Jump to content


Photo
- - - - -

Koji čaj pijete?


  • Please log in to reply
389 replies to this topic

#196 jddipqd

jddipqd
  • Members
  • 384 posts

Posted 10 November 2007 - 12:27

gde mogu da pazarim te twiningse u serbiji (ns) ?
fala:)

Za NS ne znam, ali u Beogradu ih nema nigde... Bila je jedna prodavnica u Balkanskoj iza Mosvke, ali je propala. :rolleyes:

Edited by jddipqd, 10 November 2007 - 12:27.

  • 0

#197 Indy

Indy
  • Members
  • 21,392 posts

Posted 11 November 2007 - 12:15

Inace, green tea skoro dnevno zavisi sta nadjem:

1. Uji Sencha jos bolje Shincha (prva berba)
2. Dragonwell kinseki zeleni vrlo tipican
3. moze i gunpowder green Twinings

od bledndova

Oolong-jasmin. Prava stvar za neutralisanje ukus izmedju dva spicy jela.
nije bas za day2day plezir.

Hvala Hefe na savetu, cuo il' ne cuo :rolleyes:
Bas mi treba chaj zelenjavo jerbo obara prEtisak samo tako. A sto kaze, ima sta da se obori. & then some. :huh:
  • 0

#198 dr mad cat

dr mad cat
  • Members
  • 14 posts

Posted 12 November 2007 - 18:43

Uh, ja sam u poslednje vreme postala opasna čajoljupka. Najčešće pijem Jabuka/cimet, crni ( sa mlekom), zeleni, šumsko voće, nana, kamilica. A volela sam u Bolivudu (koji je nažalost zatvoren, kme) da pijem one indijske čajeve, gde mi se većina veoma svidjala :rolleyes:
  • 0

#199 Hippie

Hippie
  • Members
  • 4,385 posts

Posted 15 November 2007 - 04:02

bilo koji od The REPUBLICof TEA... jesu preskupi ali definitivno najkvalitetniji cajovi koje sam do sad probala
  • 0

#200 BeatrisDal

BeatrisDal
  • Banned
  • 5,317 posts

Posted 15 November 2007 - 08:18

crni i zeleni
  • 0

#201 PedjaB

PedjaB
  • Members
  • 362 posts

Posted 23 November 2007 - 12:46

Najčešće Twinings crni i zeleni, zatim crna ribizla i mešavina šipka i hibiskusa. Naravno kad mi neko donese, jer u BG odavno nema, koliko ja znam, Tviningsa nigde! Jedno vreme bilo u Kuli pored Trgovačke škole, pomenutoj radnji u Balkanskoj, pa čak i u Maxi-ju kod Beograđanke. Omiljeni mi je gunpowder green Twinings i crni iz metalne kutijice iste firme. Momentalno trošim Twinings zeleni iz filter kesice i to neko isplativo porodično pakovanje od 80 kesica. Meni nije loš ni južnoafrički crveni grm, čini mi se Roibos (nekako tako), da je originalni naziv. Ima u Kući čaja ili od Podravke u svim radnjama.

Edited by PedjaB, 23 November 2007 - 12:50.

  • 0

#202 autsajder

autsajder
  • Members
  • 3,607 posts

Posted 27 November 2007 - 19:33

Nešto sasvim novo u šolji:

Posted Image

Teekanne White Tea za bijelo godišnje doba.

White tea is one of the most exquisite and rare tea varieties in the world. Only the precious bud with silvery-white fluff and the finest leaves are being used to produce this so-called champaigne amongst tea. Legend has it :rolleyes: that White Tea has strengthening, life-prolonging properties. Enjoy the fine, mild taste of this unique tea specialty which predominantly grows in the mountain regions of Fujian in the South of China.

Posted Image Posted Image

Ovo je bliski rođak zelenog čaja, samo što u aromi nema njegovu tipičnu vrhku kiselost. Za moje standarde je blag i srdačan, upravo poput pahuljastog osmijeha mlade dame sa omota.
  • 0

#203 autsajder

autsajder
  • Members
  • 3,607 posts

Posted 05 December 2007 - 10:35

GEORGE ORWELL'S TEA RULES

Posted Image

1. Use tea from India or Ceylon (Sri Lanka), not China
2. Use a teapot, preferably ceramic
3. Warm the pot over direct heat
4. Tea should be strong - six spoons of leaves per 1 litre :huh:
5. Let the leaves move around the pot - no bags or strainers
6. Take the pot to the boiling kettle
7. Stir or shake the pot
8. Drink out of a tall, mug-shaped tea cup
9. Don't add creamy milk
10. Add milk to the tea, not vice versa
11. No sugar!

(prilično diktativno za jednog nekonvencionalnog socijaldemokratu)

Ispunjavam samo zapovijedi pod brojevima 2, 9 i 11. Grešan sam i jeftin. :rolleyes:
  • 0

#204 sta dalje

sta dalje
  • Members
  • 1,987 posts

Posted 05 December 2007 - 11:54

puno cajeva svakodnevno (nezavisno od zime...)

zeleni (bas ovaj ovde) pocela ujurtu pod obavezno, posle kafe.
Posted Image

nisam znala da snizava pritisak..to sad ovde citam. osecam da mi prija, iako mi je pritisak vec dovoljno nizak :rolleyes: doduse prvo popijem dupli espresso pa valjda zato.

beli uglavnom uvece (ne znam zasto bas uvece, ali nekako mi blago i umirujuce deluje)

Posted Image

e da, a otkrila sam tek skoro liquorice tea, njega pijem onako spontano. mnogo mi je ukusan. on definitivno povisava pritisak pa se taman kompenzuje sa zelenim.
  • 0

#205 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 05 December 2007 - 11:58

Zeleni jasmin, ponekad crni Earl Gray ili nešto slično.

Voćne ne volim.
  • 0

#206 Sleepers

Sleepers
  • Members
  • 8,129 posts

Posted 05 December 2007 - 12:04

Uglavnom oni gdje nema kofeina posto sam alergicna. Ujutro hibiskus, navecer cesto kamilica. Volim i caj od mente, a fin je i od lipinog sasusenog cvijeta.

Edited by Ziza, 05 December 2007 - 12:05.

  • 0

#207 slepa_koka

slepa_koka
  • Members
  • 669 posts

Posted 05 December 2007 - 20:01

Special Gunpowder Temple of Heaven :rolleyes:

Attached Files


  • 0

#208 Celt

Celt
  • Members
  • 1,147 posts

Posted 12 December 2007 - 23:58

otkrio ovo : Posted Image ali ne znam ima li da se kupi kod nas
  • 0

#209 Mioba

Mioba
  • Sleepers
  • 4,859 posts

Posted 13 December 2007 - 00:04

a gde si ga otkrio?
  • 0

#210 FranziskaKafka

FranziskaKafka
  • Banned
  • 1,099 posts

Posted 14 December 2007 - 21:33

Jaca zalfija (volim gorko... ali ne toliko gorko kao neki caj koji su nam posluzili jednom u inostranstvu :huh: - nije mogao da se pije). Sipak umesto vocnog soka, a ostalo u zavisnosti od raspolozenja.
Jedno vreme sam imala preko 20 vrsta u kuhinji. :rolleyes:
Svideo mi se o caj od moraca (Fencheltee/fennel tea) zbog ukusa, ne zbog dejstva. :) A kad bih nasla jedan uvozni vocni (od suvih bobica i voca) - gde bi mi bio kraj. ;)
Ne pridrzavam se tzv. ceremonije, obicno samo stavim posudu sa vodom na ringlu koja mi vise ne treba, tj. koju sam upravo iskljucila... i to je to. (Zato valjda tako cesto i pijem. :D)

Edited by FranziskaKafka, 14 December 2007 - 21:35.

  • 0