Jump to content

Photo
- - - - -

Totalna preporuka

• Please log in to reply
1851 replies to this topic

#1096 Doktor Zo

Doktor Zo
  • Members
  • 74 posts

Posted 25 March 2011 - 20:05

Posted Image

#1097 estranged

estranged
  • Members
  • 3,667 posts

Posted 27 March 2011 - 20:32

malo obnavljanje gradiva ...
L.A. Confidential

Posted Image

kultni film,maestralna gluma (ne zna se ko je bolje odglumio),odlicno docarana atmosfera 50ih godina,i naravno vrhunska prica ...
jedan od omiljenih
9/10

#1098 PoisonEve

PoisonEve
  • Members
  • 22 posts

Posted 28 March 2011 - 18:14

Film HIPNOS gledala sam pre jedno tri godine i mogu slobodno reci da je ostavio na mene utisak. Sjajan fil,pogotovo gluma Natalie Sanches...mada me podseca malo na film Gotika sa Hale Beri. U svakom slucaju-preporuka!Posted Image

#1099 Doktor Zo

Doktor Zo
  • Members
  • 74 posts

Posted 01 April 2011 - 10:05

Posted Image

#1100 st4lk3r

st4lk3r
  • Members
  • 1,008 posts

Posted 01 April 2011 - 21:57

Posted Image

Doktore Zo, tvoj plakat bez komentara vredi nam koliko i slika bez tona...

#1101 vincentprice

vincentprice
  • Members
  • 559 posts

Posted 02 April 2011 - 10:33

Posted Image
Flammen & Citronen

Sjajan danski antiratni film, cija radnja je smestena u drugoj polovini Drugog svetskog rata.
Ole Christian Madsen je uspeo da izvuche najbitnije iz cele priche oko pokreta otpora, gde su Flame i Sitron,
bili stubovi, koji se nisu predavali ni kada je dosla armija nacista. Kako to obicno biva u ratu, koji je kurva i nikome se ne moze verovati,
Spoiler

#1102 bojanbelgrade

bojanbelgrade
  • Members
  • 265 posts

Posted 02 April 2011 - 17:04

Film HIPNOS gledala sam pre jedno tri godine i mogu slobodno reci da je ostavio na mene utisak. Sjajan fil,pogotovo gluma Natalie Sanches...mada me podseca malo na film Gotika sa Hale Beri. U svakom slucaju-preporuka!Posted Image

E film ti je do jaja . Nadam se da si tako profesionalna u svom poslu kao što umeš da daješ totalne preporuke filmova :huh:

#1103 Massive_Attack

Massive_Attack
  • Members
  • 2,103 posts

Posted 06 April 2011 - 11:38

Like Dandelion Dust

Posted Image

Svaka čast i za režiju i za scenario i za glumu. Ne znam kako mi ovo promaklo.
Tek kada budete pogledali ovaj film, videćete koliko je film Juno koji se bavi sličnom tematikom, jadan!
Nemam nijednu zamerku. Nimalo predvidiv i do samoga kraja, pojma nemate šta će se desiti.
U momentima kada sam mislio da će težina filma i razvoj događaja pasti, tada se pojavi sjajan dijalog koji obara s nogu i tera vas na eksploziju emocija.

Spoiler

Od mene jaka 9/10.

#1104 vincentprice

vincentprice
  • Members
  • 559 posts

Posted 06 April 2011 - 12:06

Like Dandelion Dust

Pogledah trejler, i film chini mi se da film pogadja bash na pravo mesto.
Skidam i gledma ovih dana. Hvala na preporuci ;)

#1105 st4lk3r

st4lk3r
  • Members
  • 1,008 posts

Posted 07 April 2011 - 07:34

Posted Image
London Boulevard

Možda je priča malo klimava, pa čak i pretenciozna, ali je bar lepo zaokružena, sa živopisnim likovima i mnogo, mnogo dobre muzike. Iako su likovi Kire Najtli (filmska glumica sa krizom u karijeri) i Reja Vinstona (manijakalno surovi bos londonskog Pekama) ostali nekako jednodimenzionalni, sve to nadoknađuju (ponovo) sjajni Kolin Farel (nevoljni kriminalac mekanog srca, vidi pod "Briž") i još bolji Dejvid Tevlis (poluraspadnuti menadžer sa hiljadu punokrvnih poroka, drugs and whiskey included). Moderan, dinamičan, simpatičan film koji je iz ko zna kakvih razloga ostao potcenjen. Da ispravimo nepravdu i dignemo prosek, od mene osmica, nek ide život.

Za kraj, muzika iz špice, stari hit YardBirdsa, "A Heart Full of Soul" (zviždućem ovo već dva dana):

Ne prave bre više ovakvu muziku...

Edited by st4lk3r, 07 April 2011 - 07:57.

#1106 Sobchak

Sobchak
  • Members
  • 1,206 posts

Posted 07 April 2011 - 19:16

Posted Image

IMDB

Film je kompleksan, radnja teče kontrahronološki i valja ga odgledati i dva puta da bi se sve shvatilo.
Čitam na Vikipediji da je u nekim zemljama objavljen DVD u kojem radnja filma teče hronološki što baš i nema nekog smisla jer film nije tako zamišljen.
Bar ne za one koji film gledaju prvi put.

Ipak mislim da je kao i mnogi drugi kompleksni filmovi precijenjen.
8.5/10

#1107 Liv

Liv
  • Members
  • 2,575 posts

Posted 11 April 2011 - 16:27

The Reader (2008)
Posted Image
Sjajan film. Radnja smeshtena u posleratnu Nemachku govori izmedju ostalog o suochavanju tadashnjeg drushtva sa dogadjajima iz WW II kroz priche dva glavna lika.
Film postavlja toliko pitanja, sva i trenutno aktuelna shirom sveta. Nema odgovora, samo dilema - o ljubavi, usamljenosti, moralu, krivici, grizhi savesti, ko su i da li su krivci kazhnjeni. Predivno isprichano i suptilno izbalansirano, bez 'in your face' spelovanja svega onoga chega se film dotakao. Odlichno.

#1108 RatzenStadt

RatzenStadt
  • Members
  • 339 posts

Posted 11 April 2011 - 21:56

За сваки ~4. филм не постоји превод...

#1109 Lucia

Lucia
  • Members
  • 1 posts

Posted 11 April 2011 - 22:00

Zlatna kuća Samarkanda :+1:

Attached Files

#1110 RatzenStadt

RatzenStadt
  • Members
  • 339 posts

Posted 11 April 2011 - 22:06

http://www.imdb.com/title/tt0457430/
kada sam gledao dodelu oskara izbacise ukratko detalje o ovom remek delu,u Kanu publika je 22 minuta aplaudirala po zavrsetku filma.Jednostavno nesto sto se jednom vidja,jedan od najboljih folmova koje sam gledao,a gledao sam i previse.
OVO JE VISE OD TOTALNE PREPORUKE :piggy:
Znam da je velika vecina odgledala ali se mozda nadje neko ko nije

Чек,чек...ниси саркастичан?