Jump to content


Photo

Čokolada


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
106 replies to this topic

#16 Amelija

Amelija
  • Members
  • 6,996 posts

Posted 12 July 2006 - 16:19

Ja kazem da - obozavam wub.gif

Uzgred, vise volim cokoladu sa celim lesnicima/bademima/itd nego sa mlevenim.
A pitam se zasto ne postoji cokolada sa orasima? Kako se toga niko nije setio?
A ako slucajno ipak postoji onda se pitam kako ja jos uvek ne znam za to dry.gif

#17 Nikola S.

Nikola S.
  • Members
  • 1,147 posts

Posted 12 July 2006 - 18:05

I meni je to palo na pamet, nekad, ali cisto kao zanimljivost - i da postoji, jeo bih cokoladu oko oraha...

Ja volim Cddberry cokolade sa celim bademima i lesnicima.


#18 Nikola S.

Nikola S.
  • Members
  • 1,147 posts

Posted 12 July 2006 - 18:09

QUOTE(Anduril @ 12 Jul 2006, 17:02)
A sta kazete na Nutelu?


Kazem da je obozavam. Mada je nisam jeo skoro.

Kad sam bio mali jedva sam cekao da svane da bih je jeo za dorucak. Sa sto vise gorkastog caja, da bih mogao nju vise da pojedem bez mucnih posledica.

I za KinderLadu me vezu lepe uspomene. Bilo je neko pakovanje u velikoj tegli, sigurno je jedno 3kg tezilo...

O drogiraskim aditivima ne znam nista.


#19 scissorsister

scissorsister
  • Members
  • 90 posts

Posted 12 July 2006 - 20:17

I ja se pitah sto nema sa orasima...Mozda zato sto su sami po sebi strasno masni. jedino mi to pada na pamet...

#20 Nikola S.

Nikola S.
  • Members
  • 1,147 posts

Posted 12 July 2006 - 20:41

Ja sam negde u gostima jeo domacu "cokoladu" koja je imala orahe i bilo je odvratno. Lesnici se u pravoj cokoladi lepo sjedine sa cokoladnom masom, a ovde tu masu progutas a komadici oraha ostanu da ti se motaju po ustima. Jako neprijatno.

#21 Pikoleta

Pikoleta
  • Members
  • 1,012 posts

Posted 13 July 2006 - 18:20

Zvečevo na hrvatskom tržištu postoji preko 80 godina. Kroz taj period Zvečevo je na tržište postavilo mnoge marke, primjerice Mikado, Mond i Super čokoladice, Braco i Seka, Volim te i Samo ti čokoladu, itd. Poznati proizvodi neizbježno su uvjetovali pozicioniranje Zvečeva na domaćem tržištu, ali i na tržištu zemalja bivše Jugoslavije, kao i inozemstva.

Koliko vam se puta dogodilo da ste joj TO htjeli reći, ali jednostavno se ukočite. Zvečevo misli i na one s problemom u komunikaciji, na one koji su malo sramežljiviji, na one kojima riječi jednostavno ne idu iz usta. Zvečevo u svojoj bogatoj ponudi ima posebnu paletu proizvoda. Već su nam svima poznate čokolade Volim te i Samo ti, čokolade za one najintimnije trenutke. Pa ukoliko ne znate kako joj to reći jednostavno joj poklonite čokoladu, recimo ... Volim te.

Zvečevo širi svoju paletu i dalje, tako su se nedavno na tržištu pojavile dvije nove čokolade. Čokoladu s još dvije poruke. Da, da, Zvečevo osluškuje tržište i potrebe mladih, dvije nove čokolade su Želim te i Jebo bi te. Čokolade osebujna okusa i fine topljivosti, načinjene od svježeg mlijeka, biranih lješnjaka, te najboljih vrsta afričkog kakaovca, uz nadzor i znanje iskusnih majstora primjenom iskušane tehnologije. S tom čokoladom uspjeh je zagarantiran i onim najpovučenijima.

Zvečevo niti tu ne staje, već su u pripremi novi okusi, nove poruke, novi odgovori. Tako idući mjesec na sajmu čokolade u Chocholate City-u biti će predstavljene čokolade Daj odjebi i Ne seri. No o tome više u idućoj epizodi.

Attached Files



#22 BGhost

BGhost
  • Banned
  • 1,978 posts

Posted 13 July 2006 - 20:16

QUOTE(amelija @ 12 Jul 2006, 17:19)
A pitam se zasto ne postoji cokolada sa orasima? Kako se toga niko nije setio?
A ako slucajno ipak postoji onda se pitam kako ja jos uvek ne znam za to  dry.gif


U Beogradu se mogu kupiti cokoladne bombone od pola oraha u cokoladi u obliku korpice. Prodavnica Cokolada u TC Milenijum, koriste sirovine iz Belgije.

#23 pantapita

pantapita
  • Members
  • 138 posts

Posted 13 July 2006 - 23:06

Ko voli s' mesom wink.gif

CRVI U HRVATSKOJ ČOKOLADI
U čokoladi "Kandita" iz Osijeka, pored voća, kikirikija, badema i lešnika, gomila debelih crva

BEOGRAD - Crvljive čokolade hrvatske firme "Kandit" iz Osijeka pojavile se na srpskom tržištu. Beograđanin Staniša Stojković kupio je u prodavnici u Leštanima dve "tuti-fruti" čokolade pune crva. Čokoladama nije istekao rok, "važile" su do 2005. godine, ali je pored grožđa, kikirikija, badema i lešnika bila "obogaćena" i crvima! Živim, debelim i vrlo "nestašnim". Čim su otvorene, počeli su da gmižu po ambalaži.

Prema rečima "nesrećnog" kupca Staniše Stojkovića, čokolada je kupljena u prodavnici "Žad" u Leštanima. U njoj, kaže Stojković, redovno kupuje i to je bilo prvi put da se tako neprijatno iznenadio.
- Deci sam kupio dve čokolade. Čim sam ih doneo, klinci su ih otvorili. Odlomili su prvo parče i počeli da vrište. Bila je puna crva. Nisam mogao da verujem svojim očima! Svuda po čokoladi mileli su beli crvi. Hipnotisano sam gledao u taj prizor nekoliko trenutaka. Pogledao sam datum i, na moje veliko iznenađenje, čokoladi je rok isticao 28. januara 2005. godine - priča za Kurir Stojković.

Stojković je odmah potom otišao u prodavnicu. Požalio se vlasnicima koji su, kako on kaže, i sami bili vrlo iznenađeni. Odmah su, međutim, čokoladu povukli iz prodaje.
- Nisam želeo novac nazad, niti da zovem inspekciju. Tu često kupujem i tako nešto mi se dosad nije desilo. Uvek sam, međutim, kupovao domaće čokolade i ne znam šta mi je bilo da tada kupim "Kanditovu" "tuti-fruti" čokoladu - navodi naš sagovornik, i dodaje da mu još dugo neće pasti na pamet da kupi čokoladu.

Crvi u čokoladi, međutim, nisu nikakva novina. Barem ne za sanitarne inspektore. Prema rečima Radmile Sinđelić, bivše načelnice savezne sanitarne inspekcije, verovatno su jajašca crvića bila u lešniku, a odatle su se kasnije izlegli crvi.


Prodavnice povukle čokolade

Dve privatne prodavnice u Leštanima, gde su se prodavale "tuti-fruti" čokolade, povukle su je odmah iz prodaje posle intervencije Stojkovića. Iako je čokolada bila u roku, nisu hteli da rizikuju da im još neko vrati crvljivu čokoladu.




- Jajašca su sigurno bila u voću ili lešniku, koji je ubačen u čokoladu. Pošto se voće termički obrađuje tokom prerade, ne postoji propust fabrike. Najverovatnije je da se radi o pogrešnom skladištenju. Ukoliko se čokolada ne čuva onako kako je propisano, postoji mogućnost da se ucrvlja. To nije ništa novo. Kupite sami nekoliko čokolada i ostavite da odstoje nekoliko meseci, i videćete da će biti "obogaćene" crvima - kaže naša sagovornica, i dodaje da te čokolade nisu pokvarene.

- Upravo pojava crva je dokaz za to. To znači da je voće koje je otišlo u te čokolade zdravo. Crva nema u otrovnom voću, u voću punom pesticida - kaže kroz smeh Radmila Sinđelić.

- Problem je u prizoru i reakciji. Niko ne može da zamisli čokoladu sa crvima - završila je ona.

Doktor Ljubomir Pfaf, naš poznati nutricionista, kaže da čokolada kojoj nije istekao rok a sadrži crve nije za jelo.
- Takav slučaj "ne podleže" kažnjavanju. Prodavac je u radnji imao robu kojoj nije istekao rok, fabrika je odradila proces proizvodnje, ali čokolada ne sme da se jede. Ne verujem da su crvi preživeli visoke temperature termičke obrade voća, već sam siguran da je "zagađenje" nastalo tokom transporta ili skladištenja - kaže Pfaf za Kurir.

Kurir je u nekoliko navrata pokušao da dobije bilo kakve informacije o proizvodnji "tuti-fruti" čokolada u osiječkom "Kanditu", ali se ni na centrali, ni u kancelariji direktora Josipa Pavića, a ni i u kancelariji tehničkog direktora Zlatka Kaluđera niko nije javljao.

#24 Bata.Ilich

Bata.Ilich
  • Members
  • 5,646 posts

Posted 14 July 2006 - 14:08

Slika govori vise od reci...

Attached Files



#25 Takeshi

Takeshi
  • Members
  • 2,001 posts

Posted 14 July 2006 - 23:28

wub.gif tongue.gif



#26 nickie

nickie
  • Members
  • 6,347 posts

Posted 09 August 2006 - 14:12

Ja najvise volim belu wub.gif .
A vi? Belu, braon, ili crnu? smile.gif

#27 Zeka Peka

Zeka Peka
  • Members
  • 3,687 posts

Posted 20 August 2006 - 22:29

Пробала сам пре неки дан Симкину Крементину са укусом лешника. Мммммм.... Божанствено. biggrin.gif

#28 BJeannette

BJeannette
  • Sleepers
  • 83 posts

Posted 22 August 2006 - 09:35

rolleyes.gif Ima li neko recept kako napraviti domaću čokoladu, a?

#29 Zeka Peka

Zeka Peka
  • Members
  • 3,687 posts

Posted 22 August 2006 - 11:23

Зар се уопште исплати? blink.gif И где може да се нађе квалитетан какао? unsure.gif

#30 hansolo

hansolo
  • Members
  • 1,290 posts

Posted 22 August 2006 - 19:33

...imas obicno na pijacama kod svercera.... holandski.... obicno ima kod onih sto donose robu iz madjarske, madjarsko je i pakovanje ali pise da je uvoz iz holandije i u kesicama je pakovan kao i nas...