Ima li gde da se pojede Fondu u Beogradu ili sam beznadezni optimista
primam i kucne pozive za degustaciju od forumasica
Fondu u Beogradu
Started by
Pavllle
, Oct 24 2006 18:27
7 replies to this topic
#1
Posted 24 October 2006 - 18:27
#3
Posted 25 October 2006 - 17:57
QUOTE(martinj @ 25 Oct 2006, 02:47)
za autentican fondue je potreban komplet od keramicke posude, dugackih stapica-viljusaka i stalka na kom se posuda greje, cime se sir odrzava u rastopljenom stanju.
takodje je neophodno imati mesavinu adekvatnih vrsta sireva. ne znam da li se oni u bgd mogu naci.
malo su cudni oni recepti sto si linkovao, narocito prvi
#4
Posted 25 October 2006 - 18:13
Hvala na receptima ali kuvanje nazalost nije jedan od mojih talenata. pre sam za restorantsku varijantu
#5
Posted 25 October 2006 - 23:39
Vidjao sam posude u par radnji u nisu... Prodaju se kao komplet: posuda, 6 visljusaka, noz za secenje sira, postolje za posudu i "reso" na gas koji se stavlja ispod i greje sve to... Mislim da je cena bila negde oko 2000-2500din i sve deluje prilicno kompaktno i jednostavno za upotrebu...
Sto se sireva tice, jbg... srbija...
Sto se sireva tice, jbg... srbija...
#6
Posted 26 October 2006 - 00:28
Posude i keramičke i od inoxa, kao i viljuškice i sveće/patrone za plamičak ima recimo u Merkatoru u Bg-u ili u tržnom centru na Banjici.
#7
Posted 26 October 2006 - 18:58
Ja imam fonud set ali za slatki fondu. tj. istopis cokoladu pa umaces voce i nije lose pogotovu u pravom drustvu
Ali ja bih ipak slano
Ali ja bih ipak slano
#8
Posted 26 October 2006 - 23:52
QUOTE(martinj @ 25 Oct 2006, 23:39)
Vidjao sam posude u par radnji u nisu... Prodaju se kao komplet: posuda, 6 visljusaka, noz za secenje sira, postolje za posudu i "reso" na gas koji se stavlja ispod i greje sve to... Mislim da je cena bila negde oko 2000-2500din i sve deluje prilicno kompaktno i jednostavno za upotrebu...
Sto se sireva tice, jbg... srbija...
Sto se sireva tice, jbg... srbija...
u pa to je super ako toliko kosta. u svajcarskoj je min CHF70, sto je cca EUR45. da znam onda da kupim nov caquelon kad dodjem jer sam stari slomila
sto se sira tice, nista strasno. mozes da pravis razne varijante: moitié-moitié (1/2 gruyère sir + 1/2 fribourg vacherin sir) ili appenzeller, sbrinz, emmental, raclette sir ili mesavina bilo kog od navedenih sireva. premazes caquelon (keramicka posuda) rasecenim belim lukom, narendas sir, dodas belog vina i zagrevas na vatri koja je taman tolika da drzi sir u rastopljenom stanju. mozes da dodas i mesavinu zacina, za koju sad ne znam sta sve sadrzi jer je kupujem gotovu, ali znam da sigurno sadrzi muskatni orascic (u al' sam sad pomogla ).
verovatno tih sireva ima na mestima tipa merkator (ili neka deli radnja). ja ih tamo nalazim kad sam u bgd, posto sireve obozavam i ne moze da mi prodje ni dan bez njih.
...i prijatno