Ajd' malo da navalimo na nashu domacu klopu
Podvarak
Svako pravi drugacije. Ovo je moj recept, odnosno, moje mame.
Kiseli kupus ribanac (mozes da ga iseckas, ili da kupis gotov, iz konzerve ili tegle), malo isperes, procedis, dodas jednu-dve glavice sitno seckanog crnog luka, ulja ili masti i malo seckane suve slanine. Stavis u veci sud sa poklopcem, i u rernu. S vremena na vreme promesaj. Kada je napona isparila voda, dodaj kasiku-dve aleve paprike, i nazad u rernu, ali sada ne poklapaj. Treba da odozgo dobije zlatno-smedju boju.
Drugi nacin je da sve to dinstas na sporetu, uz neprestano mesenje, pa kada ispari voda, stavis u rernu da se zapece.
p.s.
Ako ti treba na brzinu stavi u microwave petnajstak minuta i onda malo zaprzi u rerni.
PODVARAK
Started by
Cvrle
, Feb 28 2002 18:12
6 replies to this topic
#1
Posted 28 February 2002 - 18:12
#2
Posted 13 June 2002 - 17:32
UDAJ SE ZA MENE!!!
#3
Posted 05 October 2002 - 18:34
:grin:
#4
Posted 06 October 2002 - 02:43
Sarma u kiselom kupusu
Potrebno: (za 4 osobe): 30 dkg junetine bez kostiju (od buta), 6 dkg rize, 80 dkg kiselog kupusa u glavici, 8 dkg pastrve (suhe ovcetine), 8 dkg crvenog luka, 0,2-0,4 dkg bibera, so, 1 jaje, 1/2 dl ulja i 1/2 l govedje supe.
Priprema: Pripremite listove kupusa za sarmu. Sameljite meso i crveni luk, zacinite, dodajte rizu i 1/2 dl ulja. Dobro izmješajte. S tom smjesom punite listove kupusa i motajte ih u sarme. Poredajte u šerpu kruzno nakon što se na dno šerpe stavili pastrvu. Kuhajte lagano nekoliko sati. Ako je potrebno, dodajte u toku kuhanja jos vode ili supe. Kad je sarma skuhana, prije sluzenja rastopite maslac i zacinite sarmu.
:razz::grin:
Potrebno: (za 4 osobe): 30 dkg junetine bez kostiju (od buta), 6 dkg rize, 80 dkg kiselog kupusa u glavici, 8 dkg pastrve (suhe ovcetine), 8 dkg crvenog luka, 0,2-0,4 dkg bibera, so, 1 jaje, 1/2 dl ulja i 1/2 l govedje supe.
Priprema: Pripremite listove kupusa za sarmu. Sameljite meso i crveni luk, zacinite, dodajte rizu i 1/2 dl ulja. Dobro izmješajte. S tom smjesom punite listove kupusa i motajte ih u sarme. Poredajte u šerpu kruzno nakon što se na dno šerpe stavili pastrvu. Kuhajte lagano nekoliko sati. Ako je potrebno, dodajte u toku kuhanja jos vode ili supe. Kad je sarma skuhana, prije sluzenja rastopite maslac i zacinite sarmu.
:razz::grin:
#5
Posted 24 October 2002 - 21:38
A sta da radim sa jajetom:grin:?
#6
Posted 26 October 2002 - 12:14
Pa u stvari moglo je da pise i dva jajeta:grin: .
Jedno slupano :grin: u nadev a drugo celo:grin: koje nakon kuvanja (paznja! nepolupano) izbacimo:wink:
Jedno slupano :grin: u nadev a drugo celo:grin: koje nakon kuvanja (paznja! nepolupano) izbacimo:wink:
#7
Posted 19 November 2002 - 05:01
jel neko zna sajt sa srpskim receptima ali na engleskom