Jump to content


Photo
- - - - -

Regionalna Kavica za Ljude Dobre Volje


  • Please log in to reply
18402 replies to this topic

#17251 Vjekoslav

Vjekoslav
  • Members
  • 11,278 posts

Posted 11 September 2015 - 05:21

Privreda

 
DSC02692.jpg

DSC02692b.jpg

DSC02640.jpg


...
 
 

informativne table


DSC00545.jpg

DSC00547.jpg

DSC02690.jpg

DSC02691.jpg


...
 
 

vukovi


DSC02686.jpg


...
   
 

stara kućica


DSC02656.jpg

DSC02664.jpg
 

...
 
  

ronioci


DSC00511.jpg

DSC02634.jpg

DSC02630.jpg

DSC02670.jpg

DSC02665.jpg
  • 4

#17252 Vjekoslav

Vjekoslav
  • Members
  • 11,278 posts

Posted 11 September 2015 - 05:58

Što se tiče hajdučije i junaštva hajduka (i uskoka, jel'), bolje od mene posvedočiće epska poezija domaće proizvodnje. To ipak nije moj fah, ja sam više proz(aič)ni tip, a vremena baš i nemam puno, što će reći da se ograničavam na places of interest. Hajduk Veljko, koliko god on bio popularan u narodu, nije osoba kojoj bih dao neko važno mesto, naročito što je bio izuzetno svojeglav i uspeo je da nasekira čak i Karađorđa. On za mene predstavlja ono čega je u Srbiji bilo i previše, srljanje u propast bez promišljanja, hrabrost (ludost) bez rezultata, ubudale, što b' se reklo... Glavu dajem, Krajinu (Kosovo, pa onu drugu lijepu našu Krajinu, pa Republiku Srpsku, zatim Crnu Goru moradoh dati...) ne dajem. Poetični "hajdučki sastanci" i jesu bili jedna od glavnih prepreka konsolidaciji Karađorđeve Srbije, tačnije jedan od vodećih razloga njene propasti (sa sve Hajduk Veljkom). Da ne spominjemo sad onu manje poetičnu hajdučiju, od koje je zazirao svaki Serbijanac, gost ili putnik namernik - pljačkašku hajdučiju, koja je bila aktuelna još i početkom XX veka...
 
Doduše, nije ti loša ta ideja za historijske vožnje, ali čini mi se da bi ih trebalo ozbiljno razraditi, pažljivo uskladiti faktografiju (bez mitologije) i geografiju, a opet upakovati u fizičke mogućnosti i prihvatljiv vremenski okvir.


naravno. nego, sto se ideje tice, pa zar tvoji putopisi na temu 1. svj. rata nisu "historijske voznje"? ovaj moj prijedlog oko hajduckih spilja (i uskoka, jelte ;) ) ne treba shvacati kao poziv na hajduciju, pa se odmah ogradjivati. ta nismo na Politici / u Centralnom Komitetu pa da ispod svake fotke nekog manastira mora stajati (pokraj naziva i godine iz koje potice) -> ali ja se ostro protivim!

 

:D 

mislim, jebes takve "putopise". 


  • 0

#17253 zoran59

zoran59
  • Members
  • 10,124 posts

Posted 11 September 2015 - 08:53

:thumbs:

 

Fantazija! Nego, ovako:


DSC02776.jpg
 
Dizajn ovog (tvojeg? vaseg? njihovog?) plovila me je podsjetio na jedan davni projekt iz mladosti (srednjoskolski/studentski dani).

 

Kako od lezaljke napraviti camac?

 

Pocnes od obicne lezaljke, takvih ima vec decenijama:

 sklopiva-lezaljka_zpsltdcexh0.jpg

 

Sad, nisam bas neki umjetnik, ali cu pokusati nacrtati pa skenirati crtez jer ne mogu naci stare fotke, i onda objasniti korak po korak kako to ide:

camac%20lezaljka_zpsqfg00eeb.jpg

 

1. prvo skines platno sa lezaljke. Za razliku od ove gornje, na mojoj je visilo na nekakvim federima, i

2. dobijes samo okvir.

Onda,

3. za noge/postolje ucvrstis dvije daske, da se slucajno ne sklopi - a i da imas gdje sjesti

Na kraju,

4. skrojis i sasijes vrecu/futrolu/nazovi-kako-hoces od nadebljeg vodootpornog i nepropusnog platna koje mozes naci. Naravno, savove treba dodatno "vodo-otporirati" (fali mi prevod za "waterproofing").

Ne znam kako bih opisao - recimo, kao cerada za auto okrenuta naopako.

Gornje rubove treba duplo porubiti i nabiti "oko" ili kako se to vec zove na svakih 20-ak cm, da se moze pricvrstiti za gornji dio okvira.

 

Sklopivi camac!!!

Predvidljivo, samo donekle prikladan za mirne, stajace vode - jezerca kakvih je puna bivsa nam zajednicka.

 

I kad sa prijateljem i curama krenes na putesestvije, dobijes ovo:

dopust.jpg

 

Desni motor je moj. Sam sam napravio i kofere, od aluminijskog lima i L-profila. Ako usporedis, skoro duplo su dublji od prijateljevih, plasticnih i kupljenih u moto-ducanu. Gore mozda prepoznas gitaru i ispod nje peraje... Ali ono sto, bez da ti kazem, ne bi prepoznao: one dvije bijele stvari koje otraga vire iza kofera su VESLA privezana uzduzno uz okvir motora! :D

 

Lako je vama u autima - vi samo privezete kajak za krov. Ali mi na dvotockasima se moramo snaci... :lol+:


Edited by zoran59, 11 September 2015 - 09:16.

  • 2

#17254 Vjekoslav

Vjekoslav
  • Members
  • 11,278 posts

Posted 11 September 2015 - 12:28

Kako od lezaljke napraviti camac?


 
:lol+:

 

...
 
ideja je super (stara indijanska :+1:).

mada (iskreno) steta lezaljke, a bogami i cerade. :D

moze to i brze i lakse (i provjereno plovi). 

 

Spoiler

 

 

...

 

 

andrewsmiling.jpg

 

http://www.capefalco...rame kayak.html


Edited by Vjekoslav, 11 September 2015 - 12:31.

  • 1

#17255 Vjekoslav

Vjekoslav
  • Members
  • 11,278 posts

Posted 11 September 2015 - 13:56

sad me Zoran zaintrigirao s tim njegovim indijanskim cudima.

 

cajnik.jpg

pec.jpg

 

 

...

 

 

to je, dakle, 1907. / 1908. godina. na Aljasci. pitam se sto se tih godina od turistickih suvenira moglo kupiti u Hrvatskoj?


  • 0

#17256 zoran59

zoran59
  • Members
  • 10,124 posts

Posted 11 September 2015 - 14:45

...
 
1. ideja je super (stara indijanska :+1:).

 

2. mada (iskreno) steta lezaljke, a bogami i cerade. :D

....

(brojevi stavki moji)

 

1. Opet si me vratio u proslost... Fotke/ilustracije u linku su iz eskimskog sela, Kwethluk - bio sam tamo puno puta. Kad sam citavih '90-ih zivio na Aljasci, zivio sam vecim dijelom u Bethelu - samo malo nizvodno od Kwethluka.

Do tamo mozes avioncicem tokom citave godine, ukljucujuci i ono vrijeme kad se rijeke smrzavaju ili otapaju. Inace, ljeti camcem a zimi kamionom ili motornim sanjkama ili cime hoces. Citava Kuskokwim i Yukon Delta je bila moje poslovno podrucje, obisao sam vecinu svih tamosnjih sela...

Ludnica od iskustva - mogao bih mjesecima dosadjivati raznim crticama i anegdotama.

 

2. Ali, upravo u tome je stos: nije steta, nije nista unisteno!

Sa lezaljke preko dana skines platno za spavanje i "plovis," a nocu ga vratis i spavas...

Ni nikakva cerada nije unistena. U mojem slucaju, kad imas prijatelja ili curu ciji tata je oficir, taj ti jeftino (= badava) nabavi (najvjerojatnije, drpi iz kasarne - nisam pitao) vojnicko satorsko platno, vise komada. Imas u slobodnoj prodaji kemije i sredstava koliko hoces, za waterproofing.

Jedini problem je da nakon visekratne upotrebe pocne malo propustati na mjestima gdje je presavijano, pa se moras opet zahebavati sa kemijom. ;)

 

edit: da dodam, citav stos je u tome da je stvar sklopiva, za razliku od ovih drvenih konstrukcija. I dalje stane na ledja, na motor, lako je prenosivo - za razliku od ovih "fiksnijih" varijanti.


Edited by zoran59, 11 September 2015 - 14:59.

  • 0

#17257 chilli

chilli
  • Members
  • 946 posts

Posted 11 September 2015 - 16:37


naravno. nego, sto se ideje tice, pa zar tvoji putopisi na temu 1. svj. rata nisu "historijske voznje"? ovaj moj prijedlog oko hajduckih spilja (i uskoka, jelte ;) ) ne treba shvacati kao poziv na hajduciju, pa se odmah ogradjivati. ta nismo na Politici / u Centralnom Komitetu pa da ispod svake fotke nekog manastira mora stajati (pokraj naziva i godine iz koje potice) -> ali ja se ostro protivim!

 

:D 

mislim, jebes takve "putopise". 

 

Vala baš, kao i one naručene...

Putopis je oko putopisca, a oko se ne da ograničiti, oko sluša srce...

Rekao bih putopis, a ne putopisi na temu 1. svetskog rata, čak ne ni na temu rata, više na temu današnjeg odnosa prema ratu. Možda će zvučati čudno, ali mene više od prošlosti zanima sadašnjost. Moji "izleti" u prošlost bili su neophodni za razumevanje sadašnjosti. Cherry picking, ali ne u cilju traženja "idealnog pretka" (kako se to odvija u Srbiji), već u želji za razumevanjem događaja i procesa, prepoznavanjem repova iz prošlosti... Jedan Hajduk Veljko mi uopšte ne znači u ostvarenju ove moje želje, a tek geološki procesi kroz "historiju"...Knjaz Miloš je svakako bitan, kao i Pašić ili kralj Milan, Apis... Bitno je i što je Šumadija ime dobila po gustim šumama, a danas ih više nema, nemilice su ih istrebili. Priroda me privlači svojom istrajnošću i čvrstinom (naravno, lepotom), s prirodom nema zajebancije, a npr. klizišta (koja su sve učestalija) direktna su posledica sečenja šume. U 19. veku Srbija je dozvoljavala neograničenu seču za groš, a groš je bio naknada za "kancelarisku artiju".Između ostalih, ovo je jedan od mojih linkova s prošlošću, ali živim u sadašnjosti, nju želim, kao i budućnost za moju decu! I želim svoj bicikl!

 

....

 

I želim da iz Žagubice lako stignem do Krepoljina, jer očekivao sam vetar u leđa...it's about time... Od Krepoljina, računao sam, imam 40-ak kilometara opuštenog puta do Lisina, gde ću prenoćiti u konačištu Vodopad. Znam da je klopa odlična, najavio sam se telefonski, hteo sam brate i pivo popit'... Ali ne bi bilo zanimljivo da je bilo kako sam želeo. Vetar u leđa je potrajao taman dok nisam zamakao do pred brdo, a Mlava otišla svojim putem i ostavila me na cedilu. U glavi prebiram po fotografskom pamćenju i tamo ne nalazim ovaj uspon. Odavno sam sumnjao, a sad mi se konačno dokazuje, da nije probitačno oslanjati se na pamćenje, bez detaljnog uvida u mape. Doduše, sad sam ga zapamtio. Čak ni sama uzbrdica nije problem, koliko psihička nepripremljenost na nju. Nije sve ravno od Žagubice do Krepoljina, jasno mi je sad. Ali zato od Krepoljina, kao što sam računao, voziću dolinom Krupajske reke i lako stići do Panjevca, gde ću prečicom izbiti u Strmosten, a vodopad je na 3km odatle. Sunce u zenitu, a ja pod kruškom odmaram i pijem vodu. Polako gore, druge mi nema. Kroz Krepoljin sam se samo provozao. Selo se nalazi na ulazu u Gornjačku klisuru, kratku ali upečatljivu, posle koje u trenutku s Balkana ulazite u Panoniju. Odatle pa do Budimešte sve je ravno. Međutim u Krepoljinu sam skrenuo levo i nastavio ovim "procepima" između Homolja i Kučaja. Pogledam pored, rečica teče, a ja idem nizvodno. Cool...Uglavnom hladovina koja me opušta, maksimalno uživam u vožnji ovom uskom dolinom. Kad se osvrnuh ponovo, rečica odjednom veća nego što je bila i, pazi sad, teče naopako! Mislim, ja idem uzvodno, a ona tamo odakle sam ja doš'o. Znači, tek ovo je Krupajska reka, a ja ću po svemu sudeći nabasati na uspon. Nekoliko sela prođoh, onako, nije strašno. Znam da postoji i vrelo Krupajske reke, odmoriću se na par minuta. Krupajska reka dobila je ime po selu Krupaji (ili obrnuto), ali kako bilo, vrelo Krupaje nalazi se u selu Milanovcu. Opet reka izbija iz pećine, hotelčić s restoranom, ali i pastrmski ribnjak i uređen deo za banjanje u čistoj vodi. Samo dopunih zalihe vode i škljocnuh par puta...

 

IMG_20150901_153327_zpsbpsbxjp0.jpg

 

IMG_20150901_153128_zpspjkkdx5e.jpg

 

IMG_20150901_153224_zps7zlyf1fv.jpg

 

Nedaleko odatle ipak shvatih da deset sati nisam jeo ništa osim kupina (i piva u Žagubici), a da mi se u torbi krčka parče ovčijeg sira i druga tajlandska tuna. Od farbanog hleba ostale prezle, ali baš mnog prezli...Dobro, bilo je tu komada i k'o nokat. Srećom pa sam imao plastičnu viljušku, kojom sam jeo bućkuriš od hleba i tune u konzervi, dok sam drugom grizao sir koji se, moram priznati, uopšte nije učvario tokom desetosatne vožnje u bisagama. Kako sam slatko jeo...

Ponovo moram gore, nadam se da nije visoko. I nije, al' je dugačko, nikad stić'. Vozim već 80 kilometara i polako prestajem da razmišljam od 'ladnom pivu pod vodopadom, jer vidim da me planina ne ostavlja na miru. Konačno prevoj, pa selo Lipovica. Opet mala uzbrdica posle koje očekujem Panjevac gde moram "nastaviti pravo", tj. ne skrenuti za Despotovac. Ali kad sam stigao u Panjevac nailazim na "T" raskrsnicu, od koje levi krak, učinilo mi se, ide negde nazad u brdo. Nema pravo i mahinalno skrećem desno, misleći da ću kasnije na raskrsnicu gde ću produžiti pravo. Ja mislio, pa se usr'o, kaže još jedna narodna doskočica. Da li me ponela hladovina i kvalitetna podloga, verovatno jeste, jer sam potpuno zaboravio na raskrsnicu i vozio sve dok nisam naišao na zidine... Šta je sad ovo? Pa gde si to došao some? Shvatam, ovo je manastir Manasija, što znači da sam stigao u Despotovac, a to nisam želeo. Dakle, ponovo sam promašio put i baš sam se iznervirao. Mislim, ok je Despotovac, ali želeo sam pod vodopad. Ponovo prebiram po sećanju, koliko ima do Lisina... Ipak zaustavljam čoveka koji mi kaže da ima 20-ak, uspon ti je tu "tri, četiri" kilometra, posle je ravno. Još pre par godina sam naučio da kad ti Srbijanac kaže "ravno", uzmi to sa rezervom. Nije njima ravno, ko što je vojvođanski ravno...

 

IMG_20150901_172141_zpsnmdltuzk.jpg

 

Ubio sam stotku i nije mi više do vožnje. Potražiću smeštaj u Despotovcu. I čim sam to definitivno odlučio (bio sam čak krenuo, pa se vratio), odmah sam se predomislio i krenuo u Lisine, pa kud puklo da puklo! Sad da tražim smeštaj, još i u gradu...manje mi je cimanje ispedalati još 20 km, bez obzira što se sela kroz koja prolazim zovu Stenjevac i Strmosten. Uhvatio sam manijački tempo (znači, glava dole, prenos koji održava visok broj obrtaja i disanje po taktovima . dva okreta udah, dva okreta izdah). Stenjevac prođoh bez stenjanja, a nedaleko odatle dolazim i do raskrsnice do koje je vodila ona prečica iz Panjevca. Uopšte se više ne nerviram, vozim ko pod doping. Strmosten je poslednje naseljeno mesto pre kučajske divljine, a ja tik pred mrak stižem do odredišta.

 

IMG_20150901_185009_zpsbn6fakp7.jpg

 

Odmah odlazim u sobu na hlađenje vodom, a nakon toga jedem teleću čorbu uz tanjir pun paradajza i luka. Vrela pogača lepi mi se za želudac, odlepljujem je 'ladnim zaječarcom. Ponosan sam na sebe, uspeo sam i nisam odustao pred ciljem. Stigao sam ponovo u kučajska nedra, a uz šum vode zaspao sam i nisam mrdnuo do jutra. 120 km danas, šta će biti sutra?

 

Sutra je stiglo taman kad sam se odmorio. Uz jutarnju kafu gledam na sokoćalu kako najepše da stignem do Kragujevca. Postoji nekoliko mogućnosti, udaljenost je približno ista, oko 90km. Samo, želim li još jedno celodnevno pentranje ili želim jedno lakše "izbiciklavanje"? Koliko god mislio da sam odmoran, moje telo će se pobuniti zbog ovih uzastopnih napornih dana. Varijantu preko Jagodine odmah odbacujem zbog onog pitomijeg Crnog vrha kod Kragujevca. Ima neko selo Vojska, postoji i neki bedni viseći most preko Morave, pa da iz Bagrdana obiđem do Batočine i Kragujevca. Ili da ipak ravnicom idem do Svilajnca, a dalje na Lapovo i Batočinu? Ipak se odlučujem za poslednju varijantu, najviše zbog toga što sam u Svilajncu već biciklario i odlično znam staze do kuće. Posle kafice odlazim do vodopada... Lep je kao i uvek, samo je za nijansu slabiji nego letos. Ove godine je veća suša nego prošle, prošlo leto je bilo baš šmrljavo i mokro...

 

IMG_20150902_093102_hdr_zpstcmmby1r.jpg

 

IMG_20150902_093332_hdr_zpszrorx8iz.jpg

 

IMG_20150902_093232_hdr_zpseog2zo6p.jpg

 

Doručak je bio, hmmm...

 

IMG_20150902_094855_zpsadxt9bxm.jpg

 

Punog stomaka krećem i shvatam da sam sinoć bi kao Kris Frum, u turbo modu. Osim onog uspona pred Despotovcem, uglavnom sam išao nizbrdo. Od Despotovca ravnica i 25 km do Svilajnca. Vetar se vratio i nastavio normalno da me puca u čelo. O, pa gde si ti bratiću (za glavu te skratiću), već sam se zabrinuo, nema te ceo dan. Osećam da mi odgovara nešto u fazonu, šta je bre biciklaralo jedno, mislio si da ti je ovo Fruška gora? Samo ti dođi kad god budeš morao, ovaj, mogao...

I mani se vukova i medveda, čuvaj se voza!

 

IMG_20150902_123729_zps3qluyppl.jpg

 

(jedan kanjon, jedno jezero i promašena banja, tri vrela, jedan vodopad, sedam brdskih ciljeva i ukupno 390 km - malo li je na ovu skupoću?) :lala:

 

Attached File  tour de kučaj.png   271.09KB   25 downloads


Edited by chilli, 11 September 2015 - 16:56.

  • 6

#17258 ironside

ironside
  • Members
  • 3,781 posts

Posted 11 September 2015 - 19:33

Test. 1,2,3...

 

Attached File  bxl2.JPG   121.73KB   11 downloads

Attached File  bxl3.JPG   153.58KB   8 downloads

 

Proba novog fotića.


Edited by ironside, 11 September 2015 - 19:35.

  • 5

#17259 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 11 September 2015 - 19:57


Proba novog fotića.

 

I ja sam se danas necim slicnim bavila, mada fotic nije skroz nov, ali nije ni do kraja savladan.

Dakle, ja sam utvrdjivala verovatnocu da se s pomenutim uhvati talas koji se razbija o obalu. Rezultat 1:200 :D .

 

Attached File  2007-01-01 12.06.38.jpg   75.68KB   6 downloads


  • 4

#17260 ironside

ironside
  • Members
  • 3,781 posts

Posted 11 September 2015 - 20:38

I ja sam se danas necim slicnim bavila, mada fotic nije skroz nov, ali nije ni do kraja savladan.

Dakle, ja sam utvrdjivala verovatnocu da se s pomenutim uhvati talas koji se razbija o obalu. Rezultat 1:200 :D .

 

attachicon.gif2007-01-01 12.06.38.jpg

 

 

Dobra fotka. :+1:

Prekjučer sam kupio Nikona D3200 s objektivom 18-55 mm; time su snimljene ove slike.

Inače koristim analognog Nikona E65 s Nikkorovim teleobjektivom od 250 mm i portretnim  objektivom od 135 mm.

U Zagrebu držim staru F2 Fotomicu, i u frižideru dozu Ilfordovih C/B film va. Moja studentkinja je obećala 'skinuti' me dok u parku Cinquantennaire vrebam zloglasne zelene briselske papige.

Šaljem fotke, ako uspiju.

Krajem mjeseca idem u Nieuwport, gdje postoji kolonija lučkih tuljana/foka. Jedva čekam da ih vidim, te uslikam.

 

Kažu da u listopadu bude i kitova...


Edited by ironside, 11 September 2015 - 20:48.

  • 0

#17261 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 11 September 2015 - 22:07

 

Prekjučer sam kupio Nikona D3200 s objektivom 18-55 mm; time su snimljene ove slike.

 

Aferim! Sto kazu braca Bugari, u zdravlje da se sluzis :).

Ja odavno merkam nesto otprilike u toj klasi, ali bas kad mi se ucini da sam nasla ono pravo, ispadne da ima jos toga o cemu bi moglo da se razmisli, i ne bude nista od kupovine. Zato do daljnjeg - idiot. Mada mi se cini da i njih prave sve bolje. Ranije je bila izrazenija razlika izmedju idiota i normalne kamere, no danas ne mora uvek da bude pravilo.

Sto se zveri tice, pocetkom sledece nedelje nameravam da posetim bazelski zoloski vrt, pa da vidim sta ce ispasti. U medjuvremenu vezbam na mom neiscrpnom izvoru inspiracije - ohridskim labudovima. A oni bas umeju da poziraju. Navikli, to im je posao. Nista drugo i ne rade po cele dane.

Attached File  2007-01-01 12.00.54.jpg   151.54KB   6 downloads

Odusevljava me sto ovaj idiotic registruje svaki detaljcic na povrsini vode, pa i ribice na dnu. Doduse, mozda je do samog jezera, a ne do idiota, jos manje do fotografa.

 

 

 

I nesto za Vjekoslava - stari platan o kojem smo nedavno pricali. Danas sam pazljivije pogledala kakvu su mu "protezu" napravili, nakon sto se zadnji put lomio. Nije bas estetski...

Attached File  2007-01-01 12.00.57.jpg   238.05KB   6 downloads

... ali radi posao. Ziv zivcat, lista isto kao pre 1100 godina:

Attached File  2007-01-01 12.01.46.jpg   199.78KB   5 downloads


  • 2

#17262 jesenja

jesenja
  • Members
  • 1,428 posts

Posted 12 September 2015 - 12:54

Proba novog fotića.

 

Radi  :thumbs:


  • 0

#17263 Vjekoslav

Vjekoslav
  • Members
  • 11,278 posts

Posted 12 September 2015 - 14:54

niko da pohvali naseg Chilija za biciklisticki podvig (a lijepo se vidi na fotkama koje sam prilozio o kakvim se to hebackim usponima na +40 radilo), 


Spoiler

samo lijeno spustate prstic na softverski plusic. kao, navikli smo :yawn: , sta se tu ima, jelte, hvaliti. e bando jedna, da bando (lijena) :D
 
...
 
Chili legendo, svaka ti cast!  :hail:
 

390 km


(umjesto automobilskih kilometara trebalo bi pisati sate bicikliranja, bas kao sto i planinari pisu sate hoda, to mi se cini adekvatnije)


  • 1

#17264 jesenja

jesenja
  • Members
  • 1,428 posts

Posted 12 September 2015 - 16:41

'ebo vas forum i njegova tehnika, editujem i editujem, i svaki put se pojavi pola posta! Zato izgubih dobru volju, ne treba mi ni kavica!


Edited by jesenja, 12 September 2015 - 16:46.

  • 0

#17265 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 12 September 2015 - 18:00

...

 

Pa otvori Notepad / Wordpad - lepo napisi pa copy/paste u prozorce i gotovo!

Ne voli softver kad se mnogo edituje!

 

...


  • 0