Jump to content


Photo
- - - - -

Restorani u Srbiji koje treba posetiti


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
74 replies to this topic

#16 gazza

gazza
  • Members
  • 1,084 posts

Posted 28 May 2007 - 19:05

QUOTE(iznogud @ 28 May 2007, 10:46) <{POST_SNAPBACK}>
stara srbija je sad sasvim nešto drugo



nije valjda da je pala jos jedna zrtva tranzicije u ugostiteljstvu? mnogo je bila jaka kafancuga.

QUOTE(iznogud @ 28 May 2007, 10:46) <{POST_SNAPBACK}>
amerikanac ,vazdušna banja, kod rajka u kazandžijskom ili orač u durlanu je moja preporuka


ne znam za druge ali taj bi stranac trebalo da bude zesce open minded da skapira kazandzijsko sokace. to je vec zaista u domenu mikro lokalne urbane legende. naravno masivan rispekt za objekt.

#17 Voo

Voo
  • Members
  • 1,037 posts

Posted 29 May 2007 - 00:55

QUOTE(gazza @ 28 May 2007, 20:05) <{POST_SNAPBACK}>
nije valjda da je pala jos jedna zrtva tranzicije u ugostiteljstvu? mnogo je bila jaka kafancuga.


Mislim da se nije promenila postavka s kolicinom hrane ali sad izgleda nekako picnuto, mozda se na to misli?

#18 pacey defender

pacey defender
  • Members
  • 1,308 posts

Posted 29 May 2007 - 19:26

Neko pominje kamiondžiju...

Ja sam bio pre 5 godina u kafani koja se zove "Kamiondžija 2". Ne znam gde je tačno, sećam se da nam je trebalo 30 minuta od Soko banje. Gde to može biti?

Cene enormno niske, porcije ogromne. Sad bio u Dimitrovgradu na koncertu Glenna Hughesa, vidim da imaju pokretne službe za opsluživanje raje, imali tamo štand.

#19 perkos

perkos
  • Members
  • 26,798 posts

Posted 29 May 2007 - 20:30

QUOTE(iznogud @ 28 May 2007, 10:46) <{POST_SNAPBACK}>
stara srbija je sad sasvim nešto drugo ,amerikanac ,vazdušna banja, kod rajka u kazandžijskom ili orač u durlanu je moja preporuka van grada je kafana kod sela draževac na 20ak km od niša (odličan roštilj )prema aleksincu starim putem dobro kamiondžije u svrljigu ali preporučujem sve sem pljeskavica i ćevapa(naravno gurmanska da )jer nisu nešto naročito jesu velike ali..

i ja sam pomalo razocaran "starom srbijom" dok je amerikanac OK,kod Rajka ne idem zbog gazde s'kojim sam u sukobu poodavno(iz iste smo carsije)a toj u Durlanu moram da obidjem,nekad je bio dobar "Joca i Nena"ali cujem da nije vise
to isto kao pre par godina...

Edited by perkos, 29 May 2007 - 20:30.


#20 M. Fury

M. Fury
  • Members
  • 587 posts

Posted 30 May 2007 - 07:20

Novi Sad, "Sokače" na Žitnom trgu (ne znam koji broj, ali ćete ga lako videti).

#21 Sombra

Sombra
  • Members
  • 48 posts

Posted 30 May 2007 - 12:30

QUOTE(mjeftic @ 30 May 2007, 08:20) <{POST_SNAPBACK}>
Novi Sad, "Sokače" na Žitnom trgu (ne znam koji broj, ali ćete ga lako videti).



Sokace je kafana sa najboljim cevapima na svetu!
A i namazne salate sa projom za predjelo su odlicne...
Zivim u Beogradu, ali nas ne mrzi da bar jednom mesecno odemo u NS samo zbog Sokaceta (Zitni trg br.5).

#22 marquis

marquis
  • Members
  • 96 posts

Posted 30 May 2007 - 13:07

Nislijska mehana, u Nisu naravno.
Povratak u 19 vek zajedno sa klopom i osobljem u narodnim nosnjama...
5/5

Edited by marquis, 30 May 2007 - 13:07.


#23 M. Fury

M. Fury
  • Members
  • 587 posts

Posted 30 May 2007 - 19:46

QUOTE(Sombra @ 30 May 2007, 13:30) <{POST_SNAPBACK}>
Sokace je kafana sa najboljim cevapima na svetu!
A i namazne salate sa projom za predjelo su odlicne...
Zivim u Beogradu, ali nas ne mrzi da bar jednom mesecno odemo u NS samo zbog Sokaceta (Zitni trg br.5).


Takođe, obavezno probati Tavče na gravče (ili kako se već pravilno kaže smile.gif). Posebno mi je dobro što su im cene sasvim ok.

#24 apotekarica

apotekarica
  • Members
  • 977 posts

Posted 30 May 2007 - 20:53

Promaja u Grasevcima, kad se od Bruska krene ka Kopaoniku, pa s leve strane (tesko je promasiti)

Probati:
  • svezu pastrmka s lokalnog potoka
  • basta salatu
  • dimljenu vesalicu
  • domace predjelo
a u lokalnom etno shopu mozete da pazarite i slatko od narandzine kore - nesto sto sigurno necete naci na drugom mestu

#25 gazza

gazza
  • Members
  • 1,084 posts

Posted 30 May 2007 - 22:45

QUOTE(apotekarica @ 30 May 2007, 19:53) <{POST_SNAPBACK}>
[/list]a u lokalnom etno shopu mozete da pazarite i slatko od narandzine kore - nesto sto sigurno necete naci na drugom mestu


dobro je da ima tradicionalnih srpskih specijaliteta.

jel narandza neprskana?

#26 apotekarica

apotekarica
  • Members
  • 977 posts

Posted 30 May 2007 - 22:55

QUOTE(gazza @ 30 May 2007, 23:45) <{POST_SNAPBACK}>
dobro je da ima tradicionalnih srpskih specijaliteta.

jel narandza neprskana?


ma organic 100%, vidi se da dugo nisi bio dole:)

(ako ti je za utehu, ima ceo spektar 'tradicionalnih srpskih specijaliteta' poput ajvara, slatkog, pekmeza, pindjura... sve pusto tursko, bugarsko oli jermensko)

(a ni muceni kajmak sto ga toliko prisvajamo nije nas, vec egipatski)

(prema tome, sto ne bi tetke lepo zakuvale slatko od pomorandze, kad su vec doktorirale drenjinu i sipak)

#27 GoranBG

GoranBG
  • Members
  • 1,485 posts

Posted 30 May 2007 - 23:11

QUOTE
# svezu pastrmka s lokalnog potoka


Verovatnije je da je pastrmka iz ribnjaka pored potoka, tesko da neki potok u Srbiji moze da snabdeva bilo koji restoran pastrmkom dry.gif

#28 martinj

martinj
  • Members
  • 1,540 posts

Posted 30 May 2007 - 23:20

Carda Florida, malo ispred Backe Palanke (iz pravca NS) i kafana cijeg imena se nikada necu setiti.... Cetvrta sa leve strane na ibarskoj iz pravca beograda (posle lipovacke sume...)

edit: zasto?

U Floridi fantasticna keciga na zaru a na magistrali najbolja pragnjetina u srbiji...

Edited by martinj, 30 May 2007 - 23:21.


#29 apotekarica

apotekarica
  • Members
  • 977 posts

Posted 30 May 2007 - 23:20

QUOTE(FreeSpirit @ 31 May 2007, 00:11) <{POST_SNAPBACK}>
Verovatnije je da je pastrmka iz ribnjaka pored potoka, tesko da neki potok u Srbiji moze da snabdeva bilo koji restoran pastrmkom dry.gif


o bre, sto ste sitnicavi huh.gif

naravno da je iz ribnjaka pored potoka, ali zar ovako ne zvuci lepse?

i naravno da je 100% organic sleep.gif

#30 GoranBG

GoranBG
  • Members
  • 1,485 posts

Posted 31 May 2007 - 12:38

Naravno da zvuci lepse, ali na zalost potocna pastrmka i pastrmka iz ribnjaka pored potoka nemaju, kada je ukus i boja mesa u pitanju, nikakve slicnosti huh.gif