Jump to content


Photo

Jevrejin Jevrejima


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
7 replies to this topic

#1 Monoteizam

Monoteizam
  • Members
  • 740 posts

Posted 31 August 2004 - 18:43

http://islam.dzemat....rticle&sid=2073
Udri se bekane!



Džemat - Ne treba biti nikakav Nostradamus niti sihirbaz da se iz nekih indicija da zaključiti rasplet događaja. Dovoljno je prozrjeti mustre na koji način svijet fercera što se tiče muslimana. Džemat.org je prije nekoliko dana pisao o navodnom antisemitskom ispadu u Parizu kada je zapaljena jevrejska kuhinja koja se je nalazila unutar sinagoge. Već tada su se pojavile sumnje u umješanost islamista u ovaj događaj. Policija u Parizu je juče uhapsila osobu koja je osumnjičena da je počinila ovaj zločin. Radi se o 50 godišnjem Židovu koji je bio zaposlen kao čuvar u toj sinagogi.

Ovaj je imao problema sa svojim poslodavcem ( jevrejskom kulturnom zajednicom ) koja ga je htjela otpustiti sa posla. Policija pretpostavlja da je sinagogu zapalio zbog osvete. Pošto nije imao petlju stati iza svoga djela, htio ga je pripisati nacistima, škrabajući kukaste krstove po zidova zgrade. Nije njegova greška što su mediji u tome prepoznali islamske fundamentaliste, ( koji su "preuzeli" odgovornost za ovaj čin ) Prilikom hapsa, policija je našla farbu u njegovoj kući što je najjača indicija protiv njega.

Na nekoliko segmenata ove bajke se savršeno daju vidjeti mehanizmi

1. Ko, u ime muslimana preuzima odgovornosti po internetu svaki put kada se nešto desi? I u ovom slučaju se je javila ( do tada nepoznata ) skupina "Ansar-ul-Džihad al-Islamija". Koliko, u procentima izraženo, su muslimanima podmetane "odgovornosti" za 'terorističke akcije' koje se dese? 5%? 50%? 95%?

2. Ministar vanjskih poslova Silvan Shalom je dva-tri dana nakon paljenja kuhinje posjetio Pariz u svojoj, kako je naziva "posjeti solidarnosti". Normalno da ubire političke poene za svoja klanja muslimana Palestine.

3. Engleski "The Guardian" prenosi informaciju da je požar izbio UNUTAR zgrade a da vrata ni prozori nisu bili provaljeni. Što je jedini logički zaključak da je neko sa ključem podmetnuo vatru. Zbog čega policija nije od samog početka iznjela ovaj podatak u javnost? Ili ako jeste, zbog čega mediji nisu prenjeli ovu vijest? Kome je u interesu da se sva ljaga baci prvo na muslimane, pa tek onda da se donose nekakvi polu-demanti?

4. Tip je do ponedjeljka bio u bjekstvu i nije htio da dođe kod policije na razgovor. Niko od agencija ne prenosi vijest da nikakvi 'islamisti' nisu ni osumnjičeni za ovaj zločin. Zbog čega?

5. Prilikom izbijanja same vijesti, bilo je govora o 'doživotnim robijama' za počinioce ( jer su se isti smatrali muslimanima ), sada kada se zna da muslimani nisu upetljani u ovo, policija govori o osobi "koja je bila manje-više beskućnik" i koja je "mentalno nestabilna". Da se je radilo o kakvom muslimanu sigurno ne bi bilo nikakvih 'olakšavajućih okolnosti'

Izvor: islam-online.net
http://www.islam-onl...article05.shtml


http://islam.dzemat....rticle&sid=2073

#2 gotivac

gotivac
  • Members
  • 3,096 posts

Posted 31 August 2004 - 18:55

Hm, da, i noćni čuvar u WTC-u se igrao daljinskim za TV, pa navuk'o avione...

#3 Monoteizam

Monoteizam
  • Members
  • 740 posts

Posted 31 August 2004 - 19:28

Idi pa proveri na internetu pa onda pricaj!Raspitaj se malo kod Francuske policije!

#4 reg

reg
  • Members
  • 4,229 posts

Posted 31 August 2004 - 19:36

Zaista je neverovatno kako svi "padaju" na te vesti... :lol:

#5 Hella

Hella
  • Sleepers
  • 6,199 posts

Posted 31 August 2004 - 20:27

kladim se da na nekom od sajtova ima i kako po naređenju američke vlade u holivudu snimaju lažne filmove o egzekucijama žena i seči ruku po kabulskim stadionima, pa to posle emituju po antiislamskim sajtovima - e ne bi li se talibani diskreditovali tako demokratični kakvi jesu.
pu! lažovi! uaaaa! či-be, čibe!

#6 Doc

Doc
  • Banned
  • 223 posts

Posted 31 August 2004 - 20:31

Suspect in Jewish Center Fire Detained
http://www.guardian....4463104,00.html

Jewish man arrested over arson at Paris Jewish centre
http://sg.news.yahoo...30/1/3msgs.html

#7 Edin

Edin
  • Members
  • 422 posts

Posted 01 September 2004 - 09:57

UNIŠTEN JEVREJSKI CENTAR U PARIZU | 13:19 -> 22:51 | Izvor: Beta, AFP

Dubai -- Nepoznata grupa preuzela je odgovornost za uništavanje jevrejskog socijalnog centra u Parizu.

"Jedna grupa mladih mudžahedina podmetnula je vatru u jevrejskom hramu u Parizu, u znak odgovora na rasističke akte Jevreja u Francuskoj protiv islama i muslimana i na jevrejsko skrnavljenje muslimanskih grobalja", navodi se u saopštenju grupe Džamaat Ansara Al Džihad al Islamija (Partizani svetog islamskog rata).

Grupa je ovo saopštila preko islamističkog internet sajta, čija autentičnost nije potvrđena. U saopštenju se navodi i da je napad na centar odgovor na "rasističke divljačke jevrejske napade u muslimanskim zemljama, kao što je Palestina".

Pariska policija je saopštila da je požar brzo lokalizovan tako da zgrada nije evakuisana, a da žvtava i povređenih nije bilo. Saopšteno je i da se na zgradi, između ostalog, moglo pročitati "Bez Jevreja, bili bismo sretni" i "Svet bi bio čistiji kad više ne bi bilo Jevreja".



ŠIRAK: ŠARON NIJE DOBRODOŠAO | 09:32 -> 09:43 | Izvor: B92

Tel Aviv, Pariz -- Predsednik Francuske Žak Širak poručio je premijeru Izraela Arijelu Šaronu da nije dobrodošao u Francusku.

Kako su preneli izraelski mediji, odnosi dve zemlje pogoršani su posle šaronove izjave kojom je pozvao francuske Jevreje da se usele u Izrael.

Zvanični Pariz je na taj poziv veoma oštro reagovao i zatražio zvanično objašnjenje. Iz Šaronovog kabineta je odgovoreno da je premijer samo ponovio da postoji antisemitizam u Francuskoj, uprkos naporima Vlade Francuske da se protiv toga izbori. On je ukazao na to da Arapa u Francuskoj ima deset puta više nego Jevreja i da su Jevreji česta meta napada. "Zato pozivam našu braću da se hitno usele u Izrael, posebno one koji žive u Francuskoj, pošto je tamo situacija veoma ozbiljna", izjavio je Šaron u spornom govoru.

I pored stalnih Vlade Francuske da zaštiti pripadnike jevrejske zajednice, prema podacima statističkog biroa francuskog Ministrarstva inostranih poslova, u prvih šest meseci 2004. zabeleženo je 135 fizičkih napada na Jevreje, u poređenju sa 127 u istom periodu 2003. Jevrejska zajednica u Francuskoj, koja broji oko 600.000 članova, jedna je od najbrojnijih u Zapadnoj Evropi, za B92 javlja Saša Živković.



FRANCUSKA: JEVREJI ODBILI POZIV ŠARONA | 09:00 | Izvor: Beta, AFP

Pariz -- Predstavnici jevrejske zajednice u Francuskoj oštro su reagovali na poziv izraelskog premijera da "smesta" emigriraju u Izrael.

Oni su optužili Arijela Šarona da "doliva ulje na vatru", a takve izjave ocenili "neprihvatljivim". Šaron je u nedelju predložio "svim Jevrejima da dođu u Izrael", posebno ističući da poziva one koji žive u Francuskoj, jer, kako je rekao, oni moraju "odmah da se pokrenu" zbog "uzavrelog antisemitizma" u toj zemlji.

Francusko ministarstvo inostranih poslova ocenilo je takav predlog "neprihvatljivim" i najavilo da će zatražiti objašnjenje od izraelskih vlasti.



KRAJ KRIZE IZMEĐU FRANCUSKE I IZRAELA | 19:19 | Izvor: B92

Jerusalim -- Žak Širak smatra da je kriza u francusko-izraelskim odnosima okončana.

Francuski predsednik saopštio je ovo u pismu, koje je u subotu uputio predsedniku Izraela Moši Kacavu, javlja izraelski radio. Diplomatsku krizu izazvao je poziv premijera Izraela Arijela Šarona svim francuskim Jevrejima da imigriraju u Izrael zbog 'divljeg antisemitizma' koji se širi Evropom, a posebno Francuskom.

Do dodatnog zaoštravanja moglo je da dođe posle nedavnog glasanja zemalja članica Evropske unije za rezoluciju Ujedinjenih nacija, u kojoj se traži od Izraela da sruši zaštitnu ogradu. Većina izraelskih medija je direktno optužila Francusku da stoji iza takve odluke EU, javlja dopisnik B92 Saša Živković.



Jew Arrested Over Arson at Paris Jewish center

PARIS, August 30 (IslamOnline.net & News Agencies) - French police confirmed Monday, August 30, that a man arrested in connection with what was first believed to be an anti-Semitic arson attack on a Jewish social center a week ago was a Jewish man who had worked there.

Police headquarters refused to identify the man taken into custody in connection with the August 22 attack, but investigators said the man had worked on occasion as a guard at the center, but that management wanted to fire him.

Investigators suggested that "resentment" over the loss of his job could have motivated the suspect, in his 50s, to torch the eastern Paris center out of revenge, but that explanation was not confirmed, according to Agence France-Presse (AFP).

The man -- who was placed in preventive detention for up to 48 hours -- was "more or less homeless" and "mentally unstable", the sources said.

On August 22, the Jewish center was gutted in a massive blaze, and swastikas and anti-Jewish slogans like "The world would be pure if there were no more Jews" were scrawled inside.

Second Case

The incident led the French government to declare war on racism and prompted a snap visit to Paris by Israeli Foreign Minister Silvan Shalom, who urged tougher punishment in France for the perpetrators of anti-Semitic acts.

There were even reports about an allegedly Islamic group claiming responsibility for the arson attack, but French Muslims swiftly dismissed the claim insisting it was very much likely a “plot”.

“The plot is orchestrated to turn the French public opinion against the [sizable] French community,” sources with the French Council of the Muslim Faith told IslamOnline.net Tuesday, August 24.

Police said Monday the fire could have been an "inside job", but were still looking into several theories.

The police statements apparently confirmed a report in Le Figaro newspaper  Monday, which said investigators were no longer treating the fire as an anti-Semitic attack, but were looking for a mentally unstable Jewish man.

It was the second case in less than two months that alleged anti-Semitic attacks lead to a stir in the French society, with fingers of accusation swiftly directed at the Muslim community, only to turn out to be either a hoax or an act of inside revenge.

Last month, a 23-year-old woman who claimed she had been the victim of a vicious anti-Semitic assault later admitted she had made up the entire incident, and was given a four-month suspended sentence for lying about it.

The purported assault had sparked outrage across France and sharp condemnations from across the political spectrum.

Pascal Boniface, the director of the French Institute for International and Strategic Studies, commented then saying that the extensive coverage the hoax had received in French media demonstrated a double-standard approach in dealing with racist attacks in the European country.




Logican sljed dogadjaja!

#8 vasudeva418

vasudeva418
  • Banned
  • 2,635 posts

Posted 01 September 2004 - 12:34

Da, a autobus u Izraelu juce je raznela izraelska tajna sluzba!

U Egiptu, Siriji, Jemenu i Saudijskoj Arabiji mrznja prema Jevrejima je proklamovana drzavna politika, i, sada, kada jedan Jevrejin unisti svoj kulturni centar, vi to koristite kao nekakav argument?!