Jump to content


Photo

Dry Cooker


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 kinky kitten

kinky kitten
  • Members
  • 2,915 posts

Posted 08 August 2006 - 23:02

Kupim pre neki dan Dry Cooker, spremim pileće belo s brdo raznovrsnog povrća, ukus odličan, utrošeno minimalno minuta u spremanje, nema masti, povrće kao sirovo a kuvano rolleyes.gif ... krenem da se falim okolo, kad me izbombardovaše kontradiktornim informacijama. Te kancerogeno, te vrhunsko, te prevara, te nema boljeg... unsure.gif

Pa? Koristite li isti? Kakva su iskustva? Ima neko neke recepte?

#2 BGhost

BGhost
  • Banned
  • 1,978 posts

Posted 08 August 2006 - 23:10

Kako se meso ne zalepi ako se ne stavi ni malo masti? Ispece se ili se skuva od pare?

Sto se kancerogenosti tice, nema materijala za koji neki istrazivacki tim nije otkrio da je rizican, te se ne bih time opterecivao. Imam serpe od slicnog materijala kao taj DryCooker, bar su vizuelno nalik, i vrlo sam zadovoljan, dugo zadrzavaju toplotu (stede energiju) i lako se peru. Koliko kosta ta tvoja serpa?

#3 kinky kitten

kinky kitten
  • Members
  • 2,915 posts

Posted 08 August 2006 - 23:18

Dobro, podmaže se malo puterom ili maslinovim biggrin.gif

DC je nekih 2.3inešto,oo dinara.
Ja sam najviše fascinirana ukusom povrća, koje kao da je pripremljeno na pari, a ne smaraš se.

#4 BGhost

BGhost
  • Banned
  • 1,978 posts

Posted 08 August 2006 - 23:48

QUOTE(kinky kitten @ 9 Aug 2006, 00:18)
Dobro, podmaže se malo puterom ili maslinovim biggrin.gif

DC je nekih 2.3inešto,oo dinara.
Ja sam najviše fascinirana ukusom povrća, koje kao da je pripremljeno na pari, a ne smaraš se.


Priredi mu ultimativni test, stavi integralni pirinac i javi kako je ispao i za koliko se skuvao. Sta je sa povrcem (npr. sargarepa ili brokoli), koliko se dugo kuva?

#5 kinky kitten

kinky kitten
  • Members
  • 2,915 posts

Posted 09 August 2006 - 00:51

oki, pirinač će svakako biti na meniju ovih dana pa javljam.

ne znam za šargarepu, slabo je konzumiram, a brokoli još nije došao na red.
od povrća sam pravila tikvice, patlidžan, pečurke, papriku... i priprema je trajala nekih 12 minuta.

#6 martinj

martinj
  • Members
  • 1,540 posts

Posted 09 August 2006 - 02:07

ja da sam imao dry cooker kad sam bio mlad sad bih 100 godina imao....

fuj...

#7 Heizei

Heizei
  • Members
  • 195 posts

Posted 09 August 2006 - 02:15

Oftopik jedan.

Kako spremate integralni pirinač? Meni uvek ispadne bezukusan. Samo ga posolim. Soja sos?

#8 Guest_vinska musica_*

Guest_vinska musica_*
  • Guests

Posted 09 August 2006 - 02:54

to kinky kitten

Ne brigaj za zdravlje!
Ja ga koristim dobrih 15 godina, svakodnevno, i ic mi ne fali. biggrin.gif

Idealno za kuvanje graska, sargarepe, krompira /tu je dovoljno samo 1-2 cm vode,da se ne bi zalepilo za dno/, pirinca, supe, przenje krmenadli /uz malo hladno cedjenog maslinovog ulja, radi socnosti, ako je meso suvo, a i da bi moglo da se resh ispece, a da ne zagori/, krchkanje sarme, pasulja, blanshiranje svih vrsta povrca, cedjenje soka... a i za duze cuvanje namirnica u frizideru /posebno sira/.

#9 Ginter

Ginter
  • Members
  • 185 posts

Posted 09 August 2006 - 08:12

Koristim ga vec godinu i po dana, dobio sam ga na poklon, i prva reakcija mi je bilo kolutanje ocima... Medjutim, greska u proceni...dovoljno je bilo nekoliko kulinarskih kreacija da promenim misljenje.

Uz njega se dobijaknjizica sa receptima, a toplo preporocam recepte sa krompirom...

#10 eneja

eneja
  • Members
  • 956 posts

Posted 09 August 2006 - 08:48

Dobri ljudi objasnite mi kako huh.gif

Evo ja imam taj Dry Cookeri probala da spremim i nista nije ispalo kako treba. I uz to mi je i sporet isprljan. Naime kroz one rupice na sredini gde mu ulazi vreo vazduh meni je kapala voda na sporet takoda sam i njega morala da cistim posle.

A inace pokusala da spremim pomfrit i belo meso. Meso se peklo nesto mnogo dugo a od pomfrita je nastala neka masa krompira. Odnosno sav se raspao i uopste nije dobio onu zlatastu boju pomfrita. Kao da je baren a ne pecen. I uz sve to, trajalo je nesto uzasno dugo.

Pa molim iskusnije da objasne, kako spremaju na kojoj tempareturi i ostale detalje

#11 Darl

Darl
  • Members
  • 65 posts

Posted 10 August 2006 - 13:35

Krompir u DC je savršen. Naravno, ne pripremam ja, nego mama. Treba malo ulja, tek toliko da se podmaže dno. Ona je pročitala neko uputstvo. Valjda kad ga kupiš dobijaš i uputstvo ili tako nešto.

#12 Demon

Demon
  • Members
  • 78 posts

Posted 10 August 2006 - 14:17

Ima to moja strina... ne znam da li ga je koristila.. ona često kupuje tako stvarčice preko TVa pa ih onda čuva do trenutka kada joj možda zatrebaju... one vakuum-kese je kupila pre 100 godina i još ih nije koristila.. kao, nema potrebe...

Što se tiče Dry Cookera, čuo sam da je svrsishodan... proveriću sa strinom, pa javim... il ću da uzajmim njen pa probam sam da napečem nešto...

#13 kinky kitten

kinky kitten
  • Members
  • 2,915 posts

Posted 10 August 2006 - 15:09

QUOTE(eneja @ 9 Aug 2006, 09:48)
Dobri ljudi objasnite mi kako  huh.gif

Evo ja imam taj Dry Cookeri probala da spremim i nista nije ispalo kako treba. I uz to mi je i sporet isprljan. Naime kroz one rupice na sredini gde mu ulazi vreo vazduh meni je kapala voda na sporet takoda sam i njega morala da cistim posle.

A inace pokusala da spremim pomfrit i belo meso. Meso se peklo nesto mnogo dugo a od pomfrita je nastala neka masa krompira. Odnosno sav se raspao i uopste nije dobio onu zlatastu boju pomfrita. Kao da je baren a ne pecen. I uz sve to, trajalo je nesto uzasno dugo.

Pa molim iskusnije da objasne, kako spremaju na kojoj tempareturi i ostale detalje

ja ga imam tek nekoliko dana, tako da i nisam najkompetentniji savetodavac (zato sam i otvorila topik).
elem, spremam na plinu, te ne bih znala o temperaturi, ali je vatra pojačana.
mislim da je pomfrit nemoguće izvesti u dc-u. i moj krompir je ispao sličan tvom, samo bolji i ukusniji (nije se raspao) smile.gif
meso je odlično i trebalo mi je nekih 15ak minuta za pripremu.

ne znam, možda je tvoj cooker feleričan, ovaj moj za sada dobro funkcioniše.

inače, dobije se neka knjižica sa receptima koji na prvi pogled čini se imaju šta da ponude, pa ću ovih dana nešto odatle probati.



2 vinska

nisam se nešto posebno zabrinula za zdravlje. danas je sve živo kancerogeno i štetno po zdravlje wacko.gif
nego, kako praviš supu u njemu? huh.gif

#14 diplomata

diplomata
  • Members
  • 90 posts

Posted 10 August 2006 - 15:50

ja ga imam vec par meseci i pokusavam da kuvam u njemu bez imalo "podmazivanja"( ne kazem da ne unosim masnocu,ali ne zelim da pripremam hranu u njoj,unosim je na dr nacin)-nesto uspem,nesto ne ispadne kako treba,tako da sam srednje zadovoljna..ipak,prednost je sto se ne kuva u velikoj kolicini vode,a mana je sto ne moze puno da stane u njega
mlade krompirice sam kuvala u podmazanom dry cooker,i nije mi ispao nesto najbolje
sve u svemu,ne kazem da je "bacen novac"

#15 cider

cider
  • Members
  • 299 posts

Posted 10 August 2006 - 18:15

šampinjoni pripremljeni u dry cookeru su sjajni; bez trunke ulja, čak i odaspem vodu koju puste i - molim lepo - imaju ukus kao da su spremljeni na žaru. što se tiče brokolija - on je takođe dobar, ali ga treba dobro paziti da ne zagori, tako da se s njim gnjavim na niskim temperaturama. od krompira sam uspeo samo da napravim miks pirea i pomfrita. puke.gif
imam poznanika koji tvrdi da je mator krompir (dakle, neoguljen) pripremljen u dry cookeru sa dodatkom kajmaka / belog sira moćan, ali ne bih znao iz ličnog iskustva reći.
što se tiče kestenja - pazite se. bilans borbe sa tom tavom je bio: jedna opekotina, jedna oprljena majica, nekoliko eksplozija uz divan zvuk kotrljanja poklopca po podu, kao i sticanje svesti o posedovanju širokog dijapazona psovki.

Edited by cider, 10 August 2006 - 22:24.