Ceha pa ti uz odlicno pecenje kao salatu iznesu neki kompot
#644
Posted 12 May 2010 - 17:27
#645
Posted 14 May 2010 - 19:22
Zaljeva se sa jakim poljskim pivom, Zywiec.