Jump to content


Photo
* * * * * 1 votes

Vino


  • Please log in to reply
2561 replies to this topic

#2326 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 21 February 2015 - 18:02

A sto izbegavas kalifornijska vina? 

 

Zato sto nama samoukima koji smo sistematicni + vino pijemo ambijentalno & tematski treba vremena da obidjemo sve kontinente.

Previse je izazova i prica utkanih u njih na Starom kontinentu. :D


  • 1

#2327 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 21 February 2015 - 18:15

Ukus Grčke.

 

Wild%20Ferment%202008_EN_new.jpg

 

 

The Assyrtiko grape from the upland vineyard of Pyrgos is more aromatic than the Assyrtiko from the other parts of Santorini Island.

ASSYRTIKO BY GAIA-WILD FERMENT  has slight citrus aromas well-combined with elegant oak notes, a rich mouth fell, crispy acidity, intense mineral flavours and a long finish. 


Edited by melankolic, 22 February 2015 - 11:28.

  • 0

#2328 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 27 March 2015 - 13:34

Ovaj novozelandski pinot noir je iznijansiran za svaku preporuku! 

 

Attached File  DSC_0205.JPG   105.32KB   6 downloads


  • 0

#2329 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 27 March 2015 - 22:07

Laka večerica ;)

 

Praha-20150327-00274_zpsiz48htav.jpg

 

 

http://de.wikipedia.org/wiki/Lagrein


  • 0

#2330 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 27 March 2015 - 22:40

...

 

... ovaj novozelandski pinot noir je iznijansiran za svaku preporuku! ... 

 

 

Mi se cini, da bi te Dr. Indy pohvalio!

 

...


  • 0

#2331 tiberije

tiberije
  • Members
  • 7 posts

Posted 07 April 2015 - 01:38

Roberto Mondavi Cabarnet  Sauvignon  Nappa Valley (sa naglaskom na Nappa Valley jer on ima I entry vina za 7-8$).

Cena je od $25-28. Moje omiljeno vino.

Vredi svaki dolar, punog je bozanstvenog ukusa I odlicno ide uz crveno meso.

 

Sve velike proslave, slava, rodjenje cerke itd, obavezno idu uz ovo vino.


  • 0

#2332 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 08 April 2015 - 22:26

Kako pitak Chianti!

 

Baš sam jeo nekog zeca sa povrćem, zec pobegao odavno, a ja još malo da zapijem...

 

2015-03-04-14-11-18-246-735-0-1264-14280


  • 0

#2333 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 14 April 2015 - 11:05

Laka večerica ;)

 

Da prijavim i ja jedno koje bas ide uz laku vecericu kao sto je (bila) ova tvoja. 

 

Spoiler

 

Solidno, stono, sto bi se reklo - za svaki dan.

Kupaza: Zinfandel + Negroamaro + Sangiovese. 

 

Attached File  DSC_0260.JPG   139.24KB   16 downloads

 

 


  • 1

#2334 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 14 April 2015 - 20:36

Puglia, ne može da ne valja.

 

Ja sam malo severnije, čist Sangiovese. Sinoć otvorio, sad dovršavam.

 

Praha-20150414-00298_zps24zcr72d.jpg


  • 1

#2335 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 16 April 2015 - 09:19

I ja sam jos uvek u Italiji. 

 

Ovaj merlot bas pitak. Ja ih obicno dozviljavam kao malo zahtevnije ali ovaj je lagan.

 

Attached File  DSC_0258 (2).JPG   119.98KB   1 downloads


  • 0

#2336 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 24 April 2015 - 10:38

Dva lepa prolecna dozivljaja. A i nebo bilo vedro, tu bile i [moje] planete. 

 

Kleine Zalze je elegantno vino, trazi neki socni mesni komad pa natenane, ritualno. Kao kad citas dobru knjigu pa razvlacis uzivajuci jer ne zelis da se zavrsi. Vino od koga se osecas plemenito (ne preterujem!). Onako malo hrapavo ali punoca to izbalansira. Na nepcu ostaje dimkasta tobacco aroma a i jos nesto (ne znam tacno sta). Dozivljaj. Ponoviti!

 

Côtez du Rhonê sasvim dobro ide uz neki dobar sir i focacciu. Taman da se gricka i pijucka. Posto je moj njuh samouk, cim sam ga probala natrcim na misteriju – neka mat aroma kao da je povuklo od necega sto mu daje aftertaste. Tek posle kad sam cula pricu o hrastovim bacvama shvatim da je to ono sto mu daje taj karakter. Izgleda je dobro odlezalo. I vise mi se svidja od ovog. Spremam se da probam i njihov rosé. 

 

 

Attached File  DSC_0262 (2).JPG   98.21KB   3 downloadsAttached File  DSC_0265.JPG   87.76KB   4 downloads


  • 0

#2337 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 24 April 2015 - 21:34

Nastavljam sa vinima citrusnog ukusa. Ovaj put malo sladi na med a i menjam lokaciju- Italija, obala Jadranskog mora.

 

molino-pecorino.jpg


  • 1

#2338 ControlFreak

ControlFreak
  • Members
  • 3,070 posts

Posted 30 April 2015 - 19:22

Sinoc naletela na Rojac Malvaziju (Istra, Slovenija) u Whole Foods, pa pre nego sto otvorim bocu, htela da pitam ovde za misljenje. Videla sam da ima vrlo dobar rejting, pa se nadam da je dobar izbor.


  • 0

#2339 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 30 April 2015 - 19:41

Sinoc naletela na Rojac Malvaziju (Istra, Slovenija) u Whole Foods, pa pre nego sto otvorim bocu, htela da pitam ovde za misljenje. Videla sam da ima vrlo dobar rejting, pa se nadam da je dobar izbor.

Uzivaj u njemu - odlicno :D


  • 1

#2340 cmix909

cmix909
  • Members
  • 776 posts

Posted 01 May 2015 - 12:46

Ako sam kupujem, onda je to (polu)slatko i jeftino crno/crveno vino. U novije vreme uzimam Moje vino iz Plantaza 13. jul u CG – litar kosta nesto preko 1,5 €. Najbolje sto sam ikada probao bila je neka italijanska sangrija u malim bocama. Voleo bih da ponovo gucnem (cugnem) onaj prosek iz Dalmacije, a secam se i da je Postup (Donja Banda) bio odlican; poznavao sam nekoga kome bi ta vinarija trebalo da dodeli zlatnu plaketu.

 

Nazalost, ne mogu da pijem iz cista mira nego samo uz rucak, a i tada mi je dovoljno nekoliko desetina ml. Bocu dovrsim u dve-tri nedelje, pa obicno ne pozelim sledecu dok ne prodje jos najmanje ceo mesec – mene bi ista ona banda castila olovom. Izgleda da je ovo stvarno ispod ritma i preporucenih doza za srce i cirkalaciju cirkulaciju. S druge strane, redje me stresira cinjenica da prazna boca zavrsava na deponiji.   

 

Mozda ce sledeci link nekome biti od koristi.

 

https://www.nakedwines.com/


  • 0