Jump to content


Photo

Čokolada


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
106 replies to this topic

#76 ToniAdams

ToniAdams
  • Members
  • 1,311 posts

Posted 19 July 2007 - 21:45

QUOTE(melankolic @ 19 Jul 2007, 22:42) <{POST_SNAPBACK}>
Jes' ti siguran da su chili i biber, da nisu E???, E???...

ne kontam...
1 je sa chilijem a 1 sa paprom.

#77 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 19 July 2007 - 21:46

QUOTE(MaxPower @ 19 Jul 2007, 20:45) <{POST_SNAPBACK}>
ne kontam...
1 je sa chilijem a 1 sa paprom.

Emulgatori su cudo!

#78 ToniAdams

ToniAdams
  • Members
  • 1,311 posts

Posted 19 July 2007 - 21:48

otkud znam, ako su mi za te pare tapnuli emulgatore, ode kuca...

edit: radi se o hend-mejd cokoladicama, navodno od belgijskih sirovina.

Edited by MaxPower, 19 July 2007 - 21:51.


#79 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 20 July 2007 - 07:19

QUOTE(MaxPower @ 19 Jul 2007, 20:48) <{POST_SNAPBACK}>
otkud znam, ako su mi za te pare tapnuli emulgatore, ode kuca...

edit: radi se o hend-mejd cokoladicama, navodno od belgijskih sirovina.

Na pakovanju ti sve pise, u procenat, sta sve sadrzi. Njihove (od bilo kog proizvodjaca) reklamne fore ne kupujem. Uvek zadrzim pogled na onim "E...", imam neki spisak stetnih emulgatora i onda uporedjujem.

Edited by melankolic, 20 July 2007 - 07:19.


#80 ToniAdams

ToniAdams
  • Members
  • 1,311 posts

Posted 20 July 2007 - 11:09

ma, ne postoji pakovanje, rucno su pravljene, pazare se na komad.

#81 Zverilla

Zverilla
  • Members
  • 910 posts

Posted 20 July 2007 - 12:25

QUOTE(melankolic @ 19 Jul 2007, 22:46) <{POST_SNAPBACK}>
Emulgatori su cudo!


ali jos ne videh neki koji moze da zameni komadice bibera (a nekad i cela zrna) i paprike u cokoladama koje sam jeo

citam i ja sastav ali bolje cokolade su vec dovoljno skupe da se ne zezaju s takvim stvarima vec biraju i koji ce biber da iskoriste zarad unapredjenja ukusa i arome.

generalno s biberom su odlicne ali ako je usitnjen, jednom sam jeo neku sa celim zrnima i to je bezveze. prvo jedes obicnu cokoladu a kad pregrizes biber ima ukus - pa kao da si pregrizao biber (tj ubije sve ostalo)

#82 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 20 July 2007 - 21:26

Kolika je cena tih sa biberom i, uopste, prirodnim aromama na komad? Gde mogu da se kupe takve cokolade?

#83 Zverilla

Zverilla
  • Members
  • 910 posts

Posted 21 July 2007 - 08:56

QUOTE(melankolic @ 20 Jul 2007, 22:26) <{POST_SNAPBACK}>
Kolika je cena tih sa biberom i, uopste, prirodnim aromama na komad? Gde mogu da se kupe takve cokolade?


knez mihajlova prodavnica cokolada (ili su je prekrstili u adore cokolada, nisam bas siguran)

za kutiju (rekao bih 300ak grama) das nesto manje od 1000din, sto je ok
oni prodaju praline al dobre su

ak putujes u inostranstrvo, mozes u svakom vecem gradu naci specijalizovane radnje, gde ima sasvim ok cokolada za 5 ili manje e po komadu (za 100g)
naravno ima i skupljih, zavisi sta hoces, a praline mogu biti (skoro) proizvoljno skupe

#84 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 21 July 2007 - 13:19

QUOTE(Zverilla @ 21 Jul 2007, 07:56) <{POST_SNAPBACK}>
knez mihajlova prodavnica cokolada (ili su je prekrstili u adore cokolada, nisam bas siguran)

za kutiju (rekao bih 300ak grama) das nesto manje od 1000din, sto je ok
oni prodaju praline al dobre su

ak putujes u inostranstrvo, mozes u svakom vecem gradu naci specijalizovane radnje, gde ima sasvim ok cokolada za 5 ili manje e po komadu (za 100g)
naravno ima i skupljih, zavisi sta hoces, a praline mogu biti (skoro) proizvoljno skupe

Hvala na svemu! smile.gif
Na svu srecu, ne volim praline.

#85 ToniAdams

ToniAdams
  • Members
  • 1,311 posts

Posted 21 July 2007 - 15:42

imas ih u centru begea, u zmaj jovinoj, cim krenes da se spustas ka do®colu, sa desne strane.
omalena prodavnica, 2X2 doslovce, sa finom tetom unutra. dodju 3400 dingera/kg.

ima ih i pralina i nekih, nazovi, plocica.

Edited by MaxPower, 21 July 2007 - 15:44.


#86 Zverilla

Zverilla
  • Members
  • 910 posts

Posted 21 July 2007 - 22:55

QUOTE(melankolic @ 21 Jul 2007, 14:19) <{POST_SNAPBACK}>
Hvala na svemu! smile.gif
Na svu srecu, ne volim praline.


daj ovima sansu, nisu "standardni", cheapshit sinteticki filovi nego fini ganash ili komadi voca/raznih oraha (lesnika badema...)
mada je ganas meksi od standardne cokolade i nesto drugaciji po ukusu, nije los. mada ne krca pod zubima kao ona prava

#87 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 21 July 2007 - 23:58

QUOTE(Zverilla @ 21 Jul 2007, 21:55) <{POST_SNAPBACK}>
daj ovima sansu, nisu "standardni", cheapshit sinteticki filovi nego fini ganash ili komadi voca/raznih oraha (lesnika badema...)
mada je ganas meksi od standardne cokolade i nesto drugaciji po ukusu, nije los. mada ne krca pod zubima kao ona prava

Al' je zivot lep...mmm...
Sve cu da probam kad dodjem do Bg- a. smile.gif

#88 Vasilij Zajcev

Vasilij Zajcev
  • Members
  • 1,365 posts

Posted 23 July 2007 - 01:27

Mogli bi ste i neke recepte da okacite, to je valjda bila ideja pre 6strana.
Aj da pokusam da skrenem u tom smeru: raznjici sa vocem - po komad ananasa, banane, jabuke, kajsije, jagode i sl...nanizani na raznjicu. Rastopi se cokolada (po ukusu) sa mlekom i puterom, i prelije se raznjic...moze vanilin secer ili slag preko svega...jednostavno, brzo, sareno, lepo, ukusno.

Od "slanih" piletina ide odlicno sa cokoladom, korica je vrh, slican efekat kao sa medom...

#89 lena21

lena21
  • Members
  • 224 posts

Posted 22 August 2007 - 23:43

evo od mene recept za slatkiš meni omiljenog kolača koji slavi čokoladu - brownies-a sa skromnih 400grrrrr tamne čokolade...
potrebno:
4oo gr tamne čokolade( 200gr ide u kolač a 200gr na kolač)
300gr šećera
250 gr putera
vanil šećer
6 jaja
250 gr mekog brašna
prašak za pecivo
naravno po ukusu i lešnici bademi ...količina - po volji
Redosled: umutiti belanca, dodati šećer + vanil šećer,žumanca. U tu smesu dodati rastopljen puter, istopljenu čokoladu ( 200gr) i brašno sa praškom za pecivo. Na kraju umešajte ako imate nešto od lešnika, badema ...tu smesu sipate u namašćen pleh (37x22cm) peći na 200C ccc 25 min.
Glazura:200 gr tamne čokolade istopiti sa kašikom šećera u prahu , 2 kašike ulja, preliti kada je kolač hladan...uživajte..
Posle isprobavanja silnih varijanti dotičnog kolača ovaj mi se nekako najviše svideo... blush.gif wub.gif

#90 maski

maski
  • Members
  • 1,296 posts

Posted 03 September 2007 - 20:07

...porodila se mica trinaestog a rodjendan joj petnaestog...rekoh:"pozzeli!", reche:"KREMASTO I CHOKOLADNO!!!"

i dok je zvezda akumulirala zzute kartone nastala je ACECAFFE torta:











...nastavak sledi... smile.gif