Pa? Koristite li isti? Kakva su iskustva? Ima neko neke recepte?
Dry Cooker
Posted 08 August 2006 - 23:02
Pa? Koristite li isti? Kakva su iskustva? Ima neko neke recepte?
Posted 08 August 2006 - 23:10
Sto se kancerogenosti tice, nema materijala za koji neki istrazivacki tim nije otkrio da je rizican, te se ne bih time opterecivao. Imam serpe od slicnog materijala kao taj DryCooker, bar su vizuelno nalik, i vrlo sam zadovoljan, dugo zadrzavaju toplotu (stede energiju) i lako se peru. Koliko kosta ta tvoja serpa?
Posted 08 August 2006 - 23:18
DC je nekih 2.3inešto,oo dinara.
Ja sam najviše fascinirana ukusom povrća, koje kao da je pripremljeno na pari, a ne smaraš se.
Posted 08 August 2006 - 23:48
DC je nekih 2.3inešto,oo dinara.
Ja sam najviše fascinirana ukusom povrća, koje kao da je pripremljeno na pari, a ne smaraš se.
Priredi mu ultimativni test, stavi integralni pirinac i javi kako je ispao i za koliko se skuvao. Sta je sa povrcem (npr. sargarepa ili brokoli), koliko se dugo kuva?
Posted 09 August 2006 - 00:51
ne znam za šargarepu, slabo je konzumiram, a brokoli još nije došao na red.
od povrća sam pravila tikvice, patlidžan, pečurke, papriku... i priprema je trajala nekih 12 minuta.
Posted 09 August 2006 - 02:07
fuj...
Posted 09 August 2006 - 02:15
Kako spremate integralni pirinač? Meni uvek ispadne bezukusan. Samo ga posolim. Soja sos?
Guest_vinska musica_*
Posted 09 August 2006 - 02:54
Ne brigaj za zdravlje!
Ja ga koristim dobrih 15 godina, svakodnevno, i ic mi ne fali.
Idealno za kuvanje graska, sargarepe, krompira /tu je dovoljno samo 1-2 cm vode,da se ne bi zalepilo za dno/, pirinca, supe, przenje krmenadli /uz malo hladno cedjenog maslinovog ulja, radi socnosti, ako je meso suvo, a i da bi moglo da se resh ispece, a da ne zagori/, krchkanje sarme, pasulja, blanshiranje svih vrsta povrca, cedjenje soka... a i za duze cuvanje namirnica u frizideru /posebno sira/.
Posted 09 August 2006 - 08:12
Uz njega se dobijaknjizica sa receptima, a toplo preporocam recepte sa krompirom...
Posted 09 August 2006 - 08:48
Evo ja imam taj Dry Cookeri probala da spremim i nista nije ispalo kako treba. I uz to mi je i sporet isprljan. Naime kroz one rupice na sredini gde mu ulazi vreo vazduh meni je kapala voda na sporet takoda sam i njega morala da cistim posle.
A inace pokusala da spremim pomfrit i belo meso. Meso se peklo nesto mnogo dugo a od pomfrita je nastala neka masa krompira. Odnosno sav se raspao i uopste nije dobio onu zlatastu boju pomfrita. Kao da je baren a ne pecen. I uz sve to, trajalo je nesto uzasno dugo.
Pa molim iskusnije da objasne, kako spremaju na kojoj tempareturi i ostale detalje
Posted 10 August 2006 - 13:35
Posted 10 August 2006 - 14:17
Što se tiče Dry Cookera, čuo sam da je svrsishodan... proveriću sa strinom, pa javim... il ću da uzajmim njen pa probam sam da napečem nešto...
Posted 10 August 2006 - 15:09
Evo ja imam taj Dry Cookeri probala da spremim i nista nije ispalo kako treba. I uz to mi je i sporet isprljan. Naime kroz one rupice na sredini gde mu ulazi vreo vazduh meni je kapala voda na sporet takoda sam i njega morala da cistim posle.
A inace pokusala da spremim pomfrit i belo meso. Meso se peklo nesto mnogo dugo a od pomfrita je nastala neka masa krompira. Odnosno sav se raspao i uopste nije dobio onu zlatastu boju pomfrita. Kao da je baren a ne pecen. I uz sve to, trajalo je nesto uzasno dugo.
Pa molim iskusnije da objasne, kako spremaju na kojoj tempareturi i ostale detalje
ja ga imam tek nekoliko dana, tako da i nisam najkompetentniji savetodavac (zato sam i otvorila topik).
elem, spremam na plinu, te ne bih znala o temperaturi, ali je vatra pojačana.
mislim da je pomfrit nemoguće izvesti u dc-u. i moj krompir je ispao sličan tvom, samo bolji i ukusniji (nije se raspao)
meso je odlično i trebalo mi je nekih 15ak minuta za pripremu.
ne znam, možda je tvoj cooker feleričan, ovaj moj za sada dobro funkcioniše.
inače, dobije se neka knjižica sa receptima koji na prvi pogled čini se imaju šta da ponude, pa ću ovih dana nešto odatle probati.
2 vinska
nisam se nešto posebno zabrinula za zdravlje. danas je sve živo kancerogeno i štetno po zdravlje
nego, kako praviš supu u njemu?
Posted 10 August 2006 - 15:50
mlade krompirice sam kuvala u podmazanom dry cooker,i nije mi ispao nesto najbolje
sve u svemu,ne kazem da je "bacen novac"
Posted 10 August 2006 - 18:15
imam poznanika koji tvrdi da je mator krompir (dakle, neoguljen) pripremljen u dry cookeru sa dodatkom kajmaka / belog sira moćan, ali ne bih znao iz ličnog iskustva reći.
što se tiče kestenja - pazite se. bilans borbe sa tom tavom je bio: jedna opekotina, jedna oprljena majica, nekoliko eksplozija uz divan zvuk kotrljanja poklopca po podu, kao i sticanje svesti o posedovanju širokog dijapazona psovki.
Edited by cider, 10 August 2006 - 22:24.