Jump to content


Photo

Bread-maker


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
17 replies to this topic

#16 garcia

garcia
  • Members
  • 231 posts

Posted 19 May 2007 - 15:04

QUOTE(Nicol @ 19 May 2007, 10:35) <{POST_SNAPBACK}>
uslikat ću pa se javim...

pazi na objektiv kad "zumiraš" smile.gif
hvala na receptu.

pravio sam testo za pizzu i nikada više neću da kupim gotovo testu u prodavnici.

QUOTE
PRIPREMA TESTA ZA PIZZU

Sastojci:

Voda – 300ml
So – 3/4 kašičice
Maslinovo ulje – 1 supena kašika
Brašno tip 405 – 450g
Šećer – 2 supene kašike
Kvasac – 1 paketić suvog

Program: TEIG (testo, valjda)
• Razvijte testo, oblikujte krugove i ostavite da raste još 10 minuta.
• Namažite krugove sosom i rasporedite nadev.
• Pecite 20 minuta.


#17 Nicol

Nicol
  • Members
  • 751 posts

Posted 19 May 2007 - 16:31

ovo tvoje pizza tijesto zvuči mljac+obliz

a kad radiš sa integralnim brašnom, teže će ispast rahlo, mekano i izdašno. (ajebateled, da mi je neko reka a ću ikad upotrebit ove izraze)
evo, na ovoj slici je tek ispečen, a već se izmrvija... dry.gif
[attachment=36902:kruv_3.JPG]

#18 garcia

garcia
  • Members
  • 231 posts

Posted 19 May 2007 - 19:36

^ ja bih to jeo smile.gif

našao sam (vele poznatog) proizvođača ovih spravica sa simpa sajtom Zojirushi.

prave mašinu sa dva "propelera" koja izbacuje duguljastu veknu.







a peče i meatloaf



evo i recepta za francuski hleb:

QUOTE
PRIPREMA TESTA ZA BAGET

Sastojci:

Voda – 300ml
Med – 1 supena kašika
So – 1 kašičica
Šećer – 1 kašičica
Brašno tip 550 – 540g
Kvasac – 1 paketić suvog

Program: TEIG

• Gotovo testo podeliti na 2-4 dela, obrazovati vekne i ostaviti ih da “odmore” 30-40 minuta. Napravite nekoliko dijagonalnih zareza na veknama pa peći u pećnici.


napravio testo u aparatu a ondak ga izvadio, oblikovao veknu, premazao mlakom vodom, malo posuo brašnom i pekao jedno 45-50min. ispalo super. malo je korica bila pečenija ali je ok.
'lebac nekako sladak... a vaga koja govori kaže "molimo ne stajte u grupama" sad.gif

edit:
omaška u slovcetu

Edited by garcia, 19 May 2007 - 19:37.