Jump to content


Photo

Zivot u kavezu formata A4


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
35 replies to this topic

#1 sraf

sraf
  • Members
  • 30 posts

Posted 07 December 2006 - 11:10

Sta mislite o oslobadjanju zivotinja. Mozete li da zamislite sebe kako
zivite zivot labaratorijskog pacova ili kokoske nosilje
koja zivot provodi u kavezu formata A4.
Da, A4. To je kao kada biste vi ceo svoj zivot proveli u kavezu
povrsine 1m2.

Pogledajte sta su neki milostivi ljudi uradili.
Podrzavate li to?


"U hladnoj i mračnoj noći, pondjeljka 20. studenog, tihi kao sjene došli smo do svoje mete, jezivog spomenika ljudske bešćutnosti. Kroz rupu u ventilacijskom sistemu došli smo do lažnog plafona.

Podignuvši dijelove lažnog plafona i upotrijebivši ljestve našli smo se u prostoriji gdje se uzgajaju miševi i majmuni, a pritom smo izbjegnuli sve alarme na vratima. Prionuli smo poslu kako bi iznjeli što više životinja, uzeli dokumentaciju i riješili sve one ostale stvari.

Štakori se u Harlanu uzgajaju po SPF uvjetima, što znači u sterilnim uvjetima: plastične kutije ispod filtriranog zračnog sustava. Ono što čine ovim malim živim bićima je čisti sadizam i u potpunoj je suprotnosti s imiđem “spasitelja čovječanstva” koji grade o sebi. U ovoj podružnici Harlan mušterijama nudi i kiruršku pripremu životinja: odstranjivanje organa ili sakaćenja.

U hladnjacima smo također dokumentirali tijela životinja koja su ovi “znanstvenici” doveli do neprepoznatljivosti: miševi sa zdrobljenim glavama, miševi pribijeni iglama, štakori sa otvorenim trbusima i potpuno izobličeni zečevi.

U krcatom ogoljenom kavezu, punom izmeta i bez ikakvih prozora pronašli smo 30 makaki majmuna koji su tražili utjehu, pritišćući se jedni uz druge, traumatizirani i nesretni. No ove noći životinje su upoznale i drugu stranu ljudskih bića te osjetili topao zagrljaj koji ih je odnio daleko - daleko. Stotine miševa, od kojih su mnogi bili spremni za isporuku mušterijama i 18 makaki majmuna sada su u našim rukama, slobodni!"

Fronte di Liberazione Animale

Izvor: www.shac.net

#2 zazie

zazie
  • Members
  • 1,669 posts

Posted 07 December 2006 - 11:14

si bre. podrzavali smo i oslobadjanje robova, iako je robovlasnishtvo bilo mnogo dobro za razvoj ekonomije cool.gif

#3 Hella

Hella
  • Sleepers
  • 6,199 posts

Posted 07 December 2006 - 11:23

QUOTE(sraf)
Sta mislite o oslobadjanju zivotinja.

Знаш ли ти колико има проблема на овом свету?

#4 zazie

zazie
  • Members
  • 1,669 posts

Posted 07 December 2006 - 12:06

QUOTE(Hella @ 7 Dec 2006, 11:23)
QUOTE(sraf)
Sta mislite o oslobadjanju zivotinja.

Знаш ли ти колико има проблема на овом свету?



tipichan lazni argument. ph34r.gif
"kolichina problema u svetu..."
kake veze TO ima sa pitanjem?


helo, da li da ti chitam odgovor iz odgovora na sledeci nachin:"ne mislim uopshte o tome" huh.gif

kazi brale ako je tako. chemu napad? nije kaznjivo da te boli dupe za 18 makakija.
al slutim - zuljaju te. chim si se javio ph34r.gif cool.gif ph34r.gif cool.gif

muchenje zivotinja. mrcvarenje, nanoshenje bola, stresa, patnje, ludila zivim bicima. i medju njima nekim koje opasno liche na nas.
sad kad krenu da muckaju gene pa se pojavi majmun sa sposobnoshcu govora. pa kad ti kaze... wink.gif wink.gif wink.gif shta cesh onda? ovako - mutavi, pa se i ne vaze.
a zashta kinjimo toliko i na tako chudovishne nachine sve te mutavce (bozije)? krenesh da vazesh, i ako ocesh da budesh real - i nije neki razlog, objektivno. lichno, kao pojedinac, ne prosperiram dovoljno i nemam toliku korist koja bi opravdala toliki uzas.



i pitanje muchenja zivotinja u sluzbi choveka i chemu to - mosh da se branish koliko ocesh, al aber je vec razaslat i rashirio se po svetu. rupa je vec probushena, i tolika je da se nece zatvoriti vishe nikada. moze samo da se shiri. ph34r.gif
stvar je gotova, samo je pitanje vremena, ocu reci.
pobedili smo smile.gif

bushenje je pochelo sa informacijama, i najosetljiviji duhovi su vec probusheni.

cool.gif cool.gif cool.gif
pochinje neosetno, uglavnom. pochnesh malo da se gadish na to pile na tanjiru. mosh da ignorishesh koliko volish, ali po onom starom - "pazi shta ubacujesh u tu glavu, jer vishe nikad necesh moci to iz iste da izbacish..." vec si strovan mishlju.
tu je,. dosad nisi znao, ili "nisi znao" al sad znash. ph34r.gif
i sad vidi shta cesh sa tim.

neko saznanje da se zivotinje muche zaboravlja. ima drugih sveCkih problema koji ga okupiraju. "boli me bre".
svecki problemi kao kategorija su super u tom smislu, onoliki na gomili, i ovaj da bachimo na gomilu, medju svecke, ne nashe lichne, i kad ga tamo bachimo, i ne vidi se kolicki je. nema ga bre, ne postoji skoro. cool.gif

ima onih koji se odbrane od nove misli tako shto je napadaju, kao i one koji sa idejom dodju shto napadnu.
to su obichno oni mekshi, kojima se pojavljuje kiselina u vidu grize savesti, a osecaju slabost da i delom proprate svoju savest. kad se setim jedne koja je iz svih oruzja branila svoje ljudsko pravo da nosi matching bundicu... cool.gif sa moje strane, samo to shto nece vishe bundu da nosi slatko ko shto je nosila, nego ce da joj zulja mali mozak svaki put kad je obuche, vec je uspeh u borbi za oslobadjanje zivotinja.



prvo da zivotinje oslobodimo od slike koju o njima imamo u glavi, ko su i shta su, i koliko respekta zasluzuju, a onda je lako.
a i kravlja ludia i ptichiji gripovi rade na stvari...

#5 Indy

Indy
  • Members
  • 21,392 posts

Posted 07 December 2006 - 13:23

The Animal House Falls Apart (nationalreview.com)

Is the animal-rights movement beginning to fracture? The evidence definitely points in that direction. Liberationists have been engaged recently in some nasty infighting over basic issues of ideology and the propriety of violent and intimidating protest tactics. Indeed, the antipathy among the various factions seems to have grown so intense that the animal-rights movement could soon segregate into antagonistic camps.

A shattering blow accelerating this potential disintegration may have just been struck — ironically, by Princeton bioethicist Peter Singer, who is often called the godfather of animal rights because of the popularity of his 1975 book, Animal Liberation. A primary goal of animal-rights advocacy is to end all use of animals in medical experiments. But this week, in a BBC documentary on animal research, Singer unexpectedly endorsed the use of monkeys in a series of brain surgery experiments that culminated in the development of a promising treatment to alleviate the symptoms of Parkinson’s disease. When Tipu Aziz, the researcher who experimented on the monkeys, told Singer, “To date 40,000 people have been made better with this [procedure], and…I would guess only 100 monkeys were used at a few laboratories,” the bioethicist replied, “Well, I think if you put a case like that, clearly I would have to agree that was a justifiable experiment.”

link



(Peter Singer je autor knjige Animal Liberation, "the book ... widely considered within the animal rights movement to be the founding philosophical statement of its ideas. Singer himself rejected the use of the theoretical framework of rights when it comes to animals: he argued that the interests of animals should be considered because of their ability to feel suffering and that the idea of rights was not necessary in order to consider them.")

#6 Hella

Hella
  • Sleepers
  • 6,199 posts

Posted 07 December 2006 - 13:40

QUOTE(zazie @ 7 Dec 2006, 12:06)
nije kaznjivo da te boli dupe za 18 makakija.
al slutim - zuljaju te. chim si se javio

Жуља ме дволичност оних који се на једном топику боре за зверска права, али зато на другом топику усхићено уздишу наводећи предности квалитетно обрађене животињске коже.

Која, наравно, не жуља:
QUOTE(zazie)
italijanske su NAJBOLJE
...
svima shkripi koza dok je nova, ne zuljaju te, opstaju, i svako leto im se prijatno iznenadish.
...
idi tamo gde prodaju sandale kojima na (koznom) djonu pishe made in italy

колико жуља бунда:
QUOTE(zazie)
nece vishe bundu da nosi slatko ko shto je nosila, nego ce da joj zulja mali mozak svaki put kad je obuche, vec je uspeh u borbi za oslobadjanje zivotinja.

Жуљај неког другог, лицемеру.
Ја ћу се и даље држати максиме да је боље бити искрен шминкер него лажни панкер. И надам се да сад видиш да је питање о светским проблемима било на месту.

Edited by Hella, 07 December 2006 - 13:49.


#7 skarabej

skarabej
  • Members
  • 76 posts

Posted 07 December 2006 - 13:58

Под хитно забранити држање животиња и експерименте који доприносе напретку.

Ја сам и за забрану узимања лекова. Јадни мали вируси које у милонима и милијардама убијамо само једном таблетом. Кроз какву ли само агонију пролазе.

#8 sraf

sraf
  • Members
  • 30 posts

Posted 07 December 2006 - 14:29

Jedno je ubiti zivotinju, onako nozem, divlju zivotinju koja je imala zivot.

Drugo je ubiti sam zivot, time sto se zivotinja odgaja u sterilnim uslovima i sto se kokoske drze u A4 kavezima.

I ja jedm meso, i ja nosim kozne cipele, ali piletinu kupujem od coveka kod koga kokoske slobodno setaju.

Priznajem da sam ubica. Ali ono sto naucnici i veliki proizvodjaci rade gore je i od ubistva. Recimo pilici za brzi tov kojima meso raste brze nego kosti itd.

#9 Indy

Indy
  • Members
  • 21,392 posts

Posted 07 December 2006 - 14:33

Sad te vec vidim kako zakrvavljenih ociju, sa isukanom kamom, juris divlje pilice po livadama....

#10 skarabej

skarabej
  • Members
  • 76 posts

Posted 07 December 2006 - 14:36

QUOTE(sraf @ 7 Dec 2006, 14:29)
Priznajem da sam ubica. Ali...


Ја са таквом спознајом не бих могао да живим. Без "али".

#11 BGhost

BGhost
  • Banned
  • 1,978 posts

Posted 07 December 2006 - 14:46

QUOTE(Indy @ 7 Dec 2006, 13:23)
(Peter Singer je autor knjige Animal Liberation, "the book ... widely considered within the animal rights movement to be the founding philosophical statement of its ideas. Singer himself rejected the use of the theoretical framework of rights when it comes to animals: he argued that the interests of animals should be considered because of their ability to feel suffering and that the idea of rights was not necessary in order to consider them.")

Pa sta sad, another mesiah bYtes the dust, necemo se valjda zbog ovog Singera vise uzbudjivati nego kad je, prosle godine, onaj cika na zalasku "priznao" da je kreativni dizajner iskrojio svet?

Nemam izgradjen stav po ovom pitanju, samo bih ipak, intuitivno, da se zivuljke postede muka koliko je to moguce, pa makar to zahtevalo izvesnu zrtvu u komforu bitisanja ljucke zajednice. Cesto sam u okruzenju gde Smrt seta svoju kosilicu, pa tako vidim ljude koji, tek sto su pred samim ulaskom u tunel sa svetlom okrenuli ledja, a vec pale preshs cigaretu uz duplu viskozu na slavskoj trpezi. Nije bas da tad pomislim na ove zivuljke sto stradaju edabise takvima spasao zivot, ali kad je tema vec prezentirana na videlo dana, nije zgoreg poTsetiti se.

Edited by BGhost, 07 December 2006 - 14:51.


#12 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 07 December 2006 - 14:47

QUOTE(sraf @ 7 Dec 2006, 11:10)
Pogledajte sta su neki milostivi ljudi uradili.


ti isti milostivi bi bili spremni da pobiju celokupnu faunu kishnih shuma ako bi to pomoglo da se dodje do leka za terminalnu boljku koja ih je upravo sastavila.

QUOTE
"U hladnoj i mračnoj noći, pondjeljka 20. studenog

ne daj, boze, da je topla i mirisna noc, subote 28. svibnja.

QUOTE
Prionuli smo poslu kako bi iznjeli što više životinja, uzeli dokumentaciju i riješili sve one ostale stvari.

koje ostale stvari? huh.gif
defekacija po tastaturama Surovih Znanstvenika? uriniranje u flashe s viskijem koje SZ ispijaju nakon ritualnog zrtvovanja zivotinja?

QUOTE
U krcatom ogoljenom kavezu, punom izmeta i bez ikakvih prozora pronašli smo 30 makaki majmuna koji su tražili utjehu, pritišćući se jedni uz druge, traumatizirani i nesretni. No ove noći životinje su upoznale i drugu stranu ljudskih bića te osjetili topao zagrljaj koji ih je odnio daleko - daleko. Stotine miševa, od kojih su mnogi bili spremni za isporuku mušterijama i 18 makaki majmuna sada su u našim rukama, slobodni!"


slobodni? as in transportovani u nativnu Aziju?
svejedno. drago mi je shto su stotine misheva pochele dihat Slobodni O2. Bog zna da nema dovoljno misheva na planeti.

QUOTE
Fronte di Liberazione Animale

gee, ovo ko Crna Ruka il some shit like that.

Edited by Dunadan, 07 December 2006 - 14:48.


#13 Indy

Indy
  • Members
  • 21,392 posts

Posted 08 December 2006 - 09:11

QUOTE(BGhost @ 8 Dec 2006, 00:46)
Pa sta sad, another mesiah bYtes the dust...

Ja to ne bih nuzno tako tumacio, mislim da on i dalje ostaje "animalrightist"-a, poenta je da postoje nijanse (a pozicija u inicijalnom postu je ekstremna i beskompromisna).

#14 sraf

sraf
  • Members
  • 30 posts

Posted 08 December 2006 - 09:21

Za one sa istancanim smislom za nauku predlozio bih dva eksperimenta da bi videli kako stoje stvari sa zivotinjama:

1. provedite dan u wc-u. Neka vas neko zakljuca.


2. (tezi zadatak) Izaberite betoniranu garazu maksimalne povrsine 25m2.
Pop odu pospite slamu. Neka vas tamo zakljucaju zajedno sa 5-6 vama najblizih. Za vrsenje nuzde koristite jedan od uglova. Organizujte da vas hrane i poje, ali da vas ne napustaju napolje.


3. (jos tezi zadatak) U lokalnom sado-mazo klubu platite da vas golog/golu zakljucaju u kavez i povremeno bodu iglama. Platite im za nedelju dana. Neka vas peku pikavcima i gledaju koliko vam brzo zarastajy rane. (Kao sto se radi u bioloskom institutu u Beogradu i na VMA sa pacovima)

#15 Indy

Indy
  • Members
  • 21,392 posts

Posted 08 December 2006 - 10:59

QUOTE(sraf @ 8 Dec 2006, 19:21)
Za one sa istancanim smislom za nauku predlozio bih dva eksperimenta da bi videli kako stoje stvari sa zivotinjama:


A ti si to sve radio, pa znas?