Jump to content


Photo

Uhapšeni branioci životinja


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 Recycle Bin

Recycle Bin
  • Members
  • 6,759 posts

Posted 09 May 2007 - 04:50

Ovako normalne zemlje resavaju problem "branioca zivotinja" i njihovog ekstremizma.
Cico, citaj ovo tongue.gif



http://www.b92.net/i...p;nav_id=244628


Uhapšeni branioci životinja
1. maj 2007. | 21:26 | Izvor: B92, Tanjug
London -- Trideset ekstremnih aktivista za zaštitu prava životinja uhapšeno je u Velikoj Britaniji, Belgiji i Holandiji.

700 policajaca, koliko ih je ukupno učestvovalo u akciji, izvršilo je racije na čak 32 adrese. Engleska policija je saopštila da se uhapšeni sumnjiče za umešanost u kriminalne radnje i ekstremizam u ime prava životinja, jer su vodili sistematsku kampanju zastrašivanja i pretnji naučnicima koji u istraživanjima koriste životinje. Ekstremisti su napadali objekte i ljude koji su povezani sa eksperimentima.

"Reč je o veoma velikoj operaciji, jednoj od najvećih policijskih akcija protiv ekstremnih aktivista za prava životinja u Velikoj Britaniji", rekao je predstavnik policije u Kentu Edrijen Lepard, preneo je AP.

"Žrtve te vrste ekstremizma nisu samo kompanije ili univerziteti, već su često na meti i zaposleni u njima kao i njihove porodice i prijatelji", naveo je Lepard.

U akciji je uhapšeno 15 muškaraca i isto toliko žena, a troje je kasnije pušteno dok će ostali biti saslušani.

#2 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 09 May 2007 - 08:51

mda.
posle one teme o delfinima sam se subscribe na PETA newslist whatevah i mal mal pa dobijem neshto. bilo je realnih stvari tipa za foke, medvede i tu sam redovno ishla da se potpishem.
medjutim, poslednji mail koji sam dobila pre nego shto sam kliknula unsubscribe je glasio:
In Oxford's animal-testing laboratory, Felix is denied everything that is natural and important to him. Like other desperately scared and lonely animals in laboratories, he’ll be confined to a metal box for his entire life. Instead of spending his time climbing and playing games in the sun, Felix will be subjected to terrifying and painful procedures.

climbing and playing games in the sun? what's next? smelling roses and playing house with sisters?
poenta je da su totalno nekritichni i da prava zivotinja pokushavaju da brane po svaku cenu, chak i kad se to, nazovimo ga, zrtvovanje zivotinja sprovodi u nauchne svrhe. cela fiziologija zivotinja pochiva na experimentima na zivotinjama. odvratnim experimentima od kojih mi se bukvalno povracalo kad sam uchila but hey! da tih experimenata nije bilo, ko zna na kom bi stupnju razvoja medicine bili danas. tako da, nije mi prijatno kad prochitam, volela bih da je postojao neki drugi nachin, ali etika u ovom sluchaju nikako ne moze da prevagne ako je u pitanju greater good.