Koji čaj pijete?
#16
Posted 22 October 2005 - 20:45
najvolem cist zeleni caj da ga sam cedim kroz cediljku, to mi je bas velki gust. u nedostatku ovog susenog kupim i filter, ali uglavnom lipton i to samo sa jasminom. sve ostalo mi je bljak.
prican sam ekstremista po pitanju cajeva, ovim vocnim odricem i pravo da se zovu cajevi.
inace moram da pohvalim postavljaca za lepu temu
#17
Posted 22 October 2005 - 20:52
Inace, green tea skoro dnevno zavisi sta nadjem:
1. Uji Sencha jos bolje Shincha (prva berba)
2. Dragonwell kinseki zeleni vrlo tipican
3. moze i gunpowder green Twinings
od bledndova
Oolong-jasmin. Prava stvar za neutralisanje ukus izmedju dva spicy jela.
nije bas za day2day plezir.
kukicha:
nije klasican blend. Vrlo intresantan ukus. Kukicha je ustvari Secha: Listici caja kombinovani sa narezanim stabljikama caja. Spajsi ukus koji malo podseca na kesten, me like it.
Moram da przinam da su moja dva fav. do skoro a i dalje; Earl Grey Twinings, zbog bergamota strait (uvek strait) a i memories. Darjeeling takodje, neko kaze top of the tops. Well, hef kaze veruj nejvise svojoj usnoj duplji, zeludcu i ocima.
#18
Posted 22 October 2005 - 21:12
#19
Posted 22 October 2005 - 21:42
inace moram da pohvalim postavljaca za lepu temu
Hvala, hvala. Od pohvala uvijek pocrvenim A baš sam mislio da ce tema biti
#20
Posted 22 October 2005 - 21:46
Crni sa limunom i malo secera. Vrlo efektan u suzbijanju dremeza na poslu.
Sir Morton - tip Garzon i tip Earl Gray. Odlicni.
"Uvozim" iz Madjarske.
#21
Posted 22 October 2005 - 21:50
ponekad nanu.
redje lipu.
ne volim shipak.
ostalo ne priznajem.
#22
Posted 22 October 2005 - 22:50
sa limunom ? Samo mlekce i malo secera zhutog
#23
Posted 22 October 2005 - 23:01
Imam u basti i neke limunove, jednu pomorandzu i grejpfrut. Da li je neko od vas pio caj od njihovog lisca? E, to je prava stvar! B)
#25
Posted 22 October 2005 - 23:55
Konačno, jedan "englez" se upeco na temu o čaju!
pa kako ne bih.... zna se: svaki dan u 5pm GMT [trenutno jos uvek na BST] pije se caj..
#26
Posted 22 October 2005 - 23:56
#27
Posted 23 October 2005 - 06:30
Dobar drug cesto pije Lapsang Souchong kod mene i zabavno je posmatrati reakciju kada mu se pridruzi neko ko ga pije prvi put.
Attached Files
Edited by banecare1, 23 October 2005 - 07:47.
#28
Posted 23 October 2005 - 07:22
Trenutno su to japanese cherry i rose of the orient, ovaj poslednji potuno perverzno mirise.
A od crnih, sta god mi padne saka, earl grey, english breakfast, orange pekoe, i to sa malo mleka, bas onako po engleski.
#29
Posted 23 October 2005 - 11:01
Vocni, samo od shumskog voca, bez dodataka.
Earl gray sa malo dodatog mleka.
Kamilica i nana ponekad, bez dodataka.
Nota, za one koji nisu znali: Engleski manir dodavanja mleka u chaj potiche iz vremena kada im je chaj prvi put bio serviran, vreo, a mleko je posluzhilo da se vrelina razblazhi. Tako je ostalo do danas.
#30
Posted 23 October 2005 - 11:16
kupile mi kolege s posla neku kesicu (u veru) sa super zelenim cajem sa djumbirom i limunom. za sada mi je to najdrazi ukus. bez dodataka.
a ovi sto je hefestus pominjao su mi vrlo tempting.
2. domaci od trava koje moja baka susi. bosiljak, nana, kadulja, kamilica, zalfija... isto bez dodataka.
3. crni ponekad umesto kafe. sa mlekom.
4. vocne ne volim. vocni cajevi su losa imitacija pravog caja. kao mirisljava vodica. ali ako vec moram da ih pijem, onda biram jabuku sa cimetom i sipak.
5. ziveo caj, ua hibiskus!