Jump to content


Photo

SeX & The City- Bolesno, Izopaceno i na zalost Istinito


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
56 replies to this topic

#46 Sleepers

Sleepers
  • Members
  • 8,129 posts

Posted 12 July 2002 - 13:05

Serija "Sex i grad" je odlicna serija, duhovito napisana, sa britkim dijalozima, opcenito jedna od boljih iz Holivudske tvornice. Odlicno parodira neke musko-zenske odnose, a, izmedju ostaloga fino (i pomalo sa smijeskom:smile:) pokazuje kako i one naj-emancipirane zene u dubini duse svoje, ah, fine zenske, citavog zivota cekaju princa na bijelom konju. Osim toga, serija odlicno prikazuje jos jedan problem velikih gradova, a to je usamljenost, odnosno sve veci broj samaca, zena u "tridesetim" godinama koje se nisu udale, a "kad ce, ne zna se".:smile: Osim toga, serija takodjer progovara o nekim "intimnim" stvarima o kojima se OBICNO-ne-govori-javno-bar-ne-da-nas-netko-ne-daj-boze-cuje. I upravo to sto se o tim i takvim stvarima govori u seriji, je zgodno, jer je i to prikazano na duhovit nacin, i svatko tko je imalo iskren-od srca ce se nasmijati.
Sarah jeste mrsava i ima krive noge, ali....upravo to sto je zvijezda ove serije, je mnogo bolje, nego da je sva "napumpana" silikonka, kakvih ima sve vise, i to je upravo jadno. Sarah se meni, iako nisam muskarac, svidja bas zato jer nije tako napadno i "plasticno" savrsena, nego je ljudska, simpaticna, i ima svoju osobnost.I sto ju bolje upoznajete kao lik, sve vam se vise svidja.
Serija se u Hrvatskoj prikazuje vec nekoliko sezona i stice sve vise poklonika. Napominjem da su u pocetku muskarci bili izrazito protiv serije, medjutim, s vremenom ih je sve vise koji otvoreno priznaju da je serija odlicna. A jeste. Ali, o ukusima uglavnom ne vredi raspravljati. Iako me pomalo cudi, ovakva "halabuka", pa pretpostavljam da se serija kod vas emitira od nedavno, pa jos niste usli "u stos" i malo bolje upoznali likove. I shvatili da se tu ne radi o nicem drugom, nego o potrazi za ljubavlju.....pod, toboze, krinkom, nekakve velike emancipiranosti i zelje za "trosenjem muskaraca".
Ili mozda vecina vas ovdje ima 17 godina, pa vam je domaci zadatak da malo realnije "pohvatate niti"-iliti, "sta je pjesnik u stvari htio reci"-jos za vas pretesko. Al' u tom slucaju, samo polako. Ima jos vremena. :smile:

#47 Bloodymir

Bloodymir
  • Members
  • 7 posts

Posted 18 July 2002 - 19:49

Imam skoro 10 god vise nego sto pretpostavljas (25) ali ni moje ti se misljenje nece svideti...ok mozda ima par dobrih gegova ali to je sve..ostalo je laki tresh za masu...i to onu masu koja bi tako rado sedela u poznatim kafeima, vidjala i poznavala sve poznate face i o njima sanjala..naravno na Menhetnu....stupidno....i dosadno...a uzgred budi receno sem lakih sexy motiva opet 'Dinastija'.
Uostalom ako se ne slazete sa mnom probajte bar da zamislite koliko je to daleko od stvarnog....ma gde cak i na Menhetnu....
Ah da probajte i da je zamislite medju nekom nizom klasom...naprimer sljakerima u Pitsburgu recimo ili BGD-u ne daj boze...a...sta kazete???

Patetichno...posebno to o jadnim udavachama. Kako ti Ameri nemaju ni malo duha pa to je strasno....:sad: Toliko.

[ Izmena poruke: Bloodymir na dan 2002-07-18 20:56 ]

#48 aenima

aenima
  • Members
  • 2,025 posts

Posted 21 July 2002 - 21:28

Right-on! Nema REALIZMA do soc.realizma!!

#49 Indy

Indy
  • Members
  • 21,392 posts

Posted 21 July 2002 - 23:57

Ziza:
Sarah jeste mrsava i ima krive noge, ali....upravo to sto je zvijezda ove serije, je mnogo bolje, nego da je sva "napumpana" silikonka, kakvih ima sve vise

A jos bi bolje bilo da je stvarno riba, kao npr. Victoria Abril!
Posted Image

[ Izmena poruke: Indy na dan 2002-07-22 01:08 ]

#50 Indy

Indy
  • Members
  • 21,392 posts

Posted 22 July 2002 - 00:01

Bloodymir:
Uostalom ako se ne slazete sa mnom probajte bar da zamislite koliko je to daleko od stvarnog....ma gde cak i na Menhetnu....

Pa evo ti aenima, cura iz NYC nek' ti kaze :razz::grin:

#51 Indy

Indy
  • Members
  • 21,392 posts

Posted 22 July 2002 - 00:05

aenima:
Right-on! Nema REALIZMA do soc.realizma!!

Yipee-ki-yo-yippe-yay ehej zamisli Sex & the City u reziji pok Zike Pavlovica npr! Koja bi to noir rokachina bila u znoju, krvi i suzama :grin::grin::grin:

#52 aenima

aenima
  • Members
  • 2,025 posts

Posted 22 July 2002 - 22:01

Oh, da "daleko-od-stvarnog" je daleko od stvarnog, dok ne vidis svojim ocima. Takve shmizle zaista postoje ko sto Indy tvrdi, a mislim i da nesrecni naslov ove diskusije dovoljno upucuje na vapaj jednog muskog stanovnika New Yorka (citaj prvi post). Cak se tacno i zna da je to otprilike "Upper East Side" girl. Verujem da takva postoji u svakoj metropoli. Zato su izbegli da seriju nazovu Sex i ("..." vidi @Indy).

I ne znam sto se toliko sekirate kad serija ima i dozu samoironije, sto nije slucaj sa latino-americkim serijama.

A ono da samo DNO ima duha i duse...kojekudi Srbijooo...


PS. Indy: vidim da naginjes zenama sa pogledom ranjene srne (Abril, Kinski):grin:
PS2: Nema serije do serije Save Mrmka!!!
_________________
*can you see?*

[ Izmena poruke: aenima na dan 2002-07-22 23:03 ]

#53 Indy

Indy
  • Members
  • 21,392 posts

Posted 23 July 2002 - 00:07

aenima:
PS. Indy: vidim da naginjes zenama sa pogledom ranjene srne (Abril, Kinski)

Jos nesto im je zajednicko (osim mene obozaveteleta :grin:): rodjene su 1959. godine (3 godine "moje seniorke" ) u glavnim gradovima svojih zemalja (Madrid, Berlin) i zajedno su glumile u "Mesecu u slivniku" iz 1983... Nasti kao prividjenje, Vic kao opasna nimfomanka kojoj se pusi iz nozdrva... i medju njima ja... ovaj, Gerard Depardieu, izgubljen nacisto... :grin:

#54 aenima

aenima
  • Members
  • 2,025 posts

Posted 23 July 2002 - 00:59

Pazi stvarno! Totalno sam zaboravila na Victoriju Posted ImagePosted Image

#55 Spirit

Spirit
  • Members
  • 951 posts

Posted 22 November 2002 - 12:42

...Међутим, праву даљу, савремену разраду, на моменте чак симпатичне америчке жене Али Мек Бил, представљају њене њујоршке земљакиње из већ отворено аморалне нове хит-серије са Б-92, "Секс и град", која потпуно огољује свакидашњу егзистенцијалну празнину једног пријатељског круга њујоркшких женетина, оптерећених сексуалном свакодневицом и бестидним речником, уз неизбежни додатак пропагирања најсрамнијих изопачености. У овој серији већ је дефинитивно, на нивоу идеолошке пропаганде, изабрано одбацивање породичног живота зарад култа савремене пословне жене-проститутке. Укинути Богом благословени брак и породица отворено се замењују култом блуда, противприродних изопачености и наказних антизаједница Новог Доба....
БОШКО ОБРАДОВИЋ

Ovo je pogled iz ugla kolumniste (ili vec neceg slicnog) casopisa koji se bavi pravoslavljem. Da se oni pitaju ova i ovakve serije ne da bi bile ukinute vec javno spaljene:smile: A posle im krivo kad im kazu da su pravoslavni fundamentalisti. Ipak, vrhunac sledi:

Крајња злоупотреба форме цртаног филма је сатанистички пројекат "Саут парк", иначе награђен од стране МТВ-а. Поред псовки најгоре врсте и бесрамности у виду приказивања женског полног органа, у овом цртаном филму појављује се и сам ђаво. Насмејано зло се приказује као симпатично и осваја публику својим шармом. У "дирљивој" сцени праштања са људским родом, ђаво се невољно враћа у пакао, а разнежена гомила тешко подноси растанак. Срамотна и неприхватљива и за одрасле, оваква богохуљења се подмећу младим нараштајима прерушена у форму дела за децу.
МИЛИЦА МИЛИЋ

Teletabisi su vec...ihaaa, neopisivo zlo:smile: Na lomacu sa njima!!

[ Izmena poruke: Spirit na dan 2002-11-22 12:45 ]

#56 memetic

memetic
  • Members
  • 158 posts

Posted 22 November 2002 - 14:48

Vazno je da nam odskora teenageri - srednjoskolci bistre um pricicom o bezgresnom zacecu, a ne mogucnoscu gresenja bez zaceca:wink:.
Srecom, jos ima(mo) izbora...

#57 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 22 November 2002 - 20:45

Spirit:
Ovo je pogled iz ugla kolumniste (ili vec neceg slicnog) casopisa koji se bavi pravoslavljem. Da se oni pitaju ova i ovakve serije ne da bi bile ukinute vec javno spaljene:smile: A posle im krivo kad im kazu da su pravoslavni fundamentalisti. Ipak, vrhunac sledi:

?????? ??????????? ????? ??????? ????? ?? ???????????? ???????? "???? ????", ????? ???????? ?? ?????? ???-?. ????? ?????? ??????? ????? ? ??????????? ? ???? ??????????? ??????? ?????? ??????, ? ???? ??????? ????? ????????? ?? ? ??? ????. ????????? ??? ?? ????????? ??? ?????????? ? ?????? ??????? ?????? ??????. ? "????????" ????? ???????? ?? ??????? ?????, ???? ?? ??????? ????? ? ?????, ? ????????? ?????? ????? ??????? ????????. ???????? ? ????????????? ? ?? ???????, ?????? ?????????? ?? ??????? ?????? ??????????? ????????? ? ????? ???? ?? ????.
?????? ?????

Teletabisi su vec...ihaaa, neopisivo zlo:smile: Na lomacu sa njima!!  


ccc :smile:
tip je lood lood lood :smile:
izgleda da nije gledao epizodu South Parka, IV sezona, "Do handicapped ppl go to hell" gde Sotona odlazi u Raj da se posavetuje sa Bogom shta ce da radi u vezi svog odnosa sa Sadamom.
Bog je u obliku velikog pacova, razdvojenih zuba, koji s vremena na vreme lovi mushice jezikom
:smile:
toliko
+shto su u raju samo mor(m)oni

jashta, tek onda bi mu se dopala serija :smile: