Jump to content


Photo

Najbolja kineska hrana u Beogradu?


  • Please log in to reply
58 replies to this topic

#1 valhalla

valhalla
  • Members
  • 84 posts

Posted 20 October 2005 - 22:16

Kada se zazelim kineskog najcesce odem u Ludu kucu u Vlajkovicevoj.
Zimus sam promene radi jedne veceri zavrsila u "starom dobrom" Pekingu...i razocarala se. Nekako mi se cini da podilaze zapadnjackom ukusu.
Da li neko zna kakva je hrana kod Kineza u 70-om bloku? Moja drugarica tvrdi da se tamo moze sasvim pristojno jesti za male pare?

#2 precog

precog
  • Members
  • 1,808 posts

Posted 20 October 2005 - 23:48

sto se tice restorana, ako mislis na onaj u trznom centru kolega mi je bio i kaze da se prvo snebivao zbog izgleda, ali je stisnuo zube i seo. klopa mu se svidela.
i ja sam jeo njihovu klopu, dostavu, odnosno donele su mi klopu koleginice na posao. meni je mnogo bolja nego luda kuca.

#3 gazza

gazza
  • Members
  • 1,084 posts

Posted 31 October 2005 - 22:07

sto se tice restorana, ako mislis na onaj u trznom centru kolega mi je bio i kaze da se prvo snebivao zbog izgleda, ali je stisnuo zube i seo. klopa mu se svidela.
i ja sam jeo njihovu klopu, dostavu, odnosno donele su mi klopu koleginice na posao. meni je mnogo bolja nego luda kuca.

<{POST_SNAPBACK}>



a pa to je kultno mesto, kod tzv djane koja govori srpski ko da je rodjena u bloku 70.

znaci jedino je vazno da prenebregnete hard core ambijent koji cine bakterije virusi i amebe u svim izdanjima, plasticna kaca za kiseli kupus u kome drze ribu, otvoreni pogled na kuhinju koji osobama slabijih nerava definitivno trajno suzbija apetit...

ali hrana sasvim zadovoljava, sigurno bolja od bilo koje fensi opcije u gradu.... kiselo ljuta supa koje dobijete brat bratu litar kosta 100 dinzi, ako sami to zatucete, glavno jelo vam ne treba, a i tu ima sta da se probere, cene su 150-200 din. a za prave hazardere, u doba rucka ima freestyle ponuda gotove hrane za najjacu kinesku ekipu iz TC blok 70 -znaci razne egzoticne chinois povrcke, pilece nogice, svinjski jezici i repovi, bubci, razne izunutraje i ostale gadarije.

malo je reci da je izazov, ali da je drugacije, definitivno jeste.

ima tamo jos 2-3 ugostiteljska objekta, 2 su spec. za nudle ali nisu nista narocito, jedan je opsteg usmerenja kao i objekat kod djane ali not so challenging.

#4 arlene

arlene
  • Members
  • 2 posts

Posted 05 November 2005 - 16:30

Kada se zazelim kineskog najcesce odem u Ludu kucu u Vlajkovicevoj.
Zimus sam promene radi jedne veceri zavrsila u "starom dobrom" Pekingu...i razocarala se. Nekako mi se cini da podilaze zapadnjackom ukusu.
Da li neko zna kakva je hrana kod Kineza u 70-om bloku? Moja drugarica tvrdi da se tamo moze sasvim pristojno jesti za male pare?

<{POST_SNAPBACK}>


Ja sam probala takeaway iz novog resotrana na Dedinju (od C-marjeta kad ides levo ka bulevaru JNA, treca-cetvrta ygrada, ne mozes da promasis) i bas je dobra. Nisam stigla da odem ali se ostrim!

#5 Ledolomac

Ledolomac
  • Members
  • 379 posts

Posted 06 November 2005 - 18:17

a pa to je kultno mesto, kod tzv djane koja govori srpski ko da je rodjena u bloku 70.
...
...

ima tamo jos 2-3 ugostiteljska objekta, 2 su spec. za nudle ali nisu nista narocito, jedan je opsteg usmerenja kao i objekat kod djane ali not so challenging.

<{POST_SNAPBACK}>


Koji je tačno Djanin lokal? Ja prošvrljao okolo, video više lokala, kupio valjuške u jednom, lokal se zove Wegeta ili tako nekako.

#6 gazza

gazza
  • Members
  • 1,084 posts

Posted 06 November 2005 - 19:49

Koji je tačno Djanin lokal? Ja prošvrljao okolo, video više lokala, kupio valjuške u jednom, lokal se zove Wegeta ili  tako nekako.

<{POST_SNAPBACK}>



djanin lokal se nalazi u onoj polovini TC koja je bliza OMV pumpi, na spratu. jedini je tako da ne mozes da omasis i ujedno najveci, ima sedenje i napolju i unutra. ako si slabijih nerava sedi napolju i ne gledaj kako se sprema hrana. ako narucujes supu ne narucuj glavno jelo jer se moze desiti da ti ne treba, za 100 dindzi dobices corbaluk od litar supe. kiselo ljuta izuva.

#7 valhalla

valhalla
  • Members
  • 84 posts

Posted 08 November 2005 - 23:04

Hvala svima na odgovorima.
a sada ...imam novo pitanje.
Gledala sam pre neki dan na televiziji reportazu o jednom kineskom restoranu u bloku 70. Nije u trznom centru vec u nekom renoviranom atomskom sklonistu. Cini mi se da se zove Veliki orijent (ili nesto slicno?)
Da li neko zna gde se tacno nalazi jer sa ja ne snalazim bas u bloku 70?

#8 BigLebowsky

BigLebowsky
  • Members
  • 1,822 posts

Posted 11 November 2005 - 17:44

Gledala sam pre neki dan na televiziji reportazu o jednom kineskom restoranu u bloku 70. Nije u trznom centru vec u nekom renoviranom atomskom sklonistu. Cini mi se da se zove Veliki orijent (ili nesto slicno?)
Da li neko zna gde se tacno nalazi jer sa ja ne snalazim bas u bloku 70?

<{POST_SNAPBACK}>


...nije u 70-om, nego na kraju 45-og, kod okretnice tramvaja, ogroman je i sredjen, ali skuplji...klopa ok, ali nije nista bolja nego drugde....u TC u 70-om sam par pura kupio za poneti na putu gajbi, nije ambijent za sedenje tamo, bilo je ukusno, nije velika porcija kao u Ludoj kuci....ali najedes se, a duplo jeftinije...

....skoro sam jeo kod perpera, uzak ulaz, zove se "nesto Sangaj', uglavnom hasaju Kinezi, pici kablovska TV na kineskom, ima mesta na spratu, kazu mi da uvece kad se nacirkaju, prave gore kareoke ( :lol: ja bio samo preko dana, ali moracu da vidim i to)....elem, ljudi, najbolje jelo iz njihove kuhinje koje postoji je 'teletina u sosu od ostriga, sa pecurkama(onim njihovim crnim) i paprikom'...pride pirinac i kineski kupus.....nesto najbolje sto sam u zivotu probao...da me nije bilo sramota, popsrkao bih ostatak onog sosa iz tanjira, ili trazio leba da umacem....neverovatno dobro...isto jelo je odlicno i u ludoj kuci, ali ovde je bolje...

#9 sem0933

sem0933
  • Members
  • 507 posts

Posted 11 November 2005 - 20:07

kako si uspeo da naletiš na dobro jelo tu kod Perpera nije mi jasno. Ja iz 4-5 puta nisam izašao prezadovoljan a obožavam kinesku hranu... Moraću da probam ovo što si pomenuo.

Elem, što se tiče Beograda ipak najmanje ne volim Peking, ali jedan restoran, bar po meni, zaslužuje preporuku, mada nije reč o Bg. To je Peking Banjalučki. Kratko i jasno: 5+.

#10 Tasvi

Tasvi
  • Members
  • 10 posts

Posted 25 November 2005 - 12:06

Probajte kineski restoran "Veliki Sangaj" pored Perpera na Novom Bg. Nazalost ne znam koji je to blok ali je hrana ubedljivo najbolja. Imaju i bife za male pare ali je i kvalitet tog bifea "jeftiniji"

#11 Aion

Aion
  • Members
  • 856 posts

Posted 25 November 2005 - 16:33

Meni se svidja Makao (nadam se da nisam pogresio), malo ispod Tasa.

Nekad je bio super "Veliki kineski zid" u trznom centru preko puta kineske ambasade, ali su ga zatvorili za vreme bombardovanja - ako su se negde preselili, javite.

Edited by Aion, 25 November 2005 - 16:36.


#12 Galone

Galone
  • Members
  • 1,498 posts

Posted 30 May 2006 - 16:40

Pokušao sam, krajnje amaterski, da sam napravim nešto kao kinesku hranu, i uspelo je. Pa da podelimo iskustvo.

Nemam pravi wok, ali je poslužila jedna velika, široka i duboka, šerpa s malo ojačanim dnom. Sve sam spremao poklopljeno, vodu uopšte nisam dodavao.

Junetinu sam iseckao na trake (približno 8 × 0.5 × 0.5 cm), a crni luk na polumesece i to bacio na mešavinu maslinovog i suncokretovog ulja. Uskoro, a nekih 10-tak minuta pre nego što sam procenio da će meso biti gotovo, počeo sam, jedno po jedno, dodavati povrće:
- pečurke (šampinjoni, ali sam posle shvatio da bi bukovače, ili prave crne kineske gljive, bile bolje) isečene na rezance
- šargarepu, iseckanu na dugačke, tanke listiće
- koren celera, isto
- mladi crni luk (možda bi išao i prazluk), isečen na dugačke trake
- tikvice, isečene na rezance
- ljutu papriku, iseckanu na polukolutove
- mladi kupus (pretpostavljam da bi kineski kupus išao bolje), iseckan na trake
- zelenu salatu (ovo je za mene bilo na kraju najprijatnije iznenadjenje!), iseckanu na trake
- beli luk.
Tajming ubacivanja povrća u igru je veoma bitan - ne sme ništa da se raskuva: šargarepa i celer se kuvaju bar 5 minuta, kupus veoma različito zavisno od toga koliko je mlad, mladi luk, paprika i tikvice par minuta, a zelena salata i beli luk manje od 1 minuta (može i kraće).

Tome sam dodao malo soli (ne znam, možda sam ga mogao posoliti i u nekoj ranijoj fazi) i bibera, dosta soja sosa, malo kečapa, malo aleve paprike, dosta krupno seckanog peršunovog lista. Promešao, i to je bilo to.

Krajnji utisak - velika količina ukusne i ne preterano teške hrane, od koje su se svi najeli a nikom nije bilo muka, uz produženi osećaj sitosti, a sve to uz male izdatke (meso je najskuplje, a ne mora ga u ovome biti mnogo). Doduše, ima posla oko nabavke, nošenja kući i seckanja povrća.

Posle sam isto napravio i s piletinom (s karijem, jednako uspelo) i sa svinjetinom (uz male izmene, i drugačije začine, ali nije baš uspelo).

Je li ko još pokušavao da se igra kineskog kuvara? Unapred hvala za iskustva.

#13 Zverilla

Zverilla
  • Members
  • 910 posts

Posted 31 May 2006 - 16:22

QUOTE(valhalla @ 20 Oct 2005, 23:16)
Kada se zazelim kineskog najcesce odem u Ludu kucu u Vlajkovicevoj.


http://forum.b92.net...dpost&p=1266588

#14 ikar

ikar
  • Members
  • 7,779 posts

Posted 31 May 2006 - 17:52

mislim da je lijev restoran na uglu dimitrija tucovica i ruzveltove najbolji.

@ galone: mozda se oprobam za vikend, ako budem imao vremena, pa javljam rezultat biggrin.gif

#15 Galone

Galone
  • Members
  • 1,498 posts

Posted 01 June 2006 - 10:49

QUOTE(ikar @ 31 May 2006, 17:52)
mislim da je lijev restoran na uglu dimitrija tucovica i ruzveltove najbolji.

@ galone: mozda se oprobam za vikend, ako budem imao vremena, pa javljam rezultat biggrin.gif


Još poneki hint:
- osim ako nisi veoma vešt, nećeš uspeti iseckati povrće na vreme, ako ga ne spremiš unapred. Savet za početnika - sve, ama baš sve iseckati i pripremiti unapred, pa tek onda započeti prženje/distanje/kuvanje.
- dobar prilog: integralni pirinač (kuva se isto kao obični, samo duže, skoro duplo duže).

Puno uspeha!