Forum B92: Koji čaj pijete? - Forum B92

Jump to content

• 22 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Koji čaj pijete? Zima je pred vratima Rate Topic: -----

#1 User is online   Cro-boy 

• Group: Members

Posted 22 October 2005 - 16:47

Ajmo čajoljupci, da vas čujem!
Zima je pred vratima, što će reći da nam s njom dolaze one manje lijepe stvari: prehlade, gripe ili barem poneko smrzavanje :lol:

I zato me zanima kakav čaj volite popiti kad dođete kući s posla/škole/faksa/treninga/šetnje gradom, a vani je već mrak, da ugrijete svoje stare i promrzle kosti :lol: a i kakav čaj inače pijete (pod uslovom da ga uopće pijete)

Evo, kao što je i red, ja ću prvi (razvrstano po kategorijama, odnosno namjenama):

1. čaj od šipka je bezvremenska kategorija- favorit bez premca, pogotovo za one bolesne,
2. kamilica - navečer za uspavljivanje (kao alternativa šalici mlijeka)
3. mentol (menta, pepermint) - djeluje suprotno od kamilice, razbuđuje
4. voćni čajevi - pogotovo šumsko voće, borovnica - obično naručujem u kafiću, dobra mi je i kombinacija voćnih čajeva+vanilija, npr. jagoda+vanilija, imaju malo blaži okus od verzije bez vanilije

Prošle zime sam u dućanu otkrio Podravkin Rooibos čaj (po imenu istoimene biljke) i moram priznati da je odličan, iako ipak malo neobičan.

EDIT:
joj kako zaboravih na:
5. ruski i indijski čajevi - nadam se da namjenu ne moram objašnjavati :lol:

Attached File(s)

This post has been edited by Cro-boy: 22 October 2005 - 16:53

"Kada bi lovljenje HDZ-ovih lopina bilo "Potapanje brodova", bila bi to jedna prilično dosadna igra jer izazov nestaje u trenutku kada shvatite da ne možete promašiti. Gdje god stavili križić, pogodit ćete nekog tko se ogriješio o zakon."
0

#2 User is offline   nneki 

Posted 22 October 2005 - 17:38

A HIBISKUS???
On je po meni extra!
Zvezda mi je sve, Zvezda Zivot je, Srce moje je uvek uz tebe Zvezdo volim te, napred Zvezda le napred zvezda le. ...
0

#3 User is offline   marianne 

Posted 22 October 2005 - 17:41

pijem zeleni caj, a od vocnih caj od hibiskusa.
"wine for my men, we ride at dawn!"
0

#4 User is online   Cro-boy 

Posted 22 October 2005 - 17:46

nneki, on 22 Oct 2005, 18:38, said:

A HIBISKUS???
On je po meni extra!
<{POST_SNAPBACK}>

Hvala, kako sam ga samo zaboravio?
"Kada bi lovljenje HDZ-ovih lopina bilo "Potapanje brodova", bila bi to jedna prilično dosadna igra jer izazov nestaje u trenutku kada shvatite da ne možete promašiti. Gdje god stavili križić, pogodit ćete nekog tko se ogriješio o zakon."
0

#5 User is offline   Mallorn Tree 

Posted 22 October 2005 - 17:58

Sve travke i Posted Image
Alien tears will fill for her
pity's long-broken ern,
for her mourners will be outcast man,
and outcast always moan.
1

#6 User is offline   natalinna 

Posted 22 October 2005 - 18:27

miomirisno mirisna crna ribizla rulez medju "vocnim"...

i sve od Liptona :lol:
0

#7 User is offline   moke 

Posted 22 October 2005 - 18:28

zeleni, s aromom jasmina, bez šećera (i meda). :lol:
why won't you fall back in love with me... ? ... http://www.youtube.com/watch?v=ztzfr1PjFCY
0

#8 User is offline   garfild 

Posted 22 October 2005 - 18:35

vocni-orange
Srbi su odavno razumeli sustinu Marfijevih zakona, tako da se vise ne trude da bilo sta urade na vreme, tacno, proracunato, precizno, puzdano i isplanirano

Choose Life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players and electrical tin openers. ...
Choose your future. Choose life...
I chose something else
www.blejanje.com
0

#9 User is offline   natalinna 

Posted 22 October 2005 - 18:38

although, I prefer kuvano crno vino i zagrljaj voljenog bitja za hladne zimske dane ali posto to nije tema topica... :lol:
0

#10 User is offline   hansolo 

Posted 22 October 2005 - 18:40

Earl Grey sa limunom i crni indijski /veoma jak/ sa mlekom ..... firma je veoma bitna /Twinings, Lipton/.
.... upravo otkrila i stamanila za nekoliko dana kutiju Milfordovog tzv. Schneewaltzer /zimski narandza-rum caj/ .... odlican je s obzirom da mrzim vocne cajeve. Pravi bozicni caj uz fancy kolacice od badema ili ruma.
Where there is no imagination there is no horror. ~Arthur Conan Doyle, Sr.

.....
1

#11 User is online   Cro-boy 

Posted 22 October 2005 - 19:04

natalinna, on 22 Oct 2005, 19:38, said:

although, I prefer kuvano crno vino i zagrljaj voljenog bitja za hladne zimske dane ali posto to nije tema topica...  :lol:
<{POST_SNAPBACK}>

Ma nema frke, mozemo prosirit temu da glasi: cime se grijete u hladne dane? I ja volim kuhano vino, i crno i bijelo, pogotovo ga volim narucit u bircu kad je vani hladno, ali mi nas novi zakon o prometu (famoznih 0,0 promila) ne ide na ruku :lol:
0

#12 User is offline   Bolek 

Posted 22 October 2005 - 19:18

Kamilica samo kad se prehladim a inače crni (indijski) sa rumom.
0

#13 User is offline   jms_uk_2001 

Posted 22 October 2005 - 19:38

u poslednjih nekoliko godina, favorit mi je caj od sipka, koji nekako tesko nalazim u ovoj mojoj engleskoj zabiti.
trenutno pijem neki Lipton-ov 60% sipak, 40% hibiskus, sto sam kupio par kutija letos u svajcarskoj...

inace, sav caj od sipka koji sam pio u UK je kupljen napolju [NL, NO, YU, CH etc...]

btw, jedan prijatelj mi je pre neki dan rekao da ima sipak u vrtu i da ce da mi da dosta [pa ja lepo osusim i pravim caj kao sto je moja baba pravila = pravi :lol:]

takodje volim i tamnije cajeve [crni, earl grey i sl] sa limunom, a nema sanse da pijem caj na 'engleski' nacin.... nije da nisam probao, ali mi je bas bljutavo.....

roiboos je isto super, to smo pili tokom 'africkog' perioda... ali od povratka u evropu, slabo...
...
0

#14 User is online   Cro-boy 

Posted 22 October 2005 - 20:00

jms_uk_2001, on 22 Oct 2005, 20:38, said:

u poslednjih nekoliko godina, favorit mi je caj od sipka, koji nekako tesko nalazim u ovoj mojoj engleskoj zabiti.
trenutno pijem neki Lipton-ov 60% sipak, 40% hibiskus, sto sam kupio par kutija letos u svajcarskoj...

<{POST_SNAPBACK}>

Konačno, jedan "englez" se upeco na temu o čaju! :lol: :lol:
0

#15 User is offline   cromodora 

Posted 22 October 2005 - 20:39

Pustinski......snadbevac,kuca caja!
"Let's be realistic: demand the impossible"
0

Share this topic:

• 22 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3