Jump to content


Photo

Kako napraviti Cevape


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
45 replies to this topic

#16 Glorfindel

Glorfindel
  • Members
  • 921 posts

Posted 09 December 2005 - 09:30

Da li je iko uspeo da ih ispece, a da nije na rostilju? (ie. tiganj?)

<{POST_SNAPBACK}>


Možeš ove zgotovljene što se prodaju u samoposlugama. Postanu žilavi as fas as I concern.

#17 tamarindajuice

tamarindajuice
  • Members
  • 223 posts

Posted 09 December 2005 - 10:08

Da li je iko uspeo da ih ispece, a da nije na rostilju? (ie. tiganj?)

<{POST_SNAPBACK}>

Taj sam :wub:
Oni tiganji predvidjeni za rostiljanje mogu da posluze. Za kucnu varijantu verovatno nesto moze da se iskombinuje i sa rernom, nekom mocnom.

#18 banacanin

banacanin
  • Members
  • 547 posts

Posted 09 December 2005 - 10:10

...prezle su sitne, suve i sluze za pohovanje, da bi dalu hrskavi ukus przenome cemu_god....a mrvice hleba su vece, imaju rupice i kada se dodaju u smesu smeksaju, pokupe sokove od smese (ne iscuri prilikom pecenja), cine cevape manje masnim i unutrasnjost prilicno socnijom....  :wub:

p.s. ja znam da je cest slucaj kod home made smese taj, sto se cevapi cesto raspadaju na zici....i rekao mi je neko da je resenje dodati malo kisele vode, koja bi trebalo da spreci raspad (mozda je to alternativa sodi bikarboni, koja je fuj)....?

<{POST_SNAPBACK}>


vidiš, pošto neću da kupujem ko zna kakve samlevene otpatke iz pekara, ja ostavljam dobar hleb da se osuši, pa ga izlomim i sameljem u multipraktiku
dobijem ono krupnije i koristim i za pohovanje - odlično je
i to zovem prezlom

a ćevapi im se raspadaju zato to ih ne izmese dovoljno i hoće da ih peku isti dan kad su napravljeni, a to ne pije vode
inače, ja ne dodajem ni sodu ni kiselu, samo mesište i začini, lukac se podrazumeva

Edited by banacanin, 09 December 2005 - 10:12.


#19 Hefestus

Hefestus
  • Members
  • 6,822 posts

Posted 02 January 2006 - 23:44

Nije samo razmera bitna, vec i sa kog dela zivotinje se uzima meso. Vrat, slabine .... Za one koje zive na Balkanu je suludo da sami experimentisu, kada vec ima dobrih gotovih smesa kod lokalnih mesara.

Za one koji zive preko, ako bas toliko ljube nek se uzele :)

U Skoplju je tamo pocetkom 80 bila "butka" (trafika) "Vardarec" na autobuskoj stanici. Kazu naj pljeske na Balkanu. 2/3 jagnjetine 1/3 govdedine. Zive pljeske, pre pecenja izgledaju vrlo sumnjivo na oko. Vuku malo na zeleno. Ali na ukus nemaju premca.

Higijena, svaki lokalan Kinez ovde je za "Vardarca" sterilna operaciona sala. Moz misliti na sta to lici onda! Da nije stvar u bakterijama, mozda su zato ukusne. To mu dodje kao muskat tuch u francuskoj kujini :wub:

Cuo sam otprilike kao se to pravi. Jedan deo procesa je i to sto su drugi ovde rekli "da odlezi" ali kod Vardarca znaci jedno min 4-5 dana van frizidera. Ta tajanstvena x smesa se drzi u velikim drvenim "nacvama" kao korita, meso se premaze debelim slojem loja, tako da vazduh ne moze nigde da prodre. I tako to odlezi van frizidera zimi i do 10 dana a leti minimum 4 dana.
Well, zimi su bolje.

#20 dintel011

dintel011
  • Banned
  • 102 posts

Posted 03 January 2006 - 12:57

Najbolji cevapi u BG, skoro kao orginal u SA :
Posted Image

Cara Dusana 31, rade od 00 do 24h.

#21 bodolino

bodolino
  • Members
  • 1,032 posts

Posted 03 January 2006 - 20:26

2) Koji je omer mesa za Sarajevski cevap. Opet sam cuo nesto u fazonu 2/3 jagnjetine i 1/3 teletine.

3) Sta se sve stavlja u smesu

4) Da li treba da stoji neko vreme

5) Slobodno napisite i ostale male tajne velikih majstora


2) izvrni omjer bice blize originalu

3) smjesa se pravi od 11 sastojaka

4) treba da stoji u vise navrata

5) neda mi muz (cevabdzija)

B)

#22 gazza

gazza
  • Members
  • 1,084 posts

Posted 03 January 2006 - 21:34

blah, klasican serbian cafe topic
kome normalnom u srbiji treba recept za cevape
odes, narucis, pojedes, gotovo. :wub:

#23 zzzzz

zzzzz
  • Members
  • 2,055 posts

Posted 04 January 2006 - 20:11

blah, klasican serbian cafe topic
kome normalnom u srbiji treba recept za cevape
odes, narucis, pojedes, gotovo. :wub:

<{POST_SNAPBACK}>


Bustin nije bas blizu Srbije.
A i ne vidim temu na Kulinarstvu koja me je vise dojmila.

#24 Saszor

Saszor
  • Members
  • 434 posts

Posted 05 January 2006 - 05:17

Najbolji cevapi u BG, skoro kao orginal u SA :
Posted Image

Cara Dusana 31, rade od 00 do 24h.

<{POST_SNAPBACK}>

-------------------------
Pa dobro, choveche, 'de ce ti dusha?
Ne merachi!
*************
P.S. (edit)
Dintel011 pokazao natchovechansku samokontrolu...pojeo cevap-dva, pa
nashao vreme da sfotka...ma pojeo bi' ih 'oma sa sve tanjirom, nek' je
100 x plastichan! :wub:

Edited by Saszor, 05 January 2006 - 05:22.


#25 Indy

Indy
  • Members
  • 21,392 posts

Posted 05 January 2006 - 13:13

kome normalnom u srbiji treba recept za cevape

<{POST_SNAPBACK}>

Ili u Australiji. Kupiš "The Gourmet Chevaps - Naked Sausage" u supermarketu i baciš ih na barbecue. :)

Ej... Naked Sausage :wub: ...ali su odlični.

#26 Venom

Venom
  • Members
  • 3,447 posts

Posted 05 January 2006 - 13:48

iz poverljivih izvora saznajem da su cevapi bili napravljeni i da su ispali, citiram: "odlichno".

#27 foe

foe
  • Members
  • 242 posts

Posted 06 January 2006 - 08:21

iz poverljivih izvora saznajem da su cevapi bili napravljeni i da su ispali, citiram: "odlichno".

<{POST_SNAPBACK}>



svaka cast! :wub:

#28 Bustin

Bustin
  • Members
  • 4,490 posts

Posted 07 January 2006 - 02:12

Josip Venom ih je trpao po tri u usta...

Uglavnom da se svima zahvalim. probao sam dve varijante:

1)
Svinjetina 50%
Teletina 50%
hlebce
soda
so & biber
luk
beli luk
ljute papricice

2)
jagnjetina 50%
teletina 50%
hleb
soda
luk
so & biber

sasvim pristojni rezultati :wub:

#29 Simpsons

Simpsons
  • Banned
  • 518 posts

Posted 10 January 2006 - 01:19

Gluposti u Srbiji se ne prave cevapi od mlevenog mesa.

#30 Bustin

Bustin
  • Members
  • 4,490 posts

Posted 10 January 2006 - 12:00

Gluposti u Srbiji se ne prave cevapi od mlevenog mesa.

<{POST_SNAPBACK}>

ovo me pomalo zaintrigiralo pa reko da pitam:
da li mislis:
Gluposti! U Srbiji se ne prave cevapi od mlevenog mesa.
ili
Gluposti u Srbiji se ne prave. Cevapi od mlevenog mesa.

?