Soya Pilence, teriyaki povrce i nudle!
Pile se otvori od ledja! Da bi se lakse i bolje ispeklo.
Premaze se smesom meda & gustog sweet soya sosa u kome je narendan mali komad djumbira i kim u prahu.
Evo ga, nije izgorela taman je kako treba. Boja je od soya sosa.
Nudle, potope se u vrucu vodu da odstoje jedno 1/2 sata.
Za to vreme pripremim povrce za nudle, pera mladog crnog luka, sragatrepa narendana sa onom spravicom za struganje kore, stabljike celera 1 x 1 ... [to sam imao u frizideru], i djubir takodje na tanke listice.
da nacrtamo
Ostatak povrca, brokoli, sargarepa, rotkva, buranija mlada, paxoi [kineski kupus] se stimuju u bain-marie [takodje opdpadci iz frizidera] [nema slika]
Povrce koje se stimovalo je gotovo, dodam japanski teriyaki sos [gusti black soya + sake + ksika meda] mulj mulj u vanu u malu rernicu koja je na 80c da se ne ohladi. [samo da drzi toplotu]
U tom istom 'prljavom vanu' u kome sam smuljao teryaki i povrce ubijem dva jaja, i njih ispecem 'na smrt' razbijem ih na sitne komadice drvenom spahtlom.
U to dodam naseckano povrce sa slike [luk, sargarepa, celer] & bitno malo susamovog ulja.
da nacrtamo:
U kljucavoj vodi koja je ostala od kuvanja povrca [baine marie] obarim nudle ne vise od minut dva.
Prebacim ih u van i kome su povrce, jaja + suvi crni luk [kao cvarci od crnog luka] to je kupljeno gotovo i kinezi to jako koriste. To se sada przi [prsti na sve strane] jedno 3-4 minuta. Dodam malo soya sosa u nudle da promene boju i dobiju malo drugaciji ukus
ovako:
Well, to je to! Relativno brzo vrlo jednostavno. Klopa ala 'smuti pa prospi" pokupis sta imas po frizideru. Jako ukusan orijentalni mix - Japan - Kina - Indonezija. Ne valja sto van mora da bude vreo, sve mora da bude pri ruci i generalno je zbog brzine jako aljkavo kuvanje [tipicno kinesko] Nudle lete na sve strane, dim vatra ... i te munje.
ali nemu nije smetalo a ni nama:
Edited by Hefestus, 12 June 2007 - 01:53.