Izašao je nastavak "Mesečevih Vrtova" Stivena Eriksona u izdanju Lagune. U Delfima i Platou može se naći komplet knjiga 1-4 tetralogije "Zemljomorje" Ursule Lengvin. Ovo prvo Eriksonovo je predebela knjiga od više od 800str. za hiljadarku, a Lengvinin komplet su četiri tanke knjige za 1650 kinti ukupno.
"A Dance with Dragons" englesko izdanje, može se od 12.07.2011. pazariti u Delfima
Btw. Mislim da sam video u Platou prvi deo serijala "Mač Istine" Terija Gudkajnda u izdanju "Čarobne Knjige", tj. ovu knjigu (samo na srpskom, naravno):
Eto, za sve one koje vole i na Sci-Fi kanalu gledaju "Legend Of The Seeker" serijal. Znanci kažu da je TV serija sranje i da je knjiga prava stvar. Ja sam od Terija čitao "Stubove Stvaranja" i 1 pripovetku u "Legendama" i svidelo mi se...
@Dunadan
Drud i Teror su duhom veoma slični romani, ali su potpuno drugačiji od svih ostalih Simonsovih romana.
Ono glavno što ih izdvaja je što su smor 1 nevidjeni...
Nijedan od Simonsovih romana bez obzira na žanr ili podžanr ne davi toliko koliko ova dva romana koji se i istorijski negde prepliću u istom vremenu... U "Drudu" ćete upoznati Čarlsa Dikensa, familiju mu i prijatelje... Ako ste to oduvek želeli, čitajući u detinjstvu Koperfilda i Olivera Tvista, onda "Drud" prava knjiga za vas... Od fantastike u istoj možete pronaći malo "f", a od horora malo "h"... Ostalo očekujete u dve knjige na puno strana... Očekujete, očekujete... I tako do samog kraja...
"Teror" je vrlo sličan... Udav 1 na kub... Ali, ako ste oduvek želeli da saznate više o brodovima, ekspedicijama, istraživanjima hladnog severa "Teror" je prava knjiga za vas... Ima tu i dosta da se čita... Jedno 800 strana odokativno teškog smora... Naravno ista primedba važi i za ovu knjigu, malo "f" od fantastike i malo "h" od horora. I to je to...
Teror 1 neopevani...
NE PREPORUČUJEM!
( Mada...Luba od onamo (PPP), stručno kaže da su dve gore pomenute knjige najbolje od Simmonsa... Tja, ukusi su različiti...)
Generalno meni ne smeta puno strana, Mesečeve Vrtove, Ime Vetra i Red Magle su sve strašno debele knjige, ali su iste jako dobro pripovedački rešene i milina ih je čitati i ne ispuštati iz ruke...
Medjutim, ovo sa Drudom i Terorom je bilo 1 strašno mučenje...
Edited by dare..., 30 June 2011 - 22:26.