Jump to content


Photo

Mozemo li i mi malo da mislimo?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
60 replies to this topic

#1 jedan

jedan
  • Members
  • 49 posts

Posted 30 November 2005 - 14:37

[FONT=Courier][SIZE=1]

Hm...citajuci shvatih ( nadam se pogresno), da podforum postoji samo kao mogucnost kontakta sa zainteresovanima...Ciniklo mi se logicnim da postoji kako bi smo i mi mali, sivi misevi koji hodamo ovim ulicama i nerviramo se zdusno gledajuci i slusajuci oko sebe, mogli da kazemo sta mislimo i zasto...tako ovaj mis grize i mozda ako svi budemo po malo gricnuli uspemo da nagrizemo ucmalo i usmrdelo tkivo vlasti koja truli oko nas...
Od svih bolesti koje su ikada harale ljudskom vrstom, bilo kada i bilo gde, najzaraznija i najpogubnija, bolest koje je odnela vise zrtava nego sve druge zajedno, je Glupost ( pisem velikim slovom kao vlastitu imenicu ).Ono sto je cini jos strasnijom je saznanje da leka nema. Nas u Srbiji je kosila i kosi nemilosrdno jer smo joj, cini se, podlozniji od mnogih drugih naroda.Ima to, naravno, i svojih prednosti.Sto nas vise kosi, to smo blizi otkrivanju leka protiv nje - totalnom i temeljnom istrebljenju. Kada nas vise ne bude, patentiracemo ga, a neko drugi ce da uzima grdne pare na primeni leka.To je dobar biznis plan, skoro kao budzetski. Na primer, Amerikanci ce licencirano moci da izlece citav Bliski Istok, Azija ce moci da izleci Evropu, Afrika Aziju, Juzna Amerika Afriku, Australija Juznu Ameriku, a onda ce pingvini sa Antarktika da izlece Australiju, jer su zapravo oni skrivana inteligencija koja stoji iza svega i huska citav Svet na nas, ne bi li im se ovaj plan ostvario.Ma, gde ce oni nas...provalili svo ih i sada znamo da su pingvini "oni" sa tajnim agendama, podlim ciljevima, perfidnim strategijama koji su nas odabrali za pocetak zavrsnice partije saha u kojoj smo mi Kraljica, a svi ostali pioni. Dakle, evo znacajnog doprinosa ovog teksta za istoriju nekada postojeceg srpskog naroda koju ce jednom, u ne tako dalekoj buducnosti pisati pingvin istoricar kao doktorsku disertaciju. "A nas ako se sete, sete..." Ma ko bi nas ovakve zaboravio! Urezujemo kao narod u kolektivno nesvesno covecanstva iz koga povremeno iskace Toma Nikolic, kao onaj pajac iz kutije, na federima.Da plasi neoprezne.

Uspeo je ponovo ( neopreznog ) da me uplasi pre neko vece iskacuci iz "Poligrafa". Ne onime sto je pricao, lagao je i mazao kao sto uvek radi, nista novo u tome.Uplasio sam se arogancije i samouverenosti koja zraci iz tog coveka koji svest o sebi vuce iz sopstvenog osecaja ispravnosti.Uplasio sam se zastrasujuce realne varijante da taj covek pobedi na izborima i dobije priliku da odlucuje u moje ime, jedinstvaenu priliku da prosiri svoj biznis i dovrsi podli plan pingvina sa Antarktika.Tako postaju saveznici koji besprekorno funkcionisu, jedino ja ostajem skamenjen ucestvovanjem u grotesci koju reziraju pingvini i grobari.Eksperimentalno izvodjenje, sa aktivnim ucescem publike.Cista avangarda.
Nasmejte se, uvek moze gore.

#2 jedan

jedan
  • Members
  • 49 posts

Posted 02 December 2005 - 14:14

...nekoliko reci o crkvi ( tendenciozno malim slovom pisano ), ovoj nasoj, srpskoj, pravoslavnoj. Jeste li se ikada zapitali zasto su svi zaposleni u crkvi obuceni u crno? Pa kada se skupe na gomilu deluju kao nevesela darkerska zurka? Mozda treba, po onoj narodnoj sve "da nas zavuju u crno"?Boju tuge, zalosti, propadanja, zapravo, crno je odsustvo svetla, odsustvo boje, crno je Nista.
Cini se vrlo jednostavnim, ako covek pogleda: obuceni u crno, sa dugackim kosama i bradama, po malo neurednim, sa mantrama, magijskim orudjem, prete propascu, satiranjem, kaznom, prokletstvom, jos samo da promene muzicku pozadinu i eto nas na :"Satanistickoj radnoj akciji - Srbija 21. vek"
Akcioni plan radne akcije izgleda mozda ovako:
- Ubediti ih da su najlepsi i najpametniji, ali da im zavidni, ljubomorni svet gura klipove u tockove pa zato propadaju
- Uroniti ih sto je moguce dublje u samosazaljenje
- Ubediti ih da pravda na kraju uvek pobedjuje, pa da pravedno cute, trpe i rade sta im se kaze, pa ko doceka, doceka
- U bediti ih da kolektivno odlaze u raj, organiziovanim prevozom i da je to jedino cemu treba da se raduju
- Obuci ih sve u crno i zabraniti prodaju i proizvodnju sapuna, zileta, dezodoransa i svih tih mirisljavih i dekadentnih stvari koje vode direktno u propast duha
- Dostici takvo uzviseno stanje u kome ce smrad da nas izdigne do nebeskih visina na crnim krilima mantije koja nas je obgrlila kao majka svoje cedo.majka koja radi za dobro svoje dece i ako deca to na shvataju, a i kako bi, ona je vec uzdignuta, a mi ne smrdimo dovoljno da bi smo se odlepili od zemlje, te stoga i ne vidimo tako dobro i tako siroko.
Veceras u akcijaskom kampu gostuje vokalno-instrumentalni sastav "Crni i cupavi".
Zelimo vam dobar provod!

#3 jedan

jedan
  • Members
  • 49 posts

Posted 03 December 2005 - 16:18

Pocinjem da mislim da nam kao narodu nedostaje kucno vaspitanje, ono osnovno, gradjansko vaspitanje koje podrazumeva "dobar dan, do vidjenja, molim, izvolite..."nekako mi se cini da bi nam to donelo sve drugo, ozbiljnost, politicku svest, odgovornost...ovako...
Kasirka u "C-marketu" cokce dok kuca, pokusavajuci da jezikom izvuce ostatke obroka zaostalih izmedju zuba, , neuredna, musava, sa brkovima koji nadkriljuju gornju usnu, familijarno mi se odraca sa "komsija" i misli da su time svi moguci nesporazumi reseni, predupredjeni, jer sada smo nekako "nasi", sada smo na "komsija"...e, pa necu da budem "komsija" svakome...ne zelim da se familijarizujem sa nekime ko mi za velike novce prodaje robu objasnjavajuci mi pri tome da mi cini uslugu, onako "komsijski". Familijarizacija na je donela vise zla nego svi ratovi zajedno, donela nam je "kolektivnu" odgovornost proisteklu iz entuzijazma komunistickih radnih akcija gde smo svi radili za "zajednicko" dobro, bili isti i ravnopravni, bratstvo i jedinstvo...kao i uvek neki su bili vise, a neki manje jednaki. Ti vise jednaki, nastavili su da mi se obracaju na "ti" samo ne vise zato sto smo "jednaki", nego zato sto sam svojom nejednakoscu zasluzio njihovo nepostovanje.
Preslikamo li ovo na kompletan politicki plan, mozda ce da postane jasno kolikoje bilo vazno sto su se neke majke iz petnih zila trudile da vaspitaju svoju decu, koliko je vazno da se govori "vi", da se propusti prolaznik na ulici ili vozac koji se ukljucuje u kolonu.
Da su lepo vaspitani, mnogim politicarima bi bilo neprijatno da nas lazu gledajuci sa velikih i manjih ekrana, mozda bi im bilo toliko neprijatno da bi prestali da nas lazu.Samo ako bi se svaki put kada zauste da nesto kazu, setili svojih mama i one cuvene recenice:" ko laze, taj i krade, a ko krade, ide u zatvor."
Ako nam nesto dodje glave bice to nevaspitanje u sopstvenim redovima.Ako nam vec nije doslo.

#4 rti

rti
  • Members
  • 25 posts

Posted 06 December 2005 - 10:48

Pocinjem da mislim da nam kao narodu nedostaje kucno vaspitanje, ono osnovno, gradjansko vaspitanje koje podrazumeva "dobar dan, do vidjenja, molim, izvolite...

<{POST_SNAPBACK}>


Mislim da je bas u Pescaniku pre doooosta vremena Biljana Srbljanovic rekla da zeli da joj neko objasni sta je to sto je GRADJANE ove zemlje pretvorilo u narod.

Meni to narod uvek nekako zvuci kao nekakva neartikulisana gomila, bar u kontekstu u kom se to moze cuti u medijima.

Ali sami sebe identifikujemo kao pripadnike necega, a ne cine to drugi...

#5 jedan

jedan
  • Members
  • 49 posts

Posted 06 December 2005 - 14:22

U koliko podjes od toga da izjednacavas klasnu i nacionalnu pripadnost onda mozda jesi u pravu, tj, mozda je Biljana Srbljanovic u pravu.
Ja ne mislim da je Biljana Srbljanovic mnogo u pravu po mnogim pitanjima. Slatka je devojcica i unosi se u ono sto prica, ali ona je i u debeloj vladavini bivse nam porodice bila drzavni pisac, tako da imam mali problem da joj verujem.No, to je vec sasvim nova prica koju cu mozda jednom i da pricam, ako pomislim da je bitna za bilo sta.

#6 jedan

jedan
  • Members
  • 49 posts

Posted 06 December 2005 - 16:38

Uspeli smo kao narod da ostvarimo ono sto nikome nikada nije poslo za rukom i to onako kolektivno, svi zajedno.Uspeli smo da zivimo kao na reklami, usvojili smo i zivimo sservirani "life style" od strane vrhunskih advertising strucnjaka: " I sta da vam kazem, zivim glupo, a bice jos gluplje."
U tom kontekstu, gledam istrazivacki rad na temu "Mobtel" i cuvenom salatiranom srpskom bussinessman-u kome je neko konacno uspeo da objasni da dlake koje iz okovratnika idu gore, treba osisati par puta godisnje, kao i one koje strce ispod zlatnih dugmadi na manzetnama svilene kosulje.O brkovima da ne govorimo, dlake definitivno nisu u modi ( mozda ga je cuveni stilista Murti posavetovao?).
Jedna od prica kaze da je u jeku najstrasnijeg otimanja "Bell Paget"-a Zoranu Markovicu, doticni cije ime necemo da izgovorimo, klecao ispred njega i kleo mu se u decu da nema nikakve veze sa tim otimanjem, da su mu cak i suze na oci naisle u navali iskrenosti.
Pa...deca su i dalje ziva i zdrava, zene se, udaju, pevaju, rade i nista im ne fali.Da li to znaci da nema Boga? ili da nema Pravde?, ili to podrazumeva jedno drugo?, ili znaci da su pred Bogom kao i pred Zakonom, neki jednaki vise, a neki manje.Mozda su protestanti ipak u pravu, "stici da bi te Bog vise voleo", steta prava sto nasi poslovni ljudi nevidjenih sposobnosti nikada nece moci da udju u WASP kategoriju i u pobedonosnom marsu osvoje Ameriku pa da se ostvari ono cuveno prorocanstvo: "Amerika i Engleska bice zemlja proleterska!"
Tako se mi stalno zalimo, stalno nam nesto ne valja, stalno smo nesto nezadovoljni, a zivimo kao na reklami sto nam je omoguceno od strane demokratske vlasti i uspesnih busssinessmen-a.
Samo vestini i sposobnosti suvlasnike treba zahvaliti sto je prihod od "Mobtela" ostao u pravim rukama koje su znale da ga ušpotrebe na pravi nacin i postignu prave ciljeve. Ovde dolazimo do dileme "pravi ili krivi", a tu vec zalazimo u pitanje ukusa o kojima ne vredi raspravljati.
Izaberite sami sta vam bolje "lezi", "pravi ili krivi", pa da se plaknemo...

#7 rti

rti
  • Members
  • 25 posts

Posted 07 December 2005 - 13:39

Ja ne mislim da je Biljana Srbljanovic mnogo u pravu po mnogim pitanjima. Slatka je devojcica i unosi se u ono sto prica, ali ona je i u debeloj vladavini bivse nam porodice bila drzavni pisac, tako da imam mali problem da joj verujem.No, to je vec sasvim nova prica koju cu mozda jednom i da pricam, ako pomislim da je bitna za bilo sta.

<{POST_SNAPBACK}>


NARAVNO-slozicu se sa tobom.
Samo sam navela ko je to rekao pa eto dogodilo se da je to ona i da ja eto imam tako neko vidjenje stvari.

Uspeli smo kao narod da ostvarimo ono sto nikome nikada nije poslo za rukom i to onako kolektivno, svi zajedno.Uspeli smo da zivimo kao na reklami, usvojili smo i zivimo sservirani "life style" od strane vrhunskih advertising strucnjaka: " I sta da vam kazem, zivim glupo, a bice jos gluplje."


Imam ja tu jednu teoriju da nam se servira nesto sto je zapravo za stepenicu losije od onoga sto smo u proseku zapravo mi kao "narod". Pa onda se spustimo za stepenicu nize od serviranog (tj dve nize nego gde smo bili) pa onda se prosek kvari i tako u nedogled... Pa ko je tu sada cija slika-nisam vise sigurna dokle smo stigli...

"I sta da vam kazem," zivimo glupo, a bicemo jos i gluplji.

#8 jedan

jedan
  • Members
  • 49 posts

Posted 09 December 2005 - 15:43

Sustina iskaza je bila u "u koliko izjednacis klasnu i nacionalnu pripadnost".Ne mislim da te dve stvari mogu i treba da se izjednace.Gradjani su gradjani i ovde i u Francuskoj ili bilo gde...
Servira nam se ono sto se najmasovnije najlakse guta i razume.Tzv. "komercijalni" pristup u kome kolicina para opravdava sav idiotluk.


Volim da citam, volim da gledam, volim i da slusam. I to radim, stalno, radio ne gasim, imam po dve-tri zapocete knjige na stolu,pratim skoro sve dnevnike i po neku politicku emisiju, trudim se da odgledam ono sto se naziva "kulturnim" programom i to sve ne lici mnogo na televiziju, radio sa kamerama, no, to je sto je i nije problem u tome nego u kulturnom obrascu koji nam se nudi.
Neko je negde rekao da je srednja, gradjanska klasa, ona koja zapravo i nosi vrednosti civilizovane demokratije zacutala i ja bih se slozio sa time.Mada ne bas sasvim.Nije ona zacutala, nego nema ko da je slusa. U njoj su svi oni profesori, pisci, filosofi, reditelji, likovnjaci, tzv. kenjatori!" koji imaju misljenje koje nikoga ne zanima.Svrstavam se u tu grupu.Dakle "kenjam".
Na jednoj strani imamo obrasce "Grand Show", "Folk Disk", "Svet", "Sve za ljubav","Da se najezis","Kljuc" i da ne nabrajam dalje, znate na sta mislim, a sa druge strane Vidojkovica, Vlajsu,Markovicku, Srbljanovicku, dok na trecoj, marginalnoj i nebitnoj, tu i tamo po neko i pokusa da nesto uradi, vise za krug svojih prijatelja, nego za javnost.
U cemu je razlika izmedju prve i druge strane?Objektivno?Ima li je uopste?
I "Grand" i Vidojkovic se obracaju na nacin koji se najlakse "razume", koji je prihvatljiv i prepoznatljiv dobrom delu komzumenata. Koloko je nevazno da li neka od utegnutih zvezda pomenute produkcije ume da peva, toliko je nevazno da li naduvani Marko ume da pise.Oba se obracaju istom onom delu populacije sa razlikom urbanog i neurbanog background-a.
Problem je sta nam se servira kao kulturni obrazac?Pevaljka koja ne zna da peva i pisac koji nezna ni da prica, a kamoli da pise? Opservacije tipa "nebo je plavo, a trava je zelena" kao vrhunci ontoloskle misli u Srba?
Ovako ili nekako drugacije svedeno je na ono sto se najlakse razume i prima, prepoznatljivost kao vrhunska vrednost nekog dela bi od telenovela napravila sekspirovske tragedije, a od Mladica i Karadzica Oresta i Jasona, sto nam se upravo i desava.
Svaka misao koja prevazilazi ogranicenja neobrazovanog i sebe nesvesnog uma prakticno ne postoji, jer oni koji bi to mogli da shvate, koji umeju da shvate i ono sto ne spada u licno iskustvo, zapravo nemaju kome to da kazu.Potpuno su nezanimljivi i dosadni i stalno im nesto fali, stalno pljuju po necemu.Evo ovako kao ja sada.
Za to vreme veliki pisci i patriote za krajnji domet imaju neveste opise realnih situacija, grcave proste ili u napadima lucidnosti, prostoprosirene, ali malo, recenice, intelektualne domete na nivou "Who killed Bambi?" ( pri cemu se izvinjavam "Pistolsima" koje cenim ), sedenje po inostranstvu iz koga patriotizam dobija na znacaju ili pak kao neki postanu upavnici pozorista pa onda igraju svoje drame do imbecilnosti.
Gde je nestao Basara?

#9 jedan

jedan
  • Members
  • 49 posts

Posted 13 December 2005 - 17:57

Pa, prenapucenost servera mi je pojela tekst koji sam malocas napisao...a bas sam bio u naletu inspiracije...jbg...
Sve u svemu, htedoh da kazem par reci o Legijinom spistaeljskom barbaro geniju koji nam je na kioske doneo nove zanrovske proboje koji opasno prete da ugroze klasicnu porno industriju 1-1 ili X-X, politicki porno...sa jos nekoliko eminentnih autora Ceda, Rade, (onaj, kako bese )upravnik zatvora i jos mnogi koji ce na tom talasu dojahati.
Svi akteri do gole koze u necenzurisanoj akciji...a onda po malo o sexualnom obrazovanju koje sprovodi srpsak pravoslavna crkva sa Pahomijem kao luconosom novih i zanimljivih proboja pionirske svesti i jos koje cega...
No izgleda bog ipak cuva crkvu cim taj tekst nije uspeo da dodje do foruma i na njemu se zadrzi zagadjujuci cula onih koji citaju.
Ipak, jedan je Pahomije, na "tvrdoj" liniji decije edukacije iza koje stoji citava crkva, a mozda i sire.Zato ih i hapse po svetu, trude se da nas i na planu edukacije diskfalifikuju.Na srecu svih onih koji bi tekst mozda i procitali, do toga nece doci, p akada se jednog dana uhvatite za crkveni kalendar sa fotografijama u boji decaka u egzoticnim predelima "made by Pahomije", nemojte da kazetwe da ste iznenadjeni, providjenje je to koje cuva svoje pastire i vase oci i usi od blasfenije i bogohuljenja.

#10 jedan

jedan
  • Members
  • 49 posts

Posted 16 December 2005 - 14:56

Pitam se, pitam se...ko je najgluplji na svetu?
Ne bih znao reci ko je najgluplji na svetu...
Najgluplji na svetu je onaj koji misli da nije glup!

Pitam se, pitam se...da li postoji mera, merna jedinica za glupost? Jedan glups ili jedan glupon...ili vec nesto...
Sklon sam verovanju da je glupost nesto sto se uvidja samo u poredjenju sa necim drugim, manje ili vise glupim. U koliko ne postoji poredbeni cinilac, glupost, posto je jedina poznata zaista pocinjue da deluje kao vrhunska mudrolija.Jedina i prava.Takodje, vrlo sam sklon da poverujem da se glupost najlakse da izmeriti kolicinom uverenosti u sopstvenu velicinu.Po istom poredbenom principu malocas pomenutom.U koliko nema sa cime da se uporedi, velicina postaje etalon.
Tako mi postadosmo "veliki", onoliki, i uredno odbijamo da se poredimo i stavimo pored necega, vesto i dosledno izolovani glumimo King-Konga nasopstvenom pustom ostrvu.U tom, kontesktu, nece nama ni evropska, ni svetska Zajednica da "kroje kapu", nece da nas izopste i anatemisu, necemo da snosimo nikakve sankcije zbog nesaradnje sa haskim Tribunalom, jer zaboga!, pa nije saradnja samo hapsenje i necemo mi da saradjujemo kako oni hoce...znamo mi bolje,.
Eno, pitajte Velji ili Voju kao meni ne verujete...

#11 jedan

jedan
  • Members
  • 49 posts

Posted 19 December 2005 - 16:10

Odacu vam tajnu.Rad nije stvorio coveka.Rad je stvorio samo klasu robova koja je poverovala u to da je rad plemenita stvar od koje svi zavisimo i da jedino tako mozemo da napredujemo kao vrsta.OK, ne mogu da kazem da u tome jednim delom ima istine. Medjutim marksisticko-darvinovska teorija o "radnoj evoluciji" bas i ne stoji.Razmisljajte logicno, u koliko najveci deo dana provodite radeci nesto sto vas generalno ne zanima, pri tome, provedete jos neki sat u dolasku i odlasku sa radnog mesta, koliko vam energije i vremena preostaje da se bavite bilo cime, narocito necim kreativnim?Pri tome, rad vam omogucava prezivljavanje, malo vise od cistog bioloskog opstanka. tako da ste dodatno opeterceni presipanjem iz supljeg u prazno, ne bi ste li nekako namakli jos koju paru za eventualne "prohteve"
Koje bi umetnicko, naucno ili bilo kakvo delo nastalo nakon ustajannja u 6 izjutra i rmbanja bez smisla?Kafka je bio sluzbenik, i Nice, Spinoza staklar i tako dalje...ako se malo udubite shvaticete svu dubinu depresije koja provejava iz njihovih tekstova.
rad sluzi tome da nas drzi na uzdi, obrazovanje je osmisljeno tako da vam ne daje opstu sliku, vec samo onaj deo koji vam je potreban da obavljate odredjene poslove.istorija se pise u tom prevcu, decu u vrticima vaspitavaju na taj nacin.
Sistem se trudi da ocuva sam sebe, a to moze samo tako da ne upali svetlo u bas svim prostorijama, a tamo gde ga upali, stavlja najlsbiju sijalicu koja cwesto pregoreva.
Serbi se hvale kako imaju najsire i najsveobuhvatnije obrazovanje, pa nam zato sve te Bolonje ne znace nista!Sta pa oni znaju, spageti bolonjeze i sada su oni dosli da nas uce kako se deca obrazuju, pa Srbi su najobrazovaniji, eno, lepo pise u knjigama, prvi koacervat koga je Okean izrodio u pra moru je rodjen sa srpskom zastavom u rukama.
Zato mi necemo da radimo nista.Necemo im dozvoliti da nas zajebu i naprave robovima kao sto su oni!
Hajde sada, svi na svoje radne zadatke.U to ime Ziveli!

#12 Akibono

Akibono
  • Members
  • 616 posts

Posted 22 December 2005 - 10:47

Ja ne mislim da je Biljana Srbljanovic mnogo u pravu po mnogim pitanjima. Slatka je devojcica i unosi se u ono sto prica, ali ona je i u debeloj vladavini bivse nam porodice bila drzavni pisac, tako da imam mali problem da joj verujem.

<{POST_SNAPBACK}>


Da je kojim slučajem Biljana Srbljanović mogla da bira gde će se roditi i gde će morati da živi sumnjam da bi izabrala porodilište u Srbiji. Kao i mnogi veliki ljudi ovog naroda shvatila je, posle više pokušaja, da se u Srbiji ništa ne može promeniti čak ni posle korenitih promena.
Njen pogled, iz sveta, na Srbiju, znatno se razlikuje od pogleda uprtih u prljav, ispljuvan i pun djubreta, bačenog preko ledja, trotoar... :wub:
Meni lično imponuje, kada je slušam, što je imamo i možemo da kažemo da je naša bez obzira što nas je napustila... 0:)
Ako je Biljana Srbljanović tvoj jedini makar i mali problem ti si prilično srećan čovek... ona retko dolazi i nadam se da te to čini još srećnijim :)

Edited by Akibono, 22 December 2005 - 10:48.


#13 jedan

jedan
  • Members
  • 49 posts

Posted 22 December 2005 - 13:55

Hm...sada vec pocinjem da imam problem, ali ne sa Biljanom Srbljanovic nego sa serverom ili vec nekim ko tamo sedi...nestao mi je drugi post koji se uredno pojavio na boardu kada sam ga otkucao i poslao...
Pokusao sam da odgovorim Akibonu...
Izvinjavam mu se ovako ali sada zaista nemam volje da odgovor pisem ponovo...

#14 pobednik

pobednik
  • Banned
  • 1,403 posts

Posted 22 December 2005 - 14:27

Ovde samo jedan, jedan, jedan,...

Daj malo bre i dva i tri :wub:

#15 jedan

jedan
  • Members
  • 49 posts

Posted 22 December 2005 - 14:55

Za dva i tri
hajde malo misli ti... :wub: