Restorani u Crnoj Gori koje treba posetiti
#1
Posted 01 June 2007 - 16:57
#2
Posted 01 June 2007 - 17:03
#3
Posted 01 June 2007 - 17:11
^^^ word!
Do Ade Bojane nece naci bolji restoran. Ima mesta gde se mogu pojesti odlicna pojedinacna jela ali kao kompletan restoran Catovica Mlini nemaju konkurenciju. I hrana i pice i usluga, pa i ambijent, su za svaku pohvalu.
Jedino ako se u skorije vreme nije otvorilo nesto novo i bolje ali i u tom slucaju vise verujem necemu sto vec 12 godina drzi nesmanjeni kvalitet.
EDIT:
12 ili 13 godina. Nisam siguran.
Edited by foto, 01 June 2007 - 17:13.
#4
Posted 01 June 2007 - 17:15
od h novog do budve nema nista bolje, a dalje od toga je van mog radijusa kretanja
u h novom pristojna (ali ne i spektakularna) je konoba 'feral' na skveru
#5
Posted 01 June 2007 - 19:05
'rafaelo' tj 'kod krusa' na toploj u h novom, malo seljacka konoba, ali solidan rostilj i lignje
u budvi 'dona - kod nikole'
#6
Posted 01 June 2007 - 19:23
#7
Posted 01 June 2007 - 19:31
Scala Santa - mljac, mljac
Jesu li ziva Tri ribara u Rafailovicima? Kakva je riba tamo mogla da se pojede.
Borici iznad Novog - muka i horor da stignes ali je nekada bila dobra klopa, ne znam kako je sad.
Kontinentalni deo.
Jezero na Durmitoru - ko voli jagnjetinu ispod saca i smoceni kacamak
Ima u Rijeci Crnojevica jedan fantastican restoran kojem sam, na zalost, zaboravio ime - pijani saran.
#8
Posted 01 June 2007 - 19:42
ne radi, koliko znam
#9
Posted 01 June 2007 - 19:46
Misliš verovatno na Stari Most. Samo, tamo se ipak jede dimljeni šaran iz Skadarskog jezera... Ukusno... i veoma skupo.
#10
Posted 01 June 2007 - 20:03
Moguce, moguce. To su te cene, prvo budes pijan pa onda kad se otreznis shvatis koliki si saran.
No, vredi.
edit: Jel' mi ti ono bese preporuci taj restoran prosle godine?
Edited by harper lee, 01 June 2007 - 20:04.
#11
Posted 01 June 2007 - 20:58
Edited by dig ohano, 01 June 2007 - 20:59.
#12
Posted 01 June 2007 - 23:08
#13
Posted 02 June 2007 - 00:16
dragan u krtolama
misko na adi bojani - i posle svega
za sarana (krapa): skadarsko jezero: murici - fenomenalan ugodjaj pod vedrim nebom, vise ugodjaj nego hrana ali svejedno, muslimanska porodica koja cela gine da vam ugodi koliko moze, licno love ribu i voze goste po jezeru po zelji. tacno prekoputa manastira moracnik.
ako ogladnite na putu - legendarna drumsko razbojnicka mehana iznad virpazara zvana "voda u krsu" - zvanicno najbolji rostilj u CG i odlican krap, u dimu kaminskih isparenja i usijanog asfalta
ne secam se imena mesta za najbolju jagnjetinu na obali - u radanovicima izmedju budve i tivta.
odlicna pastrmka na pivskom jezeru, odmah pored manastira piva.
pomenuti mlini - i catovica (bolji) i ljuta (losiji) su solidan fenseraj, ja licno imam problem jer mi nacija bez gastro kulture prodaje gastronomiju o kojoj nema pojma, zato se radje odlucujem za rupe u kojima nema foliranja ili za starosedeoce tipa konobe u prznom u kome smezurana baba od svojih stotinu ljeta sprema najboljeg lesho st.pjera na obali, sa vezicom suve zalfije i majcine dusice, pride. ali catovica mlini jeste OK mesto, za one koji nemaju problem da plate nesto sto ne vredi toliko. ja se radije zabodem kod mishka na bojanu.
bila je dobra i konoba u bigovu, iskvarila se. 3 ribara u rafailovicima apsolutni prosek, jadran kao sto je nekada bio, 60s revisited. beli tanjiri sa plavom straftom po obodu i taj rad.
jebes CG, tamo se jede sto se mora i da se ne umre od gladi. u kafani, na to mislim. e sad, pijacno snabdevanje je druga stvar, narocito ako se koncetrises na off scenu - bar, kotor, risan i tom slicno.
#14
Posted 02 June 2007 - 08:15
I hrana i pice i usluga i ambijent i sve je savrseno i meni bilo dok se nisam vratila u apartman, u kom sam bila to leto, i dok nisam dusu povratila! Krivicu bih pripisala sebi da i mog tatu malo kasnije nije snaslo to isto! U stvari, i dalje tvrdim da sam ja kriva jer sam baksuz pa pokvareni preliv za gambore bas mora mene da ubode ali ce mi biti mnogo tesko da prelomim i opet odem tamo!
#15
Posted 02 June 2007 - 08:19
Izlaz iz Meljina a pre uzbrdice ka Herceg Novom restoran sa desne strane "MONTECARLO" vl.M.Bulut
Restoran ima veliku baštu natkrivenu lozom.
Nekada je restoran bio u Zelenici (dok su bili aktuelni gliseri) i prepun inostranih gostiju sa druge strane Jadranskog mora...
A kelner kaze:" Vidis ove nemozes prevariti,taj kad vidi pecenu ribu u tanjiru zna u koliko je sati je izvađena iz mora!
Kvalitet je ostao isti i posle preseljenja u Meljine!