"JEBES PLODOVE MORA, DAJ MI PLODOVE TORA!!!"
...ja cu temi doprineti upravo necim iz prve kategorije. Ukusan, jeftin i "brz" recept...i to ga kod mene kvalifikuje ispred straight bolonjeza:
izdinsta se crni luk na maslinovom, sa malo bibera i morske soli, pred kraj doda' jedno ceno sitno iseckanog belog (odnos: 1 srednja glavica crnog/1 ceno belog).
u to ubacis morske plodove (najbolji cost/benefit kod nas imaju Frikomovi...obratiti paznju na boju racica, sto otkriva vreme lezanja u frizovima supermarketa )
...ja ubacim trecinu pakovanja, kad kuvam za dvoje, i dodam malo tunjevine (recimo pola Rio-mare od 75g) malo da "obogati". ISCEDITE PRVO ULJE IZ KONZERVE da ne upropastite smesu!
...ide onda bosiljak uz mesanje, pa b. vino da se krcka.
...dok se krcka, izdrobis (u tri prsta uhvacenog semena) komoraca i dodas u masu...
..kad je vino isparilo 75% (ne panici ako je i skroz out, sadrzano je masi...samo intervenisi onda sa malo maslinovog da ne gori!)
...ide slatka pavlaka (god bless Imlek ) i smirivanje cele price na ringli...
pastu umesam u tiganju gde se sos spremao i iz toga posle sluzim...grebem...i lizem tiganj
cela prica sosa traje ispod 20min, naravno paralelno sa pastom, svi sastojci trpe cekic u kuhinji, a opet klopa je vrh (pogotovu za spontane izlive zelje za kuvanjem )
...iz nepoznatog razloga, cice ga posebno vole
e da, umal da zaboravim:
dis recepi is brot tu ju tenks to d krtsi ov Marko from Pula
Edited by Vasili Zajcev, 04 April 2006 - 18:12.