Coolinho
28.02.2005, 22:14
Fenomenalna stvar to, da imash omiljenog slikara i shto ti ja znam, ali znash da nikada ne ces imati poznatu sliku na zid dvo-trosobnog stana, a reprodukcije su shit...
Znaci, koliko cesto svratite u lokalni atelje i imate li neku sliku lokalnog umetnika koju ocajno zelite da vidite u sobu kod kuce? Ja bas naleteo na jednu fenomenalnu stvar neke relativno (ne)poznate umetnice ovde, ali mi budzet nije bas najjaci... Znam jedno vreme sam se isto lozzio na jednu drugu sliku "Decak u plavom" etc... Inace trenutno po zidovima: dve-tri slike totalnih amatera shto i nije tako strashno
climber
28.02.2005, 22:20
Kalendari, ogledala, posteri, foto-tapete...
Pikoleta
28.02.2005, 23:45
ja volim golu cistocu bijelih zidova
Karlo79
01.03.2005, 00:05
Decije slike.
juliana
01.03.2005, 00:43
visi paucina
i u kutiji izmedju olovaka se isplela
/ovo drugo nije jeftina metafora o skribomanskoj apstinenciji vec stvarno je ima, ne smeta mi, dapace/
Ikone.
(Doista, one su jedino vredno sto imam od slikarija u svom posedu).
juliana
01.03.2005, 01:11
QUOTE(Indy @ 1 Mar 2005, 01:08)
Ikone.
kakve,mislim od kad datiraju?
QUOTE(juliana @ 1 Mar 2005, 11:11)
QUOTE(Indy @ 1 Mar 2005, 01:08)
Ikone.
kakve,mislim od kad datiraju?

Iz vremena SFRJ - toliko su stare!
Nisam ozbiljan: nisu nesto vredne, ali nemam nista bolje. Prema svecu i tropar.
Ne razumem se dovoljno u to kako su tehnicki izvedene, ali ne verujem da su bas rucni rad.
Bogorodica, iz Gracanice, ta mi je znacajna po tome sto sam tad, kad sam je kupio, prvi i jedini put bio na Kosovu. Pomalo lici na
ovu, hilandarsku. Mislim da je vrlo lepa, svidja mi se smirujuca zelena boja u pozadini. Slavska (Arhangel Mihailo), znacajna jer je slavska. (Nije
ona verzija koju najvise volim koju su imali baba i deda na zidu i koja mi je uterivala strah u kosti kad sam bio bjebac: ovaj Mihailo je vise onako neki vilenjacki tip, nije fajter kao onaj pravi. Ne pomaze mu ni onaj crni hella pod nogama). Jesus je onaj prilicno
klasican, dosta vecih razmera od ostale 2 (koje su A4), pa jako lepo stoje u triptihu.
nisam ni pocela da pisem a vec znam da cu da masim temu
zid prvi, celom duzinom i sirinom karta sveta
u uglu budisticka brojanica, teska jedno dve kile te se pitam dal je uopste imala neku prakticnu primenu osim da spada sa svog mesta na svakih dva dana
zid drugi, maske iz sri lanke (africke sam ritualno izbacila, imale su neku losu energiju), ispod jos jedna karta, afrika., u uglu neki thai muzicki instrument, nikako ne mogu da izvalim kako se svira
zid treci fotografija dva para ljudskih tabana, iznad navaho ogrlica cija je jedina prakticnost skupljanje prasine
po ostalim uglovima nenosljivi sesiri
na vratima neke moje crtanije
BigLebowsky
01.03.2005, 03:16
...pera detlic u bronzi (ozbiljan sam majke mi),...crveni paradajz uramljen iz nekog kalendara sa zenskim ustima....i karta sveta......
monopollist
01.03.2005, 03:31
Moja mama je prosle godine imala trip da sve slike drzi na podu. Tamo gde je slika bila okacena, ona ju je skinula i stavila na pod.
U principu, neki pejzazi (slavni anonimus) i jos neki pokusaji necega. I jedna odvratna slika, koju ne mogu da je nateram da skine (neki Crnogorci ili sta je ono vec, iz doba Njegosa, ma grozota)
A u svojoj sobi imam svoje slike
plavo-lila zidovi (damn moler zabrljao, trebalo je biti ljubicasto)
planiram da napravim mural u dnevnoj sobi, do tada - nista.
ne kacim svoje crteze na zid.
makaronee
01.03.2005, 10:59
nulla, nista
(zid je ionako dovoljno piktoralan)
Ja sam svojevremeno kupovala slike ko luda ( i moj dragi soprug je na istoj
talasnoj duzini, i pored toga sto je nemacki inzenjer)tako da imam nekoliko
dragocenih slika gospodina Berbera i gospodina Milica od Macve .
Imam i jednu jako skupocenu ikonu ( Rumunija , 17 vek, namolovane Bogorodice
i rodjenje Isusa sa obe strane, moze da se okaci ovako ili onako). Jako je vredna
ali moj dragi suprug organski ne moze da vidi slike koje dolaze iz hriscanstva,
tako da cu nekome da je poklonim , a to ce biti neko sa ovog foruma.
Inace slike u dnevnoj sobi su okacene od tavanice do poda. Moler mi dolazi
svakih 50 godina, gde je prljavo ja tu okacim novu sliku.
sbshogun
01.03.2005, 11:39
Jedno ulje iz bele faze Cvetka Lainovića i tri njegova crteža olovkom,par grafika malog formata Nadežde Marković i neka mrtva priroda neznanog autora.
Radovi Cvetka Lainovića su došli u paketu kao deo robne razmene(ko' kod Gadafija

),ja njemu moj ručni rad on meni njegov

.
...i da,porteti moje dece naslikani rukom anonimnog majstora na šetalištu uz more u Uranopoliju
girlnextdoor
01.03.2005, 12:19
...evo ovo u dnevnoj sobi...samo su zhabe tu trenutno,pomerene su iznad vrata ( spavace sobe)...
+ zid,koji se nazire u ogledalu,prekriven je fotografijama i visecim policama(moj+suprugov ruchni rad)...
+a na trecem(koji se ne vidi uopshte) su neke nazovi reprodukcije klimta+klea i tako josh ponechega isechenog iz novina,chasopisa pa slobodoruchnouramljeno...i police naravno...
edit. da,svuda po malo cerini krasotni radovi(chitaj zhvrlje)
PS.sliku isekla-ipak ovo nije perspic.
girlnextdoor
01.03.2005, 12:42
...ne znam...ja ne mogu,pa ne mogu da okachim normalno ovu sliku...(valjda zato shto sam je prepravljala(sekla) u shugavom paintu))...
par danica masnikovic, jedan velickovic, i desetak raznoraznih ceha, cijih se imena ne secam.
jddipqd
01.03.2005, 13:34
Gordana Jocić, Omčikus, Lukijan, Damjanovski, Nastić,...
Ja imam kod keve gajbi ogromnu sliku Urosa Predica ,,Zbeg u Hercegovini'' , narvno reprodukcija. Ima veliki kao pozlaceni okvir i izgleda bas masivna slika.Stoji u dnevnom boravku i ja je bas preterano ne volim, ustvari jedva cekam da je skinem. A zasto ?
Pa pre ovog i onog rata tacno pred ,,buru'' slika padne ! I pre onog rata, mislim na II moj pradeda je rekao kad je slika pala:teci ce srpska krv. hmm ... tako nazolst i bi.
Pred ovog rata negde '90 ili '91 pade slika ponovo i to predamnom. Onda je moja baka rekla , tj ponovila iste reci , i tako bi. hmm ... valjda vam je jasno sada zasto mi nije draga.
Ali slika je fantasticna.
Jos imam od Urosa Predica ,,macevanje'' koja mi je mnogo draza.Iako je manja , vise se u nju zagledam nego u Zbeg ili Seobu.
Izvinjavam se sto sam malo sletio sa teme.
chandra
04.03.2005, 11:41
sve i svasta. trenutno imam jaku zelju da sve skinem, prekrecim i onda vracam selektivno. omiljen mi je deo zida sa radovima prijatelja:
"mediteranski grad" i "zvezda" od aleksis
"teretni brod" od gorana
"didi" od bojane
"crvena ruka" od sandre
"kupi pivo" od chandre
i jos:
jedna c-b razglednica dubrovnika (koja uopste ne lici na dubrovnik)
jedna originalna fotka basquiata
plakat francuske kampanje za pomoc dezerterima
omot miles davisovog lifta za gubiliste
velika karta meseca
nakon krecenje to je verovatno sve sto ce preziveti...
Maltese
04.03.2005, 12:09
Par postera
Rontgen moje glave iz profila koji sam uramio ( ram ima srce i masnicu ).
Sestrine slike koje radila za vreme studija na Cetinju
i moje omiljeno
Ruke Tomasa Mana by Yousuf Karsh. Posebnost ove fotografije je sto je Karsh radio uglavnom portrete. Ovde se odlucio na nesto drugo i napravio zgodan stos. Sliku sam skinuo sa neta i odneo jednom prijatelju da mi je izradi.

EDIT: Inace vec neko vreme vijam Stulicev LP omot "Ravno do dna" kako bih ga obesio iznad stola za ucenje.
Elmo Lewis
04.03.2005, 12:37
QUOTE(Indy @ 1 Mar 2005, 02:08)
Ikone.
offtopic: Cosmo Kramer je BOG!

da nemas mozda epizoda seinfelda na divx?
a sto se mojih zidova tice, na jednoj strani plakat Zoran Djindjic - Srbija Zivi!. ispod njega omot nekog bootlega stonesa, na drugom zidu, dve africke figurice, kostur petko, nintendo 64, kubura, neki coveculjci, mrtvacka glava, na trecem veliki patuljak od keramike, bavarska krigla, nosorog iz afrike, neka slicica stonesa, i na trecoj strani samo poster Erika Kantone... eto...
Na zidu 3,5m x 3 m (dnevna soba) imam maketu jedrenjaka koju moja zena i ja pravimo poslednje 3 godine (skoro gotovo)... sastavni deo su svecnjaci (6 kom), jarbol od 2m i brodski konop©i.
Slike mora u svim kombinacijama (od bonace do divlje tramontane) nalaze se na svim zidovima - pokloni ljudi sa kojima sam jedrio i porodice kad sam se 'vratio' na kopno, kao i nekoliko divnih koje je naslikala moja zena (ulje na platnu).
Imam jednu predivnu minijaturu Beograda (pogled sa Brankovog mosta prema Sabornoj crkvi, Kalemegdanu i Pobedniku) ... poklon.
Ikonu sv. Nikole (hilandarska reprodukcija) sa kandilom ... krsna slava i zastitnik moreplovaca, ikonu Bogorodice ...
'Vremensku masinu', grafika ... poklon 'slucajnih' svatova na mom vencanju (duga prica).
Veliko ogledalo u teskom drvenom ramu ... miraz ... staro oko 200 godina ... duborez, divan rad.
Deo zida oblozen belim hercegovackim cepanim kamenom, deo drvetom i plutom.
Kamene figure, minijature na stalcima na zidu, Aleksandra Velikog i Afrodite.
Okacena mesingana zvona.
....
Mo kusla
04.03.2005, 15:59
Ja obozavam zid iznad svog radnog stola... "ego wall"
Tu su fotografije najdrazih drugara, scene iz filmova....
razni Thai macevi
konji...
pejzazi...
dok radim, pisem , surfujem...zagledam se u te slicice...
i uzivam........
divno je imati tako jedna zid...zid iz maste
mozda takve zidove imaju oni koji nikada ne odrastaju[/COLOR]
veciti sanjari[/COLOR]
Imam neke 2 grafike, neki mishevi su na njima, nemam pojma cije su jer tu stoje odvajkada, osim toga tu je i neka gomila mojih fotografija, takodje i poneka tashenova razglednica, jedna je sa koonsovim zekom, imam i katelanovu vevericu i jos shtoshta, nema tu neke logike, osim da izgleda skladno sve zajedno... A da ima i neki miro kalendar, proslogodisnji, kupila mi tetka za NG, toliko sam navikla na njega da ne zelim da ga menjam uopste.
Dunadan
06.03.2005, 17:08
u mojoj sobi vec godinama:
SlatkaMalaIzvrnutaTorta
11.03.2005, 04:28
crveni zidovi...i bizerne fotografije (tako je barem jedna drugarica izjavila)...
modestyblaise
11.03.2005, 12:27
Dva "predmeta" i 6 grafika (kao kompozicija) od Dusana Otasevica.
jedan mali (bas sitni) Graovac.
tri crteza od Jonaša - kompozicija
jedna grafika moje prijateljice
jedan akvarel ne znam autora
nekoliko malih grafika autori razni
Moja fotka kad sam imala 3 godine sa mamom i tatom, +ja kao beba sa mamom + ja 10tak godina i moj brat beba.
mislim, ovo u celom stanu, naravno
dedazec
11.03.2005, 14:04
QUOTE(Maltese @ 4 Mar 2005, 12:09)
Rontgen moje glave iz profila koji sam uramio ( ram ima srce i masnicu ).
imao sam vishe puta nameru da okachim svoj ct pluca, ali nikako da to uradim. mozda je malo morbidno. imam i mali rendgenski (jebem li ga kao se ovo pishe) snimak pluca u uglu prozora, da prolazi svetlost kroz moju dushu...
inache par radova drugara sa akademije, poslednje skretanje za bruklin i mikrosfera u nato krateru djordja shiposha, tamo u dnevnoj visi paja blesic, spasic, beara, eugen 3 kochish, vishe pozorishnih scenografija marine chuturili, radula boshkovica, kostimi koje je za maturu radila moja sestra, pa ima tu josh i ljubeta vuchinica, borisa kazincija, par grafika (dimitrijevic je mislim jedan od), dve ikone na svili i josh dosta toga. popunjeni su zidovi i u hodniku i u predsoblju, a bogami i u shteku ima josh par. sve uglavnom pokloni, raznoraznim prigodama, vecinom mojima, neshto manje meni...
Dunadan
11.03.2005, 14:14
eh, momci, shteta sto niste vadili kamen iz bubrega ili slepo crevo pa da bar imate neku opipljivu amajliju
Jednu ikonu, akvarele i ulja moje sestre, nekoliko slika svedskih umetnika.
"Tapaciranje" zidova slikama je nasledjeno od mame, nastavilo se sestrinim radovima sa akademije...
Najomiljenija slika je jedna od sestrinih. Na njoj me odusevljava igra/kontrast boja na crnoj pozadini.
natasha
14.03.2005, 09:03
lotosi, razni, evo na primer
Cobra Dragec
14.03.2005, 10:33
moje fotografije iz gradova koje sam posjetio, reprodukcija slike don kihot pabla pikasa, poster korta maltezea, i poster bauhaus izlozbe 1923 u njemackoj.
Najvrednije:deciji crtezi sa 2.5g(?) i 4,5g.
Radno okruzenje:Cerkin portret od nekog njenog drugara (ulje?) i medalje sa diplomama koje sam osvojio u dva navrata na novosadskom sajmu.
Imam i Tri ulja na platnu od lokalaca ali dobrih (Civi i 3.K).Zanimljivi radovi,narocito Civi iako je malo nedorecen za moj ukusu,naravno.
Litografija, Eki Hagen (143/200) kupljene davno,necete verovati kod staklorezca koji je bio sklon trgovini umetnickim slikama naravno njemu dostupnim a boga mi i nama, tada.Ipak, upecatljiv rad pun dinamike.
Centralno mesto pored ovih slika na zidu ima slika Uzelca.Jedan od njegovih konja koji samo sto ne izleti sa slike.Moja prva slika (pastel) i zato verovatno najdraza.
Kolege sa posla su mi davno za useljenje doneli ogromnu sliku lokalnog slikara koji blage veze nema ali je dugo stojala na zidu.Konacno sam je ovih dana skinuo (proslo dosta vremena nece se ljutiti).
Imam jednu grafiku i par meni dragih fotografija.
Zelje su drugo...
Maltese
14.03.2005, 15:05
Ne znam sta da ti kazem Deda. Cekaj da ti izbije neka frka na lubanji, ili sam indukuj zgodu, pa ces za vreme oporavka jos moci da se posvetis i originalnom resenju za ram

Lepa ideja za rentgen fotografiju na prozoru, mada kontam da je nezgodno objasnjavati sta to trazi bas na prozoru.
glede Dunine prituzbe za operacione ostatke >>
Radjen circumicio phimosis - Posle smo se zezali da je od 'preostalog materijala' trebalo napraviti neku uspomenu na taj zgodan dogadjaj. Jedan drugar je ubrzo posle toga kupio kozni mantil, a meni nije dugo rebalo da povezem te dve price.
QUOTE(Maltese @ 14 Mar 2005, 15:05)
Ne znam sta da ti kazem Deda. Cekaj da ti izbije neka frka na lubanji, ili sam indukuj zgodu, pa ces za vreme oporavka jos moci da se posvetis i originalnom resenju za ram

Lepa ideja za rentgen fotografiju na prozoru, mada kontam da je nezgodno objasnjavati sta to trazi bas na prozoru.
glede Dunine prituzbe za operacione ostatke >>
Radjen circumicio phimosis - Posle smo se zezali da je od 'preostalog materijala' trebalo napraviti neku uspomenu na taj zgodan dogadjaj. Jedan drugar je ubrzo posle toga kupio kozni mantil, a meni nije dugo rebalo da povezem te dve price.

Davno,citao sam u Zabavniku kako je jedan rendgen-tehnicar iz USA u dokolici slikao razne cvetove na ,pogadjate, rendgen aparat.Slike su fenomenalne.
Kako mi je to kasnije postalo zanimanje setih se kolege i , naravno u dokolici i ja sam se oprobao u ovoj "umetnosti".Imao sam samo pupoljak sipka.Kako je malih dimenzija ja sam ga morao uvelicati.Rezultat:pojavili su se prekrasni oblici i linije kakve samo priroda moze stvoriti.
Morate mi oprostiti znam da nije tema ali nisam mogao odoleti
ctrl-alt-del
14.03.2005, 16:13
Visi svasta, a ponjavise razni suveniri koje je cale skupljao po Aziji kad je izigravao Marka Pola pre jedno 15 godina, knpr. Akvarel Samuraja nekog neznanog mi umetnika iz Kine. Onda gvozdeni konj takodjer iz Kine, jedan paradni mac, opet iz Kine; jedno vreme je tu visila i neka thai maska, a onda bese poklonjena mojoj babi (?!). Pa onda porodicno nasledje s kevine strane, nekoliko ulja na platnu, ukljucujuci reprodukciju Pijane Brace, koju je navodno naslikao Slobodan Jovanovic (valjda u svoje slobodno vreme, kad nije pisao one knjizurine), te par akvarela, curtesy jednog caletovog pokojnog prijatelja pumpera. Dva uja na platnu koje je slikao Stole Stojkov (jedan akt, jedan pejzaz), jedan akvarel nekog satra budze sa BG akademije (Dusan nesto, ne secam se prezimena), jedan uramljeni dokument sa sve pecatom otomanske dinastije za koga se ispostavilo da je pasos nekog mog predaka koji je bio trgovac stokom i na kraju, jedna ikona Svetog Trifuna, slave mi, sa Svete Gore.
Maltese
14.03.2005, 16:48
Slobodno mi recite ako sam preterao
Jesi preterao si!
Ovo Ti ne visi na zidu!!!
elena13
15.03.2005, 15:21
Maltese-ideja je sjajna gde god se to "delo"nalazilo!!!
elena13
15.03.2005, 20:51
Ajde da pocnem...nemam ja puno zidova-sve vrata,prozori,jedan celi zid biblioteka,jedan skoro ceo-orman sa biljurnim ogledalom.No,u raspolozivom prostoru su:fantasticna reprodukcija(uramljena)Dalijevog "Iskusenja sv.Antonija",Direrova"4 jahaca apokalipse",Munkov "Krik",Grekov"Isus",plakat Corto Matese-a,plakat lista vutre koji gori,kolaz Isusovih portreta iz ploce"Isus Christos Superstar",ploca Sex Pistolsa"Never mind the bollocks here's The Sex Pistols",maska sa Cejlona(tj iz Kambodze),sablja iz 1931 od mog deda-ujaka(dobio od kralja Alexandra kao najbolji u klasi na Vojnoj Akademiji),kandilo,na tabli iznad pc-a razne razglednice,flajeri etc.A na policama biblioteke u zidu masa slika i raznih drangulija(sto ubija kad se brise prasina).Sve u svemu-svasta...Ko zna sta sam sve zaboravila.
Dr Kosh
16.03.2005, 17:46
solo un crtez Mike Antica
ostao shit
AlphaBravo
18.03.2005, 17:32
Kod mene u stanu jedino plakat za film X-Files "Fight the Future".
Kod roditelja u mojoj maloj sobi maska sashe markovica-mikroba (sa sve ramom)
ml01172
26.03.2005, 16:41
Na mojoj strani sobe beli zidovi (baš kako volim), a na cimerkinoj strani sobe neki idiotizam koji joj je poklonio rođak, zarđala medalja sa odbojke valjda iz srednje škole i poster nekog auta (!?)... Sve u svemu, da nema cimerkine strane sobe, soba bi mi bila čisto bela, lepa kao dan :)
Papovac
30.03.2005, 11:34
Od ponedeljka plakat sa koncerta Jonathana Richman-a. A od ranije plakat Mirka Ilica, reprodukcija jedne table Enki Bilala, NSK plakat i slike mog prijatelja Bogdana Djordjevica. Nego ajde pomoc. U prethodnom stanu ostao mi je plakat Korto Malteze. Interesuje me da li neko zna gde bih mogao da pronadjem drugi. Hvala unapred.
Maltese
09.05.2005, 13:03

Palo je ovo Neustadtu jos mnogo ranije na pamet. Radio je jos Rontgen fotki, al' sam uspeo da nadjm samo ovu.
BTW ko prolazi kroz Berlin kod kolodvora zoo je otvoren muzej Newtonu. U prizemlju se nalaze njegove privatne stvari. Stan iz Francuske mu preselise tamo , dzip specijalno dizajniran za njega, njegove kamere, privatne prepiske za koje vredi ckiljiti oci, jer su uglavnom duhovite, video snimci sa njegovih foto-sesna...
Na spratu se nalazi postavka “Us and Them”, odnosno Njutnovi portreti drugih. I naravno tu se nalaze i fotke Njutna i njegove žene koje se zavrsavaju fotografijom Njutna 2004 kako lezi u sa “krvatom” na vratu, posle udesa, koju je snimila njegova žena. Ime fotografije je “Death”. Preko puta se nalazi meni nešto najjače od Njutna - Sex and Landscapes.
mandarinaD
16.05.2005, 14:08
nesto od modern art, malo klimta, nesto od impresionista ...ne bih imala nista protiv 1 renoira
mandarinaD
16.05.2005, 14:16
i dva monet-a
na primer, ovog
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.