Jump to content


Photo

Kosarkaska Reprezentacija Srbije


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
3331 replies to this topic

#736 Korèagin

Korèagin
  • Banned
  • 186 posts

Posted 17 June 2007 - 01:36

Da je situacija od pre 10+ godina, složio bih se sa tobom. Medjutim, u zlim vremenima stasale su generacije koje ne razumeju ni "molim" ni "izvolite", nego nešto mnogo neposrednije. Neko je malo pre gore govorio o nivoima komunikacije.

Meni se Mokin naÄin i naroÄito nivo komunikacije NE SVIÄA. Medjutim, jednom sam to već napisao, i ponoviću ponovo - jedini benefit njegovog izbora za selektora je u tome Å¡to ga niko neće zajebati niti žednog prevesti preko vode.

A ova epizoda sa Šuputom je bila upućivanje jasne i nedvosmislene poruke, koju će jako dobro shvatiti oni kojima je upućena i mislim da će kao takva imati efekta.

#737 Amare

Amare
  • Members
  • 724 posts

Posted 17 June 2007 - 01:54

QUOTE(Miljan @ 16 Jun 2007, 20:05) <{POST_SNAPBACK}>
Ovde ljude mnogo vise boli sto smo izgubili od brace Crnogoroca. Bez obzira sto utakmica nema nikakvog takmicarskog znacaja. Nasi su tek poceli sa pipremama. Vukoicic,Todosic i Labovic su tek zavsili sezonu. Aleksandrov i Tepic igraju finale. Vukoicicu treba malo vremena dok upozna ostale igrace. Vazno je da osvoje zlato u Sloveniji.

Naravno. 1 kontrolna utakmica u trajanju od 50 minuta, bez publike u potpuno pogresnom trenutku (otkad se igraju bilo kakve utakmice na pocetku priprema????) unsure.gif je ustalasala huh.gif verovatno samo pojedine duhove na ovom forumu i, naravno, novinare koji teze laznoj ekskluzivi twak.gif

Na srecu, uskoro pocinju zvanicna takmicenja na kojima neugodna reprezentacija Crne Gore ucestvuje...NOT thumbsup.gif pa nece biti prilike za stvaranjem laznog rivaliteta.

#738 Miljan

Miljan
  • Banned
  • 849 posts

Posted 17 June 2007 - 08:13

Dobili smo i komicara i selektora. Bice veselo ovo leto. Jedva cekam njegove koneferencije posle utakmica.

#739 Nitro

Nitro
  • Members
  • 208 posts

Posted 17 June 2007 - 09:48

QUOTE
E jebem ga ako je ovo idealan nacin za izgradnju autoriteta. Pre je idealan nacin da se autor podj.....a deklarise kao glavna zvezda filma Tupan i Glupan.


Nije idealan u nekoj drugoj situaciji, ali u situaciji kad igraÄe treba na koljenima moliti da doÄ‘u na pripreme, dok oni postavljaju joÅ¡ neke sopstvene uslove, onda je potpuno primjeren. Kakvih je samo bisera bilo, od "polaganja vozaÄkog", do već legendarnog "traženja minutaže" pa do "koÅ¡arkaÅ¡kih kampova" kao razlog izostanaka. Kad se tako sagleda, stvarno mislim da je naÄin na koji se Moka ophodi prema ovakvim zahtjevima, jedini naÄin koji kvazi reprezentativci razumiju. U suÅ¡tini je jako malo njih kojima je dres reprezentacije bitan, a prvi je taj Å uput, koji izgleda samo gleda interes da se kroz reprezentativnu akciju, dodatno afirmiÅ¡e. Hvala lijepo, ali neće moći. Ako si takav as, traži od poslodavaca svog budućeg kluba da igraÅ¡ po 30 minuta, a ne u reprezentaciji.

Kao Å¡to već rekoh, Å uput je ovim zahtjevom na neki naÄin sebi dodjelio ulogu žrtvenog jagnjeta, koje je Moki poslužilo da demonstrira ostalima da takvi zahtjevi neće proći. S te strane, garantujem da je selektor, kod dobrog dijela javnosti, zaradio pozitivne poene. ÄŒini mi se da je to sve jedan psiholoÅ¡ka igra. Otud i onaj reprezentativni spisak od 30 igraÄa. Jednostavno demonstracija igraÄima da niko nije nezamjenjiv. Možda stvarno jeste malo netaktiÄno i džiberski, ali dobar je naÄin da se pojedincima neÅ¡to utjera u glavu.

Na kraju krajeva, uspjeh ili neuspjeh na EP sigurno neće zavisiti od toga da li je Moka javno prosuo Šuputa, već od nekih drugih stvari.

#740 Petar Mrvaljevic

Petar Mrvaljevic
  • Members
  • 54 posts

Posted 17 June 2007 - 10:20

QUOTE(novisad @ 16 Jun 2007, 12:08) <{POST_SNAPBACK}>
Malo je neverovatno da odjednom zemlja koja je 15-20 puta manja ima približno kvalitetne reprenzetacije u skoro svim sportskim sekcijama.


Ipak je vazniji kvalitet od kvantiteta.

#741 pele10

pele10
  • Members
  • 137 posts

Posted 17 June 2007 - 22:36

QUOTE
Moka: Ložim se na
nemoguće misije



tooo moko,ozhezhi! laugh.gif

#742 HighFly

HighFly
  • Members
  • 1,288 posts

Posted 18 June 2007 - 18:56

JuÄe Gurović posle utakmice: ''i sad me zovu ovi iz KoÅ¡arkaÅ¡kog Saveza Srbije da igram za Srbiju, za koga bre da igram, ma daj idite u p. m.''...

Pretpostavljam da je ovo otkaz reprezentaciji rolleyes.gif Elegantno, nema šta#. Pozavideo bi mu 1 Peđa Stojaković na izgovoru...

#743 Roki Balboa

Roki Balboa
  • Members
  • 753 posts

Posted 18 June 2007 - 19:28

Jeste li videli Mokin stajling na prvom treningu?
Majcica na bretele, neki sorc, kao da je na pecanje otisao

#744 kojot

kojot
  • Members
  • 2,447 posts

Posted 18 June 2007 - 19:35

Novoizabrani selektor koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije Srbije Zoran Slavnić okupio je u ponedeljak u dvorani u Železniku potencijalne kandidate koji će konkurisati za mesto u timu koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu u Å paniji. Prvom treningu A tima prisustvovalo je deset igraÄa: Bojan Popović (Dinamo Moskva), Marko Marinović (Äirona), Branko Cvetković, Dragan Labović, ÄorÄ‘e Mićić (FMP), Stefan Marković, Vladan Vukosavljević (Hemofarm), Aleksandar RaÅ¡ić (Efes Pilsen), Marko Jarić (Minesota).

Å iri spisak Slavnića broji 32 imena, a oÄekuje se da će se pozivu selektora odazvati joÅ¡ neka po zavrÅ¡etku ligaÅ¡kih takmiÄenja, uz Vladimira Radmanovića koji je u Beogradu i Milana Gurovića koji se nije izjasnio.

Sa treninga su izostali finalisti Super lige, koÅ¡arkaÅ¡i Partizana i Crvene zvezde, zatim NBA igraÄi Aleksandar Pavlović i Darko MiliÄić, kao i Igor RakoÄević i MiloÅ¡ Vujanić, koji su u Å paniji, odnosno GrÄkoj.

Treninzi nacionalne selekcije planirani su da se narednih dana obavljaju u Železniku, dok je zvaniÄan poÄetak priprema pred septembarsko EP u Å paniji zakazan za drugu polovinu jula.

#745 TheBigFlegma

TheBigFlegma
  • Members
  • 3,521 posts

Posted 18 June 2007 - 19:37

E ako je ÄorÄ‘e Mićić u bilo kakvoj varijanti sa reprezentacijom, neka idu svi u kurac.

#746 MiddleClass

MiddleClass
  • Members
  • 2,444 posts

Posted 18 June 2007 - 19:44

QUOTE(TheBigFlegma @ 18 Jun 2007, 20:37) <{POST_SNAPBACK}>
E ako je ÄorÄ‘e Mićić u bilo kakvoj varijanti sa reprezentacijom, neka idu svi u kurac.


Rasisto! mad.gif

#747 TheBigFlegma

TheBigFlegma
  • Members
  • 3,521 posts

Posted 18 June 2007 - 19:48

QUOTE(MiddleClass @ 18 Jun 2007, 20:44) <{POST_SNAPBACK}>
Rasisto! mad.gif

Sam ću se diskvalifikovati sa ovog topika.

#748 Karl Fletcher

Karl Fletcher
  • Members
  • 80 posts

Posted 18 June 2007 - 20:02

Ne, ozbiljno otkud Ćićmi™ on nije bio na spisku?? Ako je već spisak podložan promenama bolje onda Savanovića naknadno da pozove...

#749 svedok saradnik

svedok saradnik
  • Members
  • 1,546 posts

Posted 18 June 2007 - 20:30

QUOTE(Karl Fletcher @ 18 Jun 2007, 21:02) <{POST_SNAPBACK}>
Ne, ozbiljno otkud Ćićmi™ on nije bio na spisku?? Ako je već spisak podložan promenama bolje onda Savanovića naknadno da pozove...
Nema potrebe opet dramatizovati stvari bez ikakve potrebe. Prvo je to uradjeno sa onim zatvorenim treningom kombinovanog sastava mlade repke sa Crnogorcima, a sada i oko ovog obicnog treninga.

Treba li uopste objasnjavati zasto je trebalo popuniti broj igraca na treningu da bi bilo za dve petorke. Bilo je devet igraca sa spiska i trebao im je jos jedan statista i logicno je sto su ga popunili sa nekim igracem iz Zeleznika jer se tamo i odvijao taj trening. Ono sto mene ovde stvarno zbunjuje je sto nije bilo Teodosica i Ercega, u ovom trenutku svakako upotrebljivijih limenki od Cvetkovica, Labovica i Micica. Verovatno postoji neki razlog...

Edited by svedok saradnik, 18 June 2007 - 20:32.


#750 djuro_kapa

djuro_kapa
  • Members
  • 210 posts

Posted 18 June 2007 - 20:34

QUOTE(svedok saradnik @ 18 Jun 2007, 21:30) <{POST_SNAPBACK}>
Nema potrebe opet dramatizovati stvari bez ikakve potrebe. Prvo je to uradjeno sa onim zatvorenim treningom kombinovanog sastava mlade repke sa Crnogorcima, a sada i oko ovog obicnog treninga.

Treba li uopste objasnjavati zasto je trebalo popuniti broj igraca na treningu da bi bilo za dve petorke. Bilo je devet igraca sa spiska i trebao im je jos jedan statista i logicno je sto su ga popunili sa nekim igracem iz Zeleznika jer se tamo i odvijao taj trening. Ono sto zbunjuje je sto mene stvarno zbunjuje je sto nije bilo Teodosica i Ercega, u ovom trenutku svakako upotrebljivijih limenki od Cvetkovica, Labovica i Micica. Verovatno postoji neki razlog...

U onoj izjavi Slavnica kada je rekao da je Suputa precrtao,rekao je i to da je prosirio spisak i ubacio Micica,tako da se to znalo jos pre nekoliko dana...Ne znam zasto nema Ercega,ali Teodosic je na pripremama mlade reprezentacije...E sad...I Labovic je takodje na pripremama mladih,ali ne znam kako je on dosao i na prozivku seniora,a Teodosic nije...