Štampanje će se retko koristiti. Da budem potpuno precizna, verovatno će se često dešavati da pustim par strana čisto da ne zapeče unutra. Ipak, štampanje i kopiranje može zatrebati pa neka i to imam. Neću koristiti za štampanje fotografija.
E sad, koliko sam skapirala HP je najbolji na ovom polju pa sam odlučila da kupim jedan od njih. Zanima me par stvari:
1. Da li se kertridži mogu puniti kao i kod običnih štampača (ne bih punila sama, već nosila)?
2. Koliko se otprilike kreću cene za ove kertridže? Da li su skuplji/jeftinij nego kod običnih štampača ili je to sve isto? Znam da su kertridži za HP najskuplji, ali ja zaista neću puno štampati i mislim da će mi poprilično trajati sa jednim punjenjem (da ne spominjem da verovatno postoji mogućnost dopunjavanja mastila).
I na kraju najvažnije: dvoumim se između dva modela
HP Deskjet f 380
HP-3180 photo smart
Cena im je otprilike ista (6-7000). Gledajući one karakteristike, rekla bih da su tu negde. Jedinu bitnu razliku sam videla kod usb-a: f380 se kači na 1.1, a 3180 na 2.0. Ja mislim da imam 2.0 (kako se to uopšte proverava), pa me zanima da li se i f380 može kačiti na to (pretpostavljam da može).
Ako neko misli da postoji i bolja kupovina slodobno može da preporuči. Jedino je bitno da skener bude "ležeći"
Eto, to bi bilo to