Jump to content


Photo

STA DA KLOPAM DANAS?


  • Please log in to reply
102 replies to this topic

#46 eneja

eneja
  • Members
  • 956 posts

Posted 01 March 2005 - 14:20

QUOTE(Ledolomac @ 1 Mar 2005, 14:08)
Ma sigurno može, al ja ne umem smile.gif

Nikako drugačije nisam uspevao da reprodukujem onaj prženi pirinač iz kineskog restorana, onaj što nije sasvim klot već pomešan sa komadićima jaja, zeleniša, račića... Još kad bi kod nas bilo onih slatkih, jarko zelenih mahuna, nalik na mladi grašak...

Ledolomac,

Probacu to tvoje jelo. Verovatno moze jos sto sta da se stavi unutra. Mozda bas racici.

Javnem ti za jedno par dana kakvo je bilo

#47 Hawk

Hawk
  • Members
  • 4,763 posts

Posted 01 March 2005 - 14:22

Jeeeeeeeeeeeeeeeebte sta vi jedete! Ja sam ovde izgleda jedini juce zavijao sarme. biggrin.gif

#48 Hawk

Hawk
  • Members
  • 4,763 posts

Posted 01 March 2005 - 14:23

QUOTE(mandarinaD @ 1 Mar 2005, 14:09)
sarmu smile.gif

Ipak nisam jedini. laugh.gif

#49 eneja

eneja
  • Members
  • 956 posts

Posted 01 March 2005 - 14:30

QUOTE(Hawk @ 1 Mar 2005, 14:22)
Jeeeeeeeeeeeeeeeebte sta vi jedete! Ja sam ovde izgleda jedini juce zavijao sarme. biggrin.gif

Nije Hawk, nije

Evo ja imam danas sarme ze rucak.

Ali malo da se promeni ... wink.gif

#50 Merlak

Merlak
  • Members
  • 2,906 posts

Posted 01 March 2005 - 15:01

QUOTE
Inace, molim vas da ubuduce produbite recepte, koliko vremena se kuva/pece itd. ili da ostavite broj telefona pa da vas mi neiskusne kuvarice kontaktiramo u toku pripremanja hrane radi detaljnijih instrukcija kao sto je obicaj sa mamom


Osh' i crteze, da bude jasnije?
Nije shtos, tako mi mama crtala listove kupusa i mesto gde treba fil da stavim,
pa kako se koja strana zamotava......evo, Hawk je u formi.....on ce to...

Ja sarme pravila pre mesec dana, dosta je....i to bez zaprske.....

Jedan momacki recept, na brzaka, pasta......mediteranea, kampersko omiljeto.

Obariti al dente testo (kratke, grkljancice i sl) - dovoljno 200-300 gr
Na maslinovom ulju kratko proprziti ljutu seckanu papricicu (koliko mozete podneti), 5-6 sitno seckanih cenova belog luka, ubaciti testo, promesati i malo
sve to muljati na ringli, skloniti. Posuti obilno parmezanom.

#51 foto

foto
  • Members
  • 815 posts

Posted 01 March 2005 - 15:31

2 Merlak

To se zove: aljo, oljo e peperoncino. Parmezan je opcionalan.
Nije samo kamperski i momacki nego vrlo cenjen i poznat medju raznim nacinima spremanja paste, jer je veoma prost ,tako da nijanse odlucuju da li ce biti momacko-kamperski ili vrhunski.

edit: tacka na kraju

Edited by foto, 01 March 2005 - 15:32.


#52 Allegra

Allegra
  • Members
  • 1,957 posts

Posted 01 March 2005 - 15:47


na hleb, u pirinach, na meso, ribu, u supu...

Najjednostavnije je na pirinach + mozarella, paradajz i masline

#53 Hawk

Hawk
  • Members
  • 4,763 posts

Posted 01 March 2005 - 18:52

QUOTE(Merlak @ 1 Mar 2005, 15:01)
pa kako se koja strana zamotava......evo, Hawk je u formi.....on ce to...

biggrin.gif

Evo ukratko recepta za sarmu.

500-600g mesanog mlevenog
soljica-dva pirinca (sto manje to bolje biggrin.gif )
3 glavice crnog luka (sitno seckane).

To prvo se proprzi luk pa se doda meso. To se takodje pomesa i malo zaprzi, cisto da primi boju. Dodaju se jos pirinac, so, vegeta, biber pa se zavija. Pa onda redjanje. U loncu obavezno ostaviti barem prst-dva vode pre redjanja sarmi jel kasnije ne vredi. Dakle prst - dva vode, pa par listova kupusa pa sarme. A na svaki red po malo suvih rebara. i tako do vrha. Naliti vodu i staviti na dvojku jedno 2:30h. Onda dodati zaprasku (brasno, voda, aleva) i kuvati jos pola sata. Posle uzivati! wink.gif

#54 Hawk

Hawk
  • Members
  • 4,763 posts

Posted 01 March 2005 - 18:56

Najbitnije sam zaboravio...


KAda se napravi fil pustiti ga da se ohladi i obavezno dodati jedno jaje u njega i pomesati pre nego sto se krene sa uvijanjem!!!

To je zbog sjedinjavanja smese inace se raspada.

#55 smejuljica

smejuljica
  • Members
  • 122 posts

Posted 02 March 2005 - 00:21

A jedna drugarica namaze eurokrem na bananu i onda pojede.
Jel' neko probao? smile.gif

#56 mfmilan

mfmilan
  • Members
  • 5,398 posts

Posted 02 March 2005 - 00:24

QUOTE(smejuljica @ 2 Mar 2005, 00:21)
A jedna drugarica namaze eurokrem na bananu i onda pojede.
Jel' neko probao? smile.gif

puke.gif

kao i moj komsija koji jede dzem i pije jogurt.. ph34r.gif

#57 Varvarin

Varvarin
  • Members
  • 929 posts

Posted 02 March 2005 - 00:57

Kako se prave cevapi, oni pravi kafanski? Neka recept bude vrlo detaljan jer ne umem da kuvam (ako se odlucim da spremam cevape). Mislim na one prave, kao palac dugacke, na tanjirima od debele keramike, uz korpicu 'leba i naseckanog crnog luka. U mojoj varijanti uz cevape ide samo paradajz salata, sopska ne. Mozda moze da prodje neki sir, feta recimo.

Do sada sam samo seckao luk, cisto da se zna unapred.

#58 smejuljica

smejuljica
  • Members
  • 122 posts

Posted 02 March 2005 - 01:14

QUOTE(mfmilan @ 2 Mar 2005, 01:24)
QUOTE(smejuljica @ 2 Mar 2005, 00:21)
A jedna drugarica namaze eurokrem na bananu i onda pojede.
Jel' neko probao? smile.gif

puke.gif

kao i moj komsija koji jede dzem i pije jogurt.. ph34r.gif

Moja baba jede hleb i grozdje.
E sad je 2:1 za mene tongue.gif

#59 Merlak

Merlak
  • Members
  • 2,906 posts

Posted 02 March 2005 - 01:26

QUOTE(Mallorn Tree @ 1 Mar 2005, 02:19)
Pozajmi od Mileta q njegovu contraption za pravljenje brlje.

Koliko mi se cini i ovde je krajnji rezultat neka grozomorna secerusa - garant sedam dana glavobolje (obratiti paznju na ukupnu kolicinu secera) - kuku majko !


Ja mislila da on sa ovim ima nameru da leti na Mars...
Misli Mile na sve.....

Ups, zaboravila slicicu

Edited by Merlak, 02 March 2005 - 01:28.


#60 lakonoga

lakonoga
  • Members
  • 96 posts

Posted 02 March 2005 - 02:32

QUOTE(smejuljica @ 2 Mar 2005, 01:14)
QUOTE(mfmilan @ 2 Mar 2005, 01:24)
QUOTE(smejuljica @ 2 Mar 2005, 00:21)
A jedna drugarica namaze eurokrem na bananu i onda pojede.
Jel' neko probao? smile.gif

puke.gif

kao i moj komsija koji jede dzem i pije jogurt.. ph34r.gif

Moja baba jede hleb i grozdje.
E sad je 2:1 za mene tongue.gif

med i jogurt je takodje rolleyes.gif

a tek plazma i jogurt rolleyes.gif rolleyes.gif


al' charobni sendvichi sa mlekom (moze i jogurtom tongue.gif ) su rolleyes.gif rolleyes.gif
wub.gif

ah

al' sam gladna