Jump to content


Photo

Biljana Kovačević Vučo gost PodForuma!


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
76 replies to this topic

#1 ModPescanik

ModPescanik
  • Members
  • 192 posts

Posted 20 February 2006 - 15:21

Advokat Biljana Kovačević Vučo, direktorka Komiteta pravnika za ljudska prava novi je gost PodForuma Peščanik.

Podsećamo da se Komitet za ljudska prava bavi i pitanjima civilnog služenja vojnog roka, tako da vas pozivamo da postavljate i pitanja vezana za oblast vojske i vojne obaveze.

Pitanja možete postavljati od ovog trenutka.

#2 niko

niko
  • Banned
  • 1,846 posts

Posted 20 February 2006 - 15:38

Veliki pozdrav Biljani :wub:
pitanje- Da li ce se uskoro pojaviti jos neki javni dosije -protiv zaborava. Slucaj sluzbenika Aleksandra Tijanica je SAVRSEN! 0:) Svi hoce da imaju knjigu kod sebe ,iako su je procitali ,pa smo se malo i isposvadjali...
Podrska Biljani u radu i da kazem da vam se beskrajno divim ! :)

#3 alex_kv

alex_kv
  • Members
  • 371 posts

Posted 20 February 2006 - 15:44

Pozdrav Biljani i Mod. Pescanika na izboru gosta.
Biljana, koje stukture stoje iza konstantnih napada na vas,u poslednje dve godine. I sta je razlog tih napada? Pocev od dve tuzbena zahteva tijanica protiv vas, za novcanu nadoknadu u iznosu od po 100.000 evra, "zbog pretrpljenog dusevnog bola", blacenja u glasilima poput kurira, nacionala, prsta... uznemiravanja, telefonskih, direktnih (kao sto je bio slucaj u Skadarliji)...
Kako procenjujete tok sudjenja optuzenima za ubistvo premijera Djindjica.
Pozdrav.

#4 ljusha

ljusha
  • Members
  • 95 posts

Posted 21 February 2006 - 22:37

Nemam ni pitanja ni komentara za sada, samo da pozdravim izbor gosta, goscu licno, dve Cece i bla bla ..prosto sam se obradovala, smislicu pitanja do subote. Pozdrav

#5 DaniloBg

DaniloBg
  • Members
  • 1,938 posts

Posted 22 February 2006 - 11:49

a stanje slučaja sa tijanićem?dokle je to stiglo na sudu?

#6 evol

evol
  • Banned
  • 116 posts

Posted 23 February 2006 - 12:20

Postovana gospodjo Vuco, interesuje me da li je razlog ociglednih napada na Vladimira Bebu Popovica njegovo otvoreno raskrinkavanje centara moci u Srbiji, kao i onih politickih struktura koje su medijskim, ili bilo kojim drugim vidom delovanja, odgovorni za ubistvo Zorana Djindjica. Takodje, zanima me, da li postoji trenutna mogucnost da se Vladimir Beba Popovic vrati u Srbiju i da mu bude garantovana bezbednost?
Hvala.

#7 cesaria

cesaria
  • Members
  • 26 posts

Posted 23 February 2006 - 15:07

Srdacan pozdrav,
Interesuje me vasa procena oko hapsenja Mladica. Ocigledno je da se sprema hapsenje tj. predaja. Da li vi imate neka saznanja o tome sta se desava, jer je ocigledno zavladala ogromna konfuzija?

#8 milosforum

milosforum
  • Members
  • 0 posts

Posted 23 February 2006 - 18:27

Kada ce biti ukinuta obaveza sluzenja vojnog roka, ili sta ce se promeniti u sledecih nekoliko godina u vezi s tim?

#9 Ptteski

Ptteski
  • Members
  • 906 posts

Posted 23 February 2006 - 20:59

Veliki pozdrav i podrska za moju omiljenu pravnicu gdju. Vuco i za Cece sto su je ugostile .

1.Zasto ste odlucili da odaberete poziv pravnika i kada bi sada mogli da birate svoj poziv ponovo, da li biste ga ponovo odabrali?

2.Da li je, po vama, moguc dolazak SRSa na vlast, simbolicka pobeda nad Djindjicevom zaostavstinom i da li se bojite da bi mogli ponovo da pocnu da pokrecu "antiplacenicke" sudske postupke protiv opozicije i nevladinih organizacija?

3.Da li mislite da ce neka buduca demokratska vlada imati dovoljno materijala da stane na rep nekim aferasima ove vlade?

4.Kako gledate na svojevremenu izjavu Insajderu, bivseg sudije vrh. suda Ivosevica, "da se u (sudskom) poslu u glavnom zna ko je korumpiran, ali da niko ne moze nikoga da optuzuje po tom pitanju, jer tog kolegu sutra treba pogledati u oci" i da li mislite da su "male plate" shvatljiv razlog da neko na jednom krucijalnom polozaju za drustvo, kao sto je sudski, prihvati koruptivnu ponudu?

5.Da li ste za smrtnu kaznu ili protiv nje i za koji ste izborni sistem?

Hvala vam na gostovanju i jos jednom sve pohvale za dosadasnji angazman....

#10 zagor

zagor
  • Members
  • 6,113 posts

Posted 24 February 2006 - 00:24

Samo zelim da pozdravim jednu od najhrabrijih zena u Srbiji :wub:

#11 Ivan Car

Ivan Car
  • Members
  • 1,309 posts

Posted 24 February 2006 - 00:27

Da li ce Beba da ulazi u politiku? Kakva su Vasa saznanja?

#12 Knowbotic

Knowbotic
  • Banned
  • 802 posts

Posted 24 February 2006 - 16:45

Pozdrav & respect!

1. Verujete li da će Srbi ikada evoluirati do stanja svesti koje će im omogućiti da sagledaju tužnu istinu o sebi?

2. Verujete li da je način na koji izlažete stavove delotvoran ako se ima u vidu da se obraćate populaciji od koje je svega 20% imalo priliku da ode u neku od zemalja EU ili inostranstvo uopšte?

3. Slažete li se sa konstatacijom da SRS visok procenat podrške birača može da zahvali i tome da se mnogima smučio život u ovoj državi, odnosno verujete li da se Srbija može uopšte pomeriti iz inertnog stanja koje je pozicionira na samo dno Evrope?

4. Ima li uopšte ozbiljne opzicije i ima li ikoga (pojedinca ili političke grupacije) ko je u stanju da se izbori sa okoštalim establišmentom koji blokira razvoj ove države jer je potpuna zaostalost i nepismenost jedini ambijent u kome može da ima vodeću ulogu u društvu?

5. Ima li opzicija dovoljno jasnu predstavu o sistemu sa kojim je u konfrontaciji ako se ima u vidu da je i posle 5/10 taj sistem ostao suštinski neokrnjen? Ima li opozicija takva kakva danas jeste uopšte ambiciju da suštinski razgradi sistem zla, torture, kršenja ljudskih prava, gušenja slobode i pljačke koji danas vlada Srbijom?

Edited by Knowbotic, 24 February 2006 - 22:52.


#13 Hill Bill

Hill Bill
  • Banned
  • 7,389 posts

Posted 24 February 2006 - 19:04

Postaviti originalno, ili bar ne banalno pitanje gospođi Vučo je izuzetno težak zadatak iz jednostavnog razloga što je ona jedna od retkih u Srbiji koja otvoreno i hrabro govori o svemu, i to je činila uvek. Baš zato, gospođa Vučo i gospođa Kandić, uz ministra Ljajića verovatno su mete većine političkih pretećih pisama što od samopozvanih fašista, što od instruisanih "samopozivaca". Zato imam samo jedno pitanje i jedan apel:

Da li imate obezbeđenje (u koje imate i poverenje) koje može da vas zaštiti bar od individualnih ludaka? Od državnog terora, kao što znamo, ne može zaštititi nikakvo lično obezbeđenje.

A apelujem da, ako vlast bude predata radikalima, priznate svoj i naš poraz ... odete iz ove zemlje i potražite ličnu sigurnost. Radikalska vlada bi bila jasan pokazatelj smera i namera onih koji jesu vlast u Srbiji, a to je nastavak iste politike državnog terora prekinutog* petooktobarskom epizodom. Borba za ljudska prava i elementarnu ljudskost u tim uslovima bi se odvijala drugačijim metodima, pa i sa drugim učesnicima.

Nemojmo maziti krokodile, narav smo im (valjda) upoznali. Cena je već prevelika.

..................
* vrlo, vrlo uslovno rečeno.

Edited by Hill Bill, 24 February 2006 - 19:14.


#14 ModPescanik

ModPescanik
  • Members
  • 192 posts

Posted 24 February 2006 - 19:44

Pitanje stiglo putem mail-a:

Imam 31 godinu zivota, i poslednje 3 godine se krijem od policije zbog neispunjene vojne obaveze. Naime, zivim u begstvu od zakona koje nisam zeleo i u kome ne uzivam. Zelim da pitam sledece: da li mozete da date procenu kada cemo mi koji zivimo kao zivotinje u sopstvenom gradu moci da ocekujemo ukidanje vojne obaveze i eventualnu zakonsku aboliciju.
Zanima me i kako je resen slucaj vonih obveznika u begstvu u zemljama koje su ukinule vojnu obavezu?
Takodje me zanima da li vasa NVO moze da mi pruzi eventualnu pravnu pomoc u slucaju hapsenja?

Hvala, nadam se da ce moje pitanje biti objavljeno.


#15 milosh76

milosh76
  • Banned
  • 3,560 posts

Posted 24 February 2006 - 23:12

Da li ce nekome ikada pasti na pamet da vrtenje u krug 5-6 likova kao gostiju Pescanika uopste nije zanimljivo! Pozovite nekoga ko NIKAD nije gostovao u emisiji, nekoga ko se NE SLAZE sa ideologijom koju zastupa ta emisija. Malo dinamike ne bi bilo na odmet zar ne? Ovako isti ljudi, iste price, ista pitanja, isti odgovori. Sta novo moze da kaze BKV? Moze da pljuje i napada vlast koju inace napada i pljuje! Moze da reklamira krivicno delo svog klijenta Bebe (objavljivanje njegovog svedocenja koje je bilo zatvoreno za javnost je krivicno delo, osim ako sudsko vece to nije odobrilo) i sta jos? Bas nista!
Mislite o tome!