Jump to content


Photo

Prenos Bajram-namaza iz Altun-Alem dzamije


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
47 replies to this topic

#31 BlueSoniq

BlueSoniq
  • Members
  • 893 posts

Posted 18 November 2004 - 10:20

Dobro je da je samo jedna. Ceo ne-muslimanski svet ih ima mnogo vise.

#32 Gonzo

Gonzo
  • Members
  • 3,133 posts

Posted 18 November 2004 - 18:42

QUOTE
Totalnom nezainteresovanošću srpske države za svoje sugrađane islamske veroispovesti imamo slike koje se na planeti mogu videti samo na jednom mestu - u Beogradu. Beogradska džamija ima dimenzije oko 10 sa 10 metara. U najboljem slučaju to znači da se u unutrašnjosti iste može smestiti 100 - 150 ljudi. Svaki petak, muslimani Beograda, poniženi nebrigom sopstvene države, obavljaju molitvu, skrušeno, na ulici, po krovovima, po zgarištima zapaljenog objekta u martovskom divljanju, bude ih od 1000 do 2000


Sta je problem? Sto drzava nece da gradi ili ne da dozvolu za gradnju xhamije?

#33 barracuda

barracuda
  • Members
  • 8,995 posts

Posted 19 November 2004 - 23:20

Nije jos jedna dzamija u Bgd problem,vec zloupotreba...Ako se na jednom mestu okupljaju vernici,nema frke;nevolja je u tome sto drzava "nema vremena" da se bakce s potencijalnim islamizmom (jer vise islamskih bogomolja znaci i dodatno angazovanje),a oni drugi jedva cekaju da mogu da "deluju" kako 'oce.To je vec za razmatranje...

E,zloupotreba-u arapskom svetu je ova pojava kao "dobar dan",pocev od spijuniranja komsiluka pa do postavljanja bombi ispred svakog nevernickog legla.Na ulici,vredjaju pripadnike drugih veroispovesti kako stignu,dok hriscanke smatraju kurvama,pa se teko prema njima i odnose.Moju sestru su na moje oci maltretirali dok mi nije prekipelo,pa danas saginju glavu kad me vide,a nju ne smeju ni da pogledaju.Da ne bih otisao u mnogobrojne primere njihove "duhovnosti,tolerancije,covekoljublja" i ostalih sranja,reci cu-ja sam protiv dzamija u Bgd,sve dok stoka ne evoluira do nivoa dostojnog nasem.

Ovo je zalosno (ukoliko nekom nije smesno),ali ima i gorih od nas.Bilo bi mi jos vise zao ako bismo morali da se poredimo s gorim primerima;zasto,za promenu,ne bismo razmisljali o boljima i sledili njihov primer,a primitivce prilagodili sadasnjosti i izgradili im jos jednu dzamiju?

#34 Gonzo

Gonzo
  • Members
  • 3,133 posts

Posted 19 November 2004 - 23:44

QUOTE
izgradili im jos jednu dzamiju


Koliko kontam i nije ideja da im mi gradimo dzamiju, vec da je samo sagrade (ili uz pomoc Saudijskok kralja, onog sto ima fontanu u avionu i zlatne kvake u WC-u) a da drzava da dozvolu.

#35 Gonzo

Gonzo
  • Members
  • 3,133 posts

Posted 20 November 2004 - 00:12

Evo kako smerne Bosnjakinje pod mahramom obelezavaju bajram:

http://www.24sata.in...?album=75&pos=1

#36 incognito

incognito
  • Members
  • 7,771 posts

Posted 20 November 2004 - 10:14

Ma nista lakse... Pustis narodu da odluci... Po primeru iz Ljubljane wink.gif

#37 barracuda

barracuda
  • Members
  • 8,995 posts

Posted 20 November 2004 - 22:37

Gonzo,

Ako im dozvolis takav luksuz mnogi od njih ce poceti da svojataju Beograd (posto je goruce pitanje vezano za nedostatak bogomolja u istom).Ako postoji zlo na planeti,ono dolazi iz Saudiarabije,ne zbog toga sto su muslimani,vec zbog Mekka-e i Medinna-e (tj.manijaka koji ih zloupotrebljavaju).Svaki bolesni Vehabija (Wahabite-saudijska frakcija,nepriznata od 99% muslimana) ce razmisljati upravo ovako:"Dokle god cujes crkvena zvona,dotle ces morati da ispaljujes islamske strele."

Ne bi mi smetalo da nas glavni grad ukrasava jedna velelepna dzamija;Prosto me je strah od onih koji se na takvim mestima okupljaju,jer takve "pravoverne" gledam svaki dan i povraca mi se od njihove prljavstine i gluposti.Jos veca sramota bi bila sama pomisao na poredjenje s njima. ph34r.gif

Beograd kao islamski grad,Srbija kao Srbistan,Tadic kao Tadici,Dzamija Siddi Sawaha koja dominira gradom-treba razmisliti,mozda nas njihova plemenitost odvede u Jevropu. tongue.gif wink.gif

#38 U prolazu

U prolazu
  • Members
  • 2,098 posts

Posted 21 November 2004 - 08:08

QUOTE(Gonzo @ 19 Nov 2004, 23:12)
Evo kako smerne Bosnjakinje pod mahramom obelezavaju bajram:

http://www.24sata.in...?album=75&pos=1

Hail.gif Hail.gif Hail.gif

#39 Monoteizam

Monoteizam
  • Members
  • 740 posts

Posted 23 November 2004 - 00:25

obrisano

Edited by Monoteizam, 23 November 2004 - 00:39.


#40 Monoteizam

Monoteizam
  • Members
  • 740 posts

Posted 23 November 2004 - 00:37

QUOTE(Undead @ 14 Nov 2004, 19:48)
2Method Man: Ne vidim nista ruzno u necemu sasvim prirodnom...Imam i jedno pitanje-zasto ne pokusas da prevedes ljudima sve "izraze" koje koristis,u cilju priblizavanja Islama Evropi?Da pojasnim,zasto moramo da nagadjamo sta znaci "Bismillah al Rahman al Rahim",kad moze i na srpskom?Unapred zahvalan. dry.gif



2Monoteizam: Opaska je na mestu,donekle...S druge strane,polozaj nemuslimana u islamskim zemljama je jos strasniji i nezavidniji.Muslimani ne shvataju da u hriscanskim ("nevernickim") zemljama imaju vise elementarnih i demokratskih prava nego u svojim "Bogom-danim" zemljama.



Ako si musliman,najtoplije bih ti preporucio da malo obidjes arapski svet i uveris se u "dobronamernost" Islama,pa ces mozda promeniti misljenje.Ako nisi,preporucio bih ti-isto. wink.gif

S postovanjem...

...

U ime Boga,Milostivog, Samilosnog!
A hoce meni neko da pojasni sta znaci,arhimandrit,djakon,katehizis...



Da potpuno se slazem, sa tim da te vlasti su postavili kolonizatori i koji vladaju zapadnim zakonima, ne postoji legalan nacin da se smene,.Pricao sam sa jednim prijateljem iz Amerike i reko je,onaj ko zabranjuje nosenje marama(islamsko oblacenje za zene,kao casne sestre) zenama u Turskoj je Amerika i onaj ko dozvoljava maramu u Americi je Amerika!




Da ja se nalazim u arapskom svetu i pored mog fakulteta se nalazi nekoliko crkava!
A sto se tice necistoce,pa samo mi kazi koje odgovran za postavljanje kontejenera?Drzava ili narod?
I ostale stvari,obrazovanje je uzasno,monopo u medijima(kao kod nas za vreme tita) mnogi ljudi se hapse...


Svako dobro!

#41 Monoteizam

Monoteizam
  • Members
  • 740 posts

Posted 23 November 2004 - 00:43

QUOTE(Undead @ 14 Nov 2004, 20:51)
QUOTE(moler @ 14 Nov 2004, 19:15)
QUOTE
Sramota za srpsku državu!!

dok u Beogradu na svakoj raskrsnici niču crkve, 200 000 muslimana ima samo jednu džamiju


Slazem se da je sramota! Ako nemaju pare za tu namjenu vjerujem da bi mnoge zemlje iz islamskog svijeta rado finansirale obnovu.

Idi medju Arape i pogledaj sta se desava sa hriscanskim bogomoljama!Nasilno konvertovane u dzamije,ciji Oltari sluze za ostavljanje musavih cipela,dok "vernici" udisu smrad istih moleci se Bogu.Napolju,ogromne crne kese djubreta (ili smeca,ako ti se vishe svidja) primamljuju milione muva da nadju hranu...Naravno,i muve su sastavni deo planete i bozja stvorenja (pa,i nizim bicima imponuje da obeduju na "svetom mestu").I ti ce' da pricas o sramoti! mad.gif laugh.gif mad.gif

Studiram u Arapskom svetu i pored mog fakulteta postoji nekoliko crkava.Nedavno sam bio na jednom predavanju gde je govorio zamenik glavnog kardinala za Bliski Istok!

#42 Monoteizam

Monoteizam
  • Members
  • 740 posts

Posted 23 November 2004 - 00:51

Objavljeno: 20.11.2004.
Zrak u crkvama može štetiti zdravlju
Zrak u crkvama može predstavljati veću prijetnju za zdravlje nego zrak kraj prometnih cesta, sugerira istraživanje provedeno u Nizozemskoj.

Znanstvenici sa sveučilišta u Maastrichtu su utvrdili da zrak u crkvama sadrži znatno višu razinu karcinogenih policikličkih ugljikovodika nego što je to slučaj sa zrakom u blizini prometnica kojima prođe 45000 vozila dnevno.

Mjerenja su pokazala da u nekim crkvama razina čestica različitih zagađivača promjera 10 mikrona 20 puta nadmašuje ograničenja Europske unije.

Te su čestice posebno opasne jer mogu duboko prodrijeti u pluća te potaknuti razvoj različitih bolesti pluća i srca.

U crkvama je bila znatno povišena i razina slobodnih radikala, visoko reaktivnih molekula koje mogu prouzročiti razvoj upalnih procesa povezanih s astmom i kroničnim bronhitisom.

Po mišljenju istraživača, zbog paljenja velikog broja svijeća povodom Božića u prosincu će zrak u crkvama biti posebno opasan za pluća, a najvećem riziku će biti izloženi svećenici.

Brojna istraživanja su već pokazala da zagađenje u unutarnjim prostorima (kod kuće ili na radnom mjestu) predstavlja sve važniji faktor rizika za zdravlje dišnog sustava.



BBC News


http://www.plivazdra...&id=8239&show=1

#43 Monoteizam

Monoteizam
  • Members
  • 740 posts

Posted 23 November 2004 - 00:54

Svaka četvrta žena trpi nasilje
BEOGRAD - U Srbiji se nikada ne sazna za 78 odsto slučajeva nasilja nad ženama. Svaka četvrta žena u Srbiji doživela je fizičko nasilje od strane muškog člana porodice, gde su u 50 odsto slučajeva nasilnici partneri, u 16 odsto bivši partneri.

Fizičke povrede zadobije 80 procenata povređenih žena, dok svaka peta žena koja trpi nasilje ima teške telesne povrede, rezultat je istraživanja Autonomnog ženskog centra. Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obeležava 25. novembra, ovaj Centar priključiće se međunarodnoj kampanji.

G. T.

Danasnji Glas Javnosti

http://www.glas-javn...D04112210.shtml

#44 Monoteizam

Monoteizam
  • Members
  • 740 posts

Posted 23 November 2004 - 00:55

Zatvoreno zbog homoseksualaca
Deo javnog toaleta u podzemnom prolazu na Terazijama ne radi već duže vreme. Vrata koja vode do kabina u muškom delu su zaključana, i oni koji moraju na veliku nuždu upućeni su na ženski toalet.

- Zatvoreno zbog pedera! - kratko i direktno kaže radnica, i pokazuje rukom u pravcu zaključanih vrata. - Uđu unutra, pa se jašu! Ovo im dođe umesto hotelske sobe! Ulaze i u ovaj deo sa pisoarima pa se drndaju, sve vidim odavde!

Katarina Beara, zadužena za kontakte sa medijima u JKP "Gradsko zelenilo", kaže da su problemi sa homoseksualcima česti i da predstavljaju gorući problem.

- Jednostavno, oni se okupljaju u našim objektima i mi smo nemoćni da učinimo bilo šta po tom pitanju. Naše osoblje ne može da se nosi sa njima. Najveći je problem na Terazijama i kod Narodnog pozorišta. Imali smo akciju sa policijom pre nekoliko godina, ali je ostalo sve po starom. Jednostavno, da bi se rešio ovaj problem, neko iz policije mora da obilazi toalete tokom 24 sata u toku dana - kaže za Glas Beara.

J. S. V. - I. Ć.

Dansnji Glas Javnosti


http://www.glas-javn...G04112202.shtml

#45 Monoteizam

Monoteizam
  • Members
  • 740 posts

Posted 23 November 2004 - 01:14

Katarina Miletić (12) teško povređena juče u parku kod hale "Pionir" u Beogradu
Čopor pasa otkinuo
devojčici deo noge
Ljudi koji su se zatekli iz straha nisu mogli da pomognu, a razularene lutalice su se dale u jurnjavu za jednim mladićem koji im je umakao
BEOGRAD - Čopor pasa juče posle podne odgrizao je parče mesa sa noge dvanaestogodišnjoj Katarini Miletić. Napad razularenih pasa desio se u parku iznad Sportskog centra "Pionir", juče oko 15 sati dok je Katarina išla na teniske terene na trening.

Dok je išla betonskom stazom pred nju je, iz trave, pored staze, izletelo sedam, osam pasa i napalo je. Nemoćna devojčica sama nije mogla da se odbrani, ali je na svu sreću, naišao čovek u kombiju i video šta se dešava. On je istrčao i uz pomoć vojnika koji se tu našao oterao podivljale pse. Čovek koji je spasio Katarinu zvao je Hitnu pomoć i policiju, a devojčica je pozvala oca.

- Kada me je zvala bio sam na Novom Beogradu i stigao sam za dvadesetak minuta, baš kada i Hitna pomoć. Pošto sam već stigao, ja sam je odvezao na Infektivnu kliniku gde su je pregledali, a onda smo otišli u Institut za majku i dete na previjanje. Katarini su psi odgrizli parče mesa pa će rana morati da se ušije. Na Infektivnoj klinici su mi rekli da ovo nije prvi put da decu u tom kraju napadaju psi. Kažu da su, kao, vakcinisani, ali su pušteni da lutaju i napadaju koga stignu - kaže Božidar Miletić, uznemireni otac male Katarine.

U trenutku kada su psi napali dete, nekoliko ljudi se tu našlo, ali jednostavno su se plašili da priđu, jer je ceo čopor pasa pobesnelo režao i lajao.
Koliko su ovi psi opasni i ne prezaju ni od koga, posvedočio je Božidar Miletić, jer kada je stigao na mesto gde si mu ćerku napali psi, video je kako četiri psa jure nekog mladića.

Ove životinje su sasvim van svake kontrole, a skupljaju se u ovom parku u travi visokoj preko metar.
Građani nisu ovde ostavljeni samo na nemilost neobuzdanim čoporima pasa. Slični slučajevi su se dešavali i na Banjaci ovog leta, kada ljudi prosto nisu smeli da izađu iz svojih zgrada, a u tom periodu je zabeleženo nekoliko napada na decu, ali i na odrasle.

M. Obradović
I sad ce verovatno neko da kaze kao je to sasvim pravilno da se psi lutalice vakcinisu pa puste. Secam se da je nadignuta strasna galama kad su hteli da pobiju sve te divlje pse. Dali smo mi svi poludeli ili mislima da smo civilizovaniji kad vise prava dajemo napustenim zivotinjama nego ljudima?

Forum RTS-a