Jump to content

Photo
- - - - -

Zene su losiji vozaci od muskaraca

• Please log in to reply
576 replies to this topic

Poll: Jesu li? (322 member(s) have cast votes)

Jesu li?

1. Jesu (101 votes [33.55%])

Percentage of vote: 33.55%

2. Ja im nikad ne bih dao(la) volan u ruke (23 votes [7.64%])

Percentage of vote: 7.64%

3. Nisu (29 votes [9.63%])

Percentage of vote: 9.63%

4. Nema pravila (77 votes [25.58%])

Percentage of vote: 25.58%

5. Muskarci su losiji (8 votes [2.66%])

Percentage of vote: 2.66%

6. Zene su ljepsi vozaci (63 votes [20.93%])

Percentage of vote: 20.93%

Vote Guests cannot vote

#1 Ziza

Ziza
  • Members
  • 7,726 posts

Posted 11 February 2006 - 19:13

Posted Image

Mastovitije svakako jesu. :wub:

Vasa iskustva?

#2 CTPAX

CTPAX
  • Members
  • 10,503 posts

Posted 11 February 2006 - 19:23

:)

Iskustvo? Bar 80% automobila koji noću voze sa ugašenim svetlima za volanom ima ženu (nije šovinizam, već iskutvo). Paliti četri migavca ako si ispred nje po pravilu nema efekta, ablendovati otpozadi takođe, a ako sviraš pored možeš samo da dobiješ odgovor facom "šta sviraš, džiberu". :wub:

Međutim, znam i neke apsolutne carice za volanom.

#3 Aleksa

Aleksa
  • Members
  • 1,344 posts

Posted 11 February 2006 - 19:31

ovo sam vec jednom napisala: zene po definiciji placaju manje novca za osiguranje automobila od muskaraca. a za to postoji jako dobar razlog - daleko su pazljiviji vozaci i prave mnogo manje prekrsaja. a to je po meni nr. 1 razlog.

e sad, sta je (da li je to) postavljacici bilo na umu prilikom postavljanja pitanja - bolji vozaci - m. ili f?

#4 skocica

skocica
  • Members
  • 352 posts

Posted 11 February 2006 - 20:02

žene su pažljivije, ali zato često i kilavije od te silne pažnje.

teško je generalizovati, ali čini mi se da su muškarci izvesno nestrpljiviji za volanom...i onda kad se uzmu u obzir sve posledice te nestpljivosti...statistika je na strani žena... :wub:

Edited by skocica, 11 February 2006 - 20:02.

#5 jms_uk_2001

jms_uk_2001
  • Members
  • 2,681 posts

Posted 11 February 2006 - 20:02

ovo sam vec jednom napisala: zene po definiciji placaju manje novca za osiguranje automobila od muskaraca. a za to postoji jako dobar razlog - daleko su pazljiviji vozaci i prave mnogo manje prekrsaja. a to je po meni nr. 1 razlog.

<{POST_SNAPBACK}>

ja se ne bih potpuno slozio sa ovim, zato sto te statistike ne pokazuju koliko ko vozi...
posto [recimo] muskarci voze mnogo vise nego zene, i logicno je da ce imati vise nezgoda...

s druge strane, glasao sam za 'nema pravila' jer znam i zene/devojke koje voze super i neke koje voze ocajno...

edit: typo

Edited by jms_uk_2001, 11 February 2006 - 20:02.

#6 Ziza

Ziza
  • Members
  • 7,726 posts

Posted 11 February 2006 - 20:07

2 jms

posto [recimo] muskarci voze mnogo vise ne go zene, i logicno je da ce imati vise nezgoda...

Nisam bas sigurna. Znam mnoge zene, a i sebe racunam, koje su za volanom svaki dan. Dakle, nista manje od muskaraca.

#7 Grunf

Grunf
  • Members
  • 1,066 posts

Posted 11 February 2006 - 20:23

Pa, statisticki su verovatno zene 'bolji' vozaci. Mene vrlo cesto nervira sto je, iz mog iskustva, vecini zena pojam 'drug na drumu' potpuna nepoznanica.

Za 10 godina svakodnevne voznje po Bg-u mi se nikada nije desilo da me zenski vozac pusti da se ukljucim iz poprecne ulice (ili da skrenem u poprecnu ulicu) ako nemam prednost, a ona stoji pred raskrnicom i sasvim je izvesno da nece proci na prvo zeleno.
Ne secam se da sam video zenu za volanom koja se setila da NE udje u raskrnicu (da ne bi zatvorila prolaz ljudima koji dolaze iz poprecne ulice) ako vidi da nece proci na prvo zeleno. Veliki broj zena ima nezgodan obicaj da se na autoputu ubaci u levu traku sa mocnih 80km/h, i da ne pokazuje ni najmanju zelju da se skloni, iako amblendujes kao lud. Susret sa zenom vozacem u dvosmernoj ulici koja je preuska da se mimoidju dva auta je tek divota...

#8 Aleksa

Aleksa
  • Members
  • 1,344 posts

Posted 11 February 2006 - 20:33

žene su pažljivije, ali zato često i kilavije od te silne pažnje.

teško je generalizovati, ali čini mi se da su muškarci izvesno nestrpljiviji za volanom...i onda kad se uzmu u obzir sve posledice te nestpljivosti...statistika je na strani žena... :wub:

<{POST_SNAPBACK}>

ja sam od tih kilavih (vozim ko pemzionerka :) ) barem nikog ne gazim, nit' golubove nit' ljude.
ovo sa statistikom je bio i moj (neoborivi) argument da ne bude zabune..

#9 sergio pop

sergio pop
  • Members
  • 144 posts

Posted 11 February 2006 - 20:41

Posted Image
Mastovitije svakako jesu. :wub:

Vasa iskustva?

<{POST_SNAPBACK}>

zene su pazljivije ali to za bezbednu voznju nije dovoljno

#10 Ziza

Ziza
  • Members
  • 7,726 posts

Posted 11 February 2006 - 21:55

zene su pazljivije ali to za bezbednu voznju nije dovoljno

Ja nisam ni rekla da jeste. Pazljivost i voznja k'o po jajima, nesigurnost i sporo donosenje odluka u prometu mogu biti kobni.

#11 ToniAdams

ToniAdams
  • Members
  • 1,311 posts

Posted 11 February 2006 - 22:06

Nema skroz veze sa topikom:
naime, u USA, prema statistikama za najveci broj slucajeva neopravdane upotrebe vatrenog oruzja krive su zene policajci...
Ne kazem da postoji analogija, ali...

#12 sergio pop

sergio pop
  • Members
  • 144 posts

Posted 11 February 2006 - 22:11

Ja nisam ni rekla da jeste. Pazljivost i voznja k'o po jajima, nesigurnost i sporo donosenje odluka u prometu mogu biti kobni.

<{POST_SNAPBACK}>

uh... kad bi zene vozile kao kad "voze po jajima"..... to bi bila jako zivahna voznja :wub:

Edited by sergio pop, 11 February 2006 - 22:26.

#13 martinj

martinj
  • Members
  • 1,540 posts

Posted 11 February 2006 - 22:23

One zene koje znaju da voze (2-3% od ukupnog broja zena vozaca) voze bolje od vecine muskaraca koji se ne bave voznjom profesionalno, dok je ostatak.... Sacuvaj me boze...
Neke mane su vec spominjane, dodacu jos jednu... Spora voznja... Zeleni talas 60? Sta je to? U gradu je ogranicenje 30-40 i toliko mora da se vozi.... Voznja sredinom ulice koja ima 2 trake u jednom pravcu (naravno, 30-40)...

#14 Shiba

Shiba
  • Members
  • 610 posts

Posted 11 February 2006 - 22:46

KINEZI LJUDI!

najgori vozaci su. ...kako mi dodje da ih odpozadi cusnem....svaka mi cast na suzdrzavanju.

btw, ni jedan female species ne znam da lose vozi....ali zato male ones :wub: ....

#15 lancia

lancia
  • Members
  • 3,110 posts

Posted 11 February 2006 - 23:37

Evo sta kazu revnosni statisticari; najbolji vozaci na svetu su zene u starosnoj dobi od 33 godine.
izvor informacija ... trac casopis Pronto. :wub: