QUOTE(Teja @ 24 Nov 2006, 11:58)
Nije pisana za ove likove gore nego za klijentelu sa kojom Cica
ima posla ( za sta njoj i takvim ljudima kapu skidam, a iskljucivo i
samo iz razloga jer pse volim vise nego ljude)..
Kakiti ovde, ja o Nemackoj, ti o Holandiji, nema nikakve veze sa uzasnim
zivotom pasa,stenaca u Srbiji.
....
Ok. super, ali kakve to veze ima sa onom brosurom, zabludama, velicanjem sterilizacije, kastracije - kao nesto sto je malte ne
must za sve vlasnike? Pa ni u toj Srbiji nisu svi vlasnici diabole, vole i tamo ljudi svoje ljubimce takodje. Pa ljubav je i briga, brinu se o njima, ne pustaju ih bez povodca, ne mogu da zapale .... Savestan vlasnik moze 100% da kontrolise reprodukciju svog ljubimca i u Srbiji takodje. Mislim na kucne ljubimce u urbanim sredinama.
To kao sterilizacija ne menja karakter & sta ne jos psa, mislim ne mislim. Izvini verujem vise svojim ocima i iskustvu nego brosuri, koja je ipak pravljena za Paris Hilton tip vlasnika. Sve se svodi na to kako da vlasniku bude lakse a zivotinja je zivotinja ...
Koliko je to uopste dobro targetovano? Sta je sorce svih tih lutalica po BG. Cisto sumnjam da ce neko ko ostvi svog psa, kada ga je izgustirao, ili kada mu se smucilo da brise, usisava, leci ... da se da u jos jedan trosak sterilizaciju? Mozda mali broj njih? Nisam bas siguran.
Ja sam vec nekoliko puta rekao da je ok kada su lutalice u pitanju. Moj tast ima jedno 10 dzumara u parkicu oko kuce o kojima se brine. Sinteri dodju pokupe sterilisu i vrate. (Uprosceno) naravno da tu ima intervencije sa njegove strane, ali je sterilizacija za dz. Pa to je light year skok od sintera sa motkom pa udri.
Kako se to ovde predstavljeno je trapava generalizacija koja ima pretenziju da bude univerzalni kodex primenjiv na sve koji imaju kucne ljubimce. Primeri sa animal cops? Ne mogu da verujem da se tako nesto uzima kao primer za sterilizaciju? To bi trebalo da bude primer kako se drustvo odnosi prema nesavesnim vlasnicima. Dzep je majka svih vaspitanja. Holandjani su to dobro ukapirali. Porez na kucne ljubimce, kazne, doslednost .... da vidis kako se za cas svi nauce kako treba & sta treba. Dzep rulez! Mozda bi to bio pravilan pristup za koja bi udruzenja za zastitu zivotinja trebala da se izbore. Po meni je to source problema a ne prirodna reprodukcija zivotinje.
Takodje pitanje; kome uvaliti stene? Mislim ne mislim, pa za sve treba truda. Ja sam u GR (ni malo urbano) imao 4 legla stenica i 6-7 legla macica. I udomio (srecno) do jednog sve. Right, nije bilo lako ni brzo, ali je na kraju bilo uspesno.

Za nju je bilo otimanje u BG.
Zasto je zivotinja problem a ne vlasnik? Po toj brosuri & interpretatorima je zivotinja problem jer se reprodukuje, a to naravno da nije tako! Koliko ima ostavljene dece? Jel treba i njih sterilisati da ne bi pravili iste nesrecnike kada odrastu? Jeste ruzan i grub primer, i uopste nije greska tipa; zasto to poredis!
Malo je tuzno da se taj slozen problem svede na to, zivotinja je kriva sto se reprodukuje. Vulgarizovano? Da! Sorry ali tako svuci.