Jump to content


Photo

Software za TV karticu


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
52 replies to this topic

#46 gagast

gagast
  • Members
  • 3,503 posts

Posted 23 October 2004 - 15:13

Nemam link. Kada se to ukuca u google vidi se da je stranica zabranjena.
Ne radi upload na b92 sajt. Ostaje e-mail. Šaljite mi na PM ko hoće da proba.

#47 gr8milos

gr8milos
  • Members
  • 192 posts

Posted 28 October 2004 - 08:49

Definitivno se kod mene D-scaler pokazao kao najbolji (teletext shljaka samo tako). U video kompresiji sam koristio DiVX kompresiju, koja je pre par dana ischezla i ostavila me na cedilu. Secam se da sam instalirao noviji DirectX, par igrica, a deinstalirao ChrisTV, Atv2000...Sta je potrebno instalirati da bih ponovo snimao u Dscaler-u (a i drugim programima i guess) sa DiVX kompresijom?

#48 gagast

gagast
  • Members
  • 3,503 posts

Posted 28 October 2004 - 14:09

Najlakše je da instaliraš novu verziju Dscalera 4.1.11.
Meni je bolje rezultate davao AP video codec definitive1 sa maksimalnim bit-rate-om od Divix kodeka. Mnogi koriste i XVID i tvrde da je bolji. Meni je malo tačkast. Naravno da se najbolji rezultati postižu ako se snima bez kompresije a nakon toga se enkodira u nekom od programa (Drdivix npr.) u dva prolaza. Međutim Dscaler prekida snimanje nakon 2 GB.

#49 clown

clown
  • Members
  • 107 posts

Posted 29 October 2004 - 21:56

e gagast...ja isto imam asus tv/fm ...i jedino sto me nervira je sum koji se cuje na vecini kanala....probao sam razne programe i uvek isto....takodje zvuk kod capture-a pocne da se cuje tek posle par sekundi...uvek pojavcam na snimanju zvuk do daske...ali kada gledam ono sta sam snimio uvek je zvuk nekako tih i pun suma....ne znam mozda kada sam ugradjivao karticu sam utaknuo onaj kabl za zvuk u pogresnu "rupu" na ploci.....zvuk od tv kartice mi prijavljuje kao cd-audio...i jos nesto ja koristim drivere koje sam dobio uz karticu sa oznakom wdm 1.6.0.0 jel postoje bolji ili noviji drajveri?....izvini ako pisem konfuzno :lol: unapred hvala...

#50 gagast

gagast
  • Members
  • 3,503 posts

Posted 29 October 2004 - 23:26

Za početak, da pođem od kraja.
Ja koristim WDM 2.3.1.2a drajvere iz 2004. godine. Koristio sam jedno vreme i tu verziju 1.6.0.0 ali nisam imao problema. Ako želiš da probaš nove drajvere, vidi na ovom linku:
http://www.asus.com......0FM 7134(PAL)
Dscaler koristi svoje drajvere tako da ne verujem da je u tome problem. Najverovatnije je nešto u vezi sa zvučnom podsistemom. Prvo moraš biti siguran u koji konektor ti je uboden kablić sa tv kartice (CD-in, line, aux).
Kada to utvrdiš kreni ovako: desni klik na prozor dscolera settings/audio-mixer set up... U tom prozoru treba da čekiraš use the system's mixer, zatim da u padajućem meniju izabereš onaj konektor na ploči u koji ti je uboden kablić sa tv karte, zatim čekiraj ispod use separate lines for different source inputs a zatim u poljima za tuner, composite, s-video i radio, opet čekiraj isti ulaz na matičnoj ploči. Kada to isčekiraš vrati se na " use separate lines for different source" i njega sada odčekiraj. Ne pitaj me zašto.
Treba takođe da proveriš da ti je audio input izabran tuner ( desni klik/SA7134 card/ audio input/tuner) zatim audio standard (odmah ispod ovoga) B/G dual FM-stereo. Moguće je da ti se mnogo šuma prenosi u taj ulaz na matičnoj ploči pa pokušaj da mutuješ ostale ulaze kada gledaš TV. To se radi preko volume control (start/programs/accessories/entertainment/volume control). Tu čekiraj opciju mute za sve audio inpute osim za master i onaj ulaz na koji ti je priključen kabl sa tv karte. Na kraju da dodam obaveštenje sa dscaler sajta, da se ne koristi nikakva kompresija za snimanje zvuka tj. da se ostavi default podešavanje po kome se snima u PCM.

#51 Born Too Loose

Born Too Loose
  • Members
  • 1,205 posts

Posted 03 November 2004 - 23:53

Osim ovog softvera, sta preporucujete od kartica. Da li je ovaj Asusov model za 40€ najbolja kupovina ili preporucujete nesto drugo.

Unapred hvala na preporukama.

#52 gagast

gagast
  • Members
  • 3,503 posts

Posted 04 November 2004 - 15:28

QUOTE(Born Too Loose @ 4 Nov 2004, 00:53)
Osim ovog softvera, sta preporucujete od kartica. Da li je ovaj Asusov model za 40€ najbolja kupovina ili preporucujete nesto drugo.

Unapred hvala na preporukama.

Ja imam Asusa i slika je odlična na DScaleru. Daljinski je najbolji tu nema dileme. Problem je što nove Asus kartice imaju SA7135 čip koji trenutno nema podršku u DScaler-u ali je sigurno da će u dogledno vreme imati.
Mislim da je ta kartica best by.

#53 GG

GG
  • Banned
  • 5,491 posts

Posted 05 November 2004 - 14:03

Ne znam da li ste znali za ovaj sajt. Ja slucajno nabasao

http://www.tv-cards.com/