Prevrće mi se digestivni trakt kad procitam u jednoj rečenici , abortus - kontracepcija..posledice, platiš greške.. i tako dalje
incognito ,silvesters i zmitkoje (tzar) i jos par nekih , stvarno imate najbalansiraniji stav po ovom pitanju koje vuče etička i socijalna pitanja. Sve ste rekli i pokusacu da vas ne "plagijatiram".
Dosta više sa tom kontracepcijom !

Pa šta bi vi, pobogu ? da svaku devojčicu od 12god pa nadalje stavili na hormonskoj terapiji ?
da li ste svesni šta baš ta hormonska terapija čini telu , mozgu, plodnim celijijama ?
ostaje samo kondom kao opcija i to je jedino polu-normalno resenje za zastitu.
drugo.
koliko i da se svaka zena pazi svesni smo da do nezeljene trudnoce moze doci jako lako.
E sad, civilozovano drustvo, pravne drzave , zdravstveno osiguranje je tu da ponudi jedan koncept time sto postoji abortus kao resenje , zatim eventualan councelling (koji traje 2 sata) u kome diskutira devojka sa nekim ko je strucan u oblasti kontracepcija, planiranje trudnoce (ili neplaniranje) i tako dalje..
incognito, gresis u jednoj stvari. Ti bi penalizovao abortus da bi to na neki nacin obeshrabrilo iduce abortantkinje (hehe) da to urade ili " uticu savesti onih drugih koje mozda se nadju u toj situaciji pa zbog toga sto je skupo - pazice malo vise" !!!

vidis, to je nekakvo komercijalno moralisticko razmisljanje. Jer to sto ce biti skuplje, pogodice samo te 'jadne' devojke .. a one koje nisu u toj situaciji ionako ne razmisljaju o tome jer u ljudskoj je prirodi da ocekujemo da se te neke neplanirane neugodne stvari dese drugima oko nama a nas nekako zaobidju.
skuplji abortusi, eto malih profitera... babetina u selu, zgradi, vili i sl. koje znaju to obaviti za pola cene.
jos jedna stvar. U svakoj razvijenoj drzavi posle II sv.rata postoji ono sto nazivamo zdravstveno osiguranje. Svi mi placamo to osiguranje ; i tad kad jedna zena ode na abortus ja ne vidim zasto taj abortus ne bi bio placen od tog zdr.osiguranja ??
ako u jednoj Francuskoj abortus ne kosta nista.. ili u jednoj Australiji ne kosta nista.. vec troskovi istog placene su od obicnog zdr.osiguranja (nije potrebno privatno) ja ne znam po kojoj logici mi neko moze objasniti da eto , to , nije u redu. ?
------------------------------
Mislim da vecina ovde nisu informirani o tome , sta je danas abortus ? abortus vise nije kiretaza kakva se danas u srbiji i dalje vrsi , sto je jedan brutalan metod prekida trudnoce, sa tim obaveznim ciscenjem materice i mogucim komplikacijama koje se mogu desiti ..
abortusi se po ovim malim klinika centrima vrse jednim metodom koji se zove 'vakum'.. (mrzi me da googlam) , traje 10min i nema nikakvih negativnih posledica.
drugi metod je RU 486 , jedan fantastican metod, radi se o jednoj piluli koja se uzima i onda dan kasnije (ili nesto slicno) uzima se jedna druga i eto abortusa..
(ovo nije isto sto i day after pill)
taj RU 486 (mifepristone) ta pilula se pojavila u australiji sasvim normalno i ceo "medical community" znaci doktori,naucnici i ostali su normalno prihvatili taj metod i bili srecni zbog toga jer pretstavlja znacajno manje traume kod zena... I kad ono, javlaj se jedan senator iz tasmanije , jedno djubre konzervatorsko koje napravilo ceo proces u parlamentu da se TA pilula zabrani na teritorij Australije !! taj brian heredine (secam se imena jer sam na faksu bila jedna od onih koji su drzali govore haha) je imao takvu drskost da pored njegovog Pro-life foliranja, etike, i slicnih paravana iza kojih se kriju ovi dobrotvoritelji , rekao je da , jednostavno NIJE normalno da zena napravi abortus a da to uopste ju ne boli , ne oseca neke bar trenutne posledice .. i jednostavno nije KAZNJENA !!

))))
djaba su se feministice skupljale , slale kletve.. i dan danas mislim da je ova pilula zabranjena u australiji. (dok nije u zapadnoj evropi)