Jump to content


Photo

Lefkada ili Zakintos?!


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
36 replies to this topic

#16 Tane

Tane
  • Members
  • 37 posts

Posted 04 August 2006 - 13:38

uhh jee... Hvala momci. Stvarno cu imati sta da vidim, i to naravno zahvaljujuci vama! Cim dodjem ima da se bacim u trazenje tih agencija koje nude te buseve do raznih plaza, kao i brodice...

#17 Tane

Tane
  • Members
  • 37 posts

Posted 20 September 2006 - 15:04

Za sve dobre ljude na ovom forumu….

LOKACIJA: NIDRI, LEFKADA, GRČKA
Prvobitno mi je bilo čudno kako i zašto ni jedna agencija ne daje aražmane na drugoj strani ostrva, gde su ujedno i najlepše plaže?! Ali u to se svi uvere kada tamo odu jer je ostrvo krajnje ne naseljeno i još nema luxuznih hotela (osim Ionian Blue u Nidriju).

Gradić Nidri je odličan za odmor ali i za umor smile.gif plaže u ovom mestu su OK, to kažem iz razloga što su ove ostale na drugoj strani ostrva fenomenalne. Restorana ima koliko vam volja, a njihovi menadžeri će sve uraditi (u pravom smislu te reči) da sednete baš u njihom lokalu. Za clubove stvarno nismo imali snage, non stop smo lutali po ostrvu i obišli smo ga bar 3x!

Plaže:
1. PORTO KACIKI

- Prvo pa najbolje smile.gif Raj na zemlji, stvarno mogu da se ponose ovom plažom! Postavicu i slike kako bi ostali mogli da se uvere u ovo sto čitaju! Beli šljunak, tirkizno more, ima dubine tako da nećete se smoriti da bi ušli u vodu smile.gif

I da, ova plaža je ZVANIČNO najlepša plaža na Mediteranu!

2. EGREMNI
- Po nekima ovo je najbolja plaža, ali ako mene pitate dolazi tek na 3ćem mestu. Veliki problem pretstavljaju stepenice i 350 ih je komada smile.gif Plaza ima oko 1km sigurno, i sve je u pesku! Ono što većini može biti važno to je da na ovoj plaži (ali i na ostalima) ima jako malo ljudi.

3. KATHIZMA
- Ovu plažu sam prvi put video, i na nju kada smo došli oduševili smo se činjenicom da na 2km plaže ima oko 100 ljudi. Tako da niko nikome na glavu ne seda!!! Ova plaža je po meni jedna od boljih!

4. AGIOS NIKITAS
- Malo preslatko seoce! Na ovo će se svako oduševiti! Slike seoceta obavezno pogledajte i ovde vredi doći i preko godine samo da vidim ko će da me vodi smile.gif Glavna ulica sela, vodi baš na plažicu koja je oko 200 metara. Ima nekoliko kafanica na samoj plaži i kada se uzme plus povetarac koji non-stop pirka osećaj je... opušteno!

5. MILOS BEACH
- Plaža za koju se treba pomučiti. Dolazi se malom strmom stazom preko brda, iz Agios Nikitasa! Mnogo je lepo kada se popnete na vrh i kada sa jedne strane vidite seoce, a sa druge Milos plaža! Kada se popnete na vrh brda odjednom vam puca pogled na sve boje plavog. Talasi su ogromni, tako da je kupanje rezervisano isključivo za hrabrije.

Na prve dve plaže koje sam nabrojao, mora da se dođe ili brodom ili autom ili pak motorom. Autobusi tamo ne saobraćaju, što nije i slučaj sa sledeće tri plaže! Autobusi vas dovoze do njih i za cifru od proseka 5eura po osobi obezbedili ste sebi povratnu kartu. Plaže su idealne, i plus boja mora.

Nas je isto tako oduševilo što su stalno veći talasi! Nemirno more... smile.gif

Nekoliko puta smo iznajmili motor, što nas je koštalo 20eura na dan. 12eura iznajmljivanje i oko 8eura gorivo i ulje!

KRSTARENJE
[U]

Na ovo sam cekao ako ne celog, onda definitivno poslednjih 5 godina. Krstarenje iz snova, kapetan broda IKAROS je započeo u 10h a završio oko 18:30h povratkom u Nidri. Znači idemo redom...
Prvo smo obišli celo ostrvo i prošli pored svetionika na samom jugu ostrva, i došli do plaže Porto Kaciki. Tu je bilo zaustavljanje oko 1h za kupanje.
Posle se put nastavio do najlepšeg mesta koje sam video na ovom putovanju, reč je o malom mestu na obali ostrva Kefalonija, Fisikardo. Znaci sve je malo, slatko, obojeno u čudne boje, i celo mesto je zalivčić mali. Predivno. Ima nekoliko restorana i kafića, veliki broj gift shopova koji, ruku na srce, uopšte nisu jeftini. Ima i maleni internet klub smile.gif i tu smo se zadržali oko 2h.
Sledeća lokacija je bila selo Vathi na obali ostrva Meganissi. Fino malo mestašce, sa nekoliko taverni. Manje je od Fisikarda a samim tim i nezanimljivije. Plaže su tu malene i baš čiste. More je zeleno.
Posle toga smo otišli do nadaleko čuvene pećine Papanikolis ili već nešto slično, gde se u Drugom Svetskom ratu skrivala podmornica po čijem kapetanu pećina nosi i ime.
U nastavku krstarenja, prošli smo razgledanjem ostrva Ithaka, Meganissi i Skorpios koji je u vlasništvu čuvenih Onasisa smile.gif

Cene autobuskog prevoza sam napomenuo, i kreću se oko 5eura po osobi za povratnu kartu što je krajnje pristupačno i za nas!

U restoranima su cene OK. Nije ni skupo ali ni jeftino. Poređenja radi, većera za dvoje rakovi su u pitanju + grčka salata + 2 pića je izašlo 35eura. Što je cena koja bi vas izašla i u Beogradu!

Kafici... Cene su malo jače nego kod nas u glavnom gradu na primer..
Espresso 2eura, Nes 2eura, Nes Frappe 2,5 eura, Coca Cola 1,8eura...

Veoma interesantno je bilo napomenuti da je u kafićima na plažama piće mnogo jeftinije nego recimo u Nidriju! Na plaži PORTO KACIKI Coca Cola, Fanta, Sprite su bili 1,20eura limenka?!

Prodavnice su bas dobro opremljene smile.gif Cene su kao i kod nas, što znači povoljno! Ako neko bude išao na ovu lokaciju sledeće godine, neka vodi račina. Cene neverovatno variraju od prodavnice do prodavnice, tako da se bolje malo prošetajte i razgledajte. Cenkanje se podrazumeva!

Interesantno je bilo kada sam sa devojkom ušao u prodavnicu gde sam trebao da kupim pavlaku! E sada je bilo pitanje kako da im objasnimo šta je pavlaka?! Prvo je počelo od toga da je to mlečni proizvod i da se jede kašikom, našta nas je radnica čudno bledo gledala! Engleski nam jeste dobra strana, ali njima nije! Trebalo nam je 15min da se sporazumemo.

Isto tako, krajnje čudno je što nigde nema da se kupi Sveps??!

Stvarno ne znam šta još da napišem... Slobodno me može svako kontaktirati na mail tane@megastudent.co.yu koga nesto spec interesuje, a možete postavljati pitanja i ovde na forumu!


Pozdrav svima, i VELIKO hvala svima koji su mi pomogli pre puta,najviše Major Tomu i Larku... najbolji ste! Nadam se da će ovome nekome pomoći i naterati ga baš da se odluči za ovo ostrvo!!!

Cheers uz LADAN GUINNESS smile.gif Našao sam ga naravno...
Tane

---Ag Nikitas


---Nidri


---Kathisma


#18 Tane

Tane
  • Members
  • 37 posts

Posted 20 September 2006 - 15:05

---Milos


#19 Tane

Tane
  • Members
  • 37 posts

Posted 20 September 2006 - 15:06

---Porto Kaciki


#20 Tane

Tane
  • Members
  • 37 posts

Posted 20 September 2006 - 15:08

--- i jos malo Porto Kacikija cool.gif


#21 Diskutant

Diskutant
  • Members
  • 8,262 posts

Posted 23 September 2006 - 15:08

i malo nepravedno zapostavljenog egremnija biggrin.gif

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   112.16KB   115 downloads
  • Attached File  2.jpg   124.04KB   103 downloads
  • Attached File  3.jpg   71.34KB   105 downloads
  • Attached File  4.jpg   99.51KB   113 downloads


#22 Lavinia Amaldi

Lavinia Amaldi
  • Members
  • 2,362 posts

Posted 23 September 2006 - 15:53

bila na lefkasu sedamnaest dana, obisli smo ga uzduz i popreko, sa visednevnim izletima brodom po okolnim ostrvima... sta da ti kazem, najlepse more od svih koje sam ikada videla.. najplavlja i najcistija voda, pesak na plazama sitan i topao, stene sa kojih moze da se skace i sa kojih se vidi dno kroz kristalno prozirnu vodu, neverovatno opusteni ljudi u potpuno drugacijem stilu zivota od naseg, neki sasvim drugi ritam, drugi dozivljaj svakog trenutka, natopljeni valjda tom lepotom i spokojem koji ima priroda tamo.. znaci definitivno mesta gde treba otici
jedino sto mi je pomalo islo na zivce je vetar koji konstantno pici na strani ostrva okrenutoj ka otvorenom moru, but other than that...
prelepo

ps. nije zalud porto kaciki proglasena najlepsom plazom evrope (koliko ja znam, ne samo mediterana) ...

#23 Tane

Tane
  • Members
  • 37 posts

Posted 23 September 2006 - 18:10

Slazem se sa vama u potpunosti! Egremni nisam postavio iz razloga sto me nije upste impresioniram. Jeste lepa plaza, ali kada prvo ugledas Porto kaciki i Milos, onda mi nekako Egremni dodje normalno i ocekivano.

Svidjaju mi se stene! Volim taj vertic koji non stop pici... ehh...

Vraticu se ja tamo.... rolleyes.gif

#24 Diskutant

Diskutant
  • Members
  • 8,262 posts

Posted 24 September 2006 - 01:26

QUOTE(Tane @ 23 Sep 2006, 19:10)
Slazem se sa vama u potpunosti! Egremni nisam postavio iz razloga sto me nije upste impresioniram. Jeste lepa plaza, ali kada prvo ugledas Porto kaciki i Milos, onda mi nekako Egremni dodje normalno i ocekivano.

Svidjaju mi se stene! Volim taj vertic koji non stop pici... ehh...

Vraticu se ja tamo....  rolleyes.gif

ne znam da li si se malo odvojio od stepenista... egremni je dugacak jedno 3 km; u svakom slucaju, na egremniju je plavetnilo jonskog mora apsolutno neodoljivo, 'najneodoljivije' od svih ostalih plaza -- ne znaci da su druge losije, naprosto, pogledi na plazu su zaista spektakularni, rame-uz-rame sa katsikijem. more -- kao i svuda na zapadnoj obali - fantasticno.

#25 Tane

Tane
  • Members
  • 37 posts

Posted 24 September 2006 - 11:48

Jesam naravno! Ali, nemoj me pogresno razumeti, Porto mi je najnajnaj... Nema mu ravna na ostvrvu! Svako ko ode na ostrvo treba da posetiobe plaze, jer ukusiu se razlikuju...

#26 Amelija

Amelija
  • Members
  • 6,996 posts

Posted 24 September 2006 - 12:20

Ja se secam Katizme, da je imala nenormalno dobru boju vode.

A secam se i bezveznog vruceg vetra koji je duvao nocu i onda taman se T spusti sa 38 na lepih 28 kad ono dodje vetar i zagreje te, i onda em ti opet vruce em se osecas nekako nenormalno (umesto da te vetar hladi on te greje huh.gif )


Al u svakom slucaju nadam se da cu opet ici tamo :-)

#27 Davor23

Davor23
  • Members
  • 54 posts

Posted 29 May 2007 - 23:44

Odusevljen sam vasim slikama sa Lefkade, ali ne mogu nigde da nadjem aranzmane za nju. Moze li neki hint? smile.gif

#28 pacey defender

pacey defender
  • Members
  • 1,308 posts

Posted 01 June 2007 - 23:41

Kakvi su izleti iz Parge za Lefkadu? Idem krajem avgusta tamo, vidim da sve ovo ne treba propustiti. Interesuju me jednodnevni izleti........

#29 ceres

ceres
  • Members
  • 566 posts

Posted 05 June 2007 - 12:53

A Kefalonija ili Zakintos? Molila bih nekoga ko je bio na oba ostrva da mi kaze koje je bar za nijansu lepse. Pliz.

#30 Lejla_

Lejla_
  • Members
  • 2 posts

Posted 07 June 2007 - 15:25

CAo svima,... Interesuje me da li je neko bio na Zakintosu? Uplatila sam pa me interesuje ,...

Hvala i pozdrav smile.gif