IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

54 Pages V  « < 52 53 54  
Reply to this topicStart new topic
Globalna reklamokratija, Da li zivimo u diktaturi reklama?
Da li zivimo u diktaturi reklama?
You cannot see the results of the poll until you have voted. Please login and cast your vote to see the results of this poll.
Total Votes: 106
Guests cannot vote 
CowBoy
post 22.11.2009, 12:07
Post #796

Group: Members
From: deep space
Member No.: 21596

QUOTE (yoyogi @ 22.11.2009, 01:53) *
Ovo je super. Neko ne moze ni da zamisli neki oblik zivota bez reklama. To je vrhunski domet, cak ni reklame same tome nisu stremile, nisu ni slutile da dotle mogu da dobace.

A kreirale su mentalni sklop iz koga je doslo ovo citirano.

Pravi antireklamokrata i ne dise. Kako neko moze biti bilo sta + antireklamokrata? Nespojivo!

Ne kapiras, Jojogi. Problem je sto ti na jednom bahatom siledziji (moderna ekonomija i njena pravila) kritikujes frizuru.

A jos veci je problem sto je i topik o siledziji pokrenut kritikom njegove frizure.

Dakle, kompjuter, auto i stan platio si zagadjenom planetom i gomilom socijalnih/zivotnih kompromisa - a tebi smetaju reklame, koje su tek cherry on top. Kakva slepa zamena hijerarhije u sistemu vrednovanja i nalazenja izvora problema.

Odatle - svako ko se vozi na ovom tehnoloskom talasu a posredno kritikuje silu koja je taj talas proizvela je - licemer.

This post has been edited by CowBoy: 22.11.2009, 12:09

--------------------
“We must not fear daylight just because it almost always illuminates a miserable world.”

Rene Magritte

Go to the top of the page

+Quote Post
yoyogi
post 22.11.2009, 12:56
Post #797

From: 日本
Member No.: 6075

QUOTE (CowBoy @ 22.11.2009, 20:07) *
Ne kapiras, Jojogi. Problem je sto ti na jednom bahatom siledziji (moderna ekonomija i njena pravila) kritikujes frizuru.

A jos veci je problem sto je i topik o siledziji pokrenut kritikom njegove frizure.

Dakle, kompjuter, auto i stan platio si zagadjenom planetom i gomilom socijalnih/zivotnih kompromisa - a tebi smetaju reklame, koje su tek cherry on top. Kakva slepa zamena hijerarhije u sistemu vrednovanja i nalazenja izvora problema.

Odatle - svako ko se vozi na ovom tehnoloskom talasu a posredno kritikuje silu koja je taj talas proizvela je - licemer.

Onda, OK, pisi iz pecine ili posalji goluba pismonosu.

Za ostale, reklame su stvar izbora, gledati ili ne gledati, mada je sve teze izolovati ih iz zivota. Yoyogi radi upravo to - koristri svoje pravo na izbor - cak i kada se odrice naturanja izbora od strane reklama.

Sva sreca da postoji Internet pa sve sto treba moze da se nadje bez gledanja, slusanja ili citanja reklamama zagadjenih medija.

Reklame su se prve usrale od Interneta. Tradicionalni izvori njihovih prihoda - TV, stampa, radio - poceli su da podbacuju.

Google na tome (nekako) profitira.

--------------------
"Tingle bay, tingle bay, tingle all the way....Meehly Klismat!" - horski, welcome girls ispred bara u Nana Plaza, Bangkok

+Quote Post
yoyogi
post 22.11.2009, 13:13
Post #798

QUOTE (down with the sickness @ 22.11.2009, 09:45) *
Uostalom, opet se blamirash. Rolex Masterpiece koshta 220 000 dolara, a ne 4 000, to si mogao naci ako u google ukucash most expensive rolex, kao shto sam ja uradio, poshto ja nemam pojma o chukama rolex mi prvi pao na pamet, da se ne brukash ovde sa nekim netachnim i glupavim informacijama.

Vidi, googlatoru.

U vozu, u Tokiju, u svakom trenutku ti je u vidnom polju 3, 4, 5 Rolexa, kako se ljudi drze sa drzace i sat se vidi.

Sta, platili su ih po 220,000 dolara?

Googlatoru, platili su ih 2-4 hiljade. meni ni to nije nesto sto bih ja uradio ali neka ih, njihove pare.

BTW, Tokyo ima stanovnika kao cela Kanada. Da, toliko ljudi, 35 miliona, ima jedan - Tokyo Metroplitan Government.

Samo Nagoya ima veci prihod (1.4 triliona dolara) od Kanade.

--------------------
"Tingle bay, tingle bay, tingle all the way....Meehly Klismat!" - horski, welcome girls ispred bara u Nana Plaza, Bangkok

+Quote Post
down with the si...
post 22.11.2009, 13:51
Post #799

From: Toronto, Ontario, Canada
Member No.: 26760

Meni nikako ne priliche pokushaji da vratim topik na pravi kolosek poshto sam veoma chesto upravo ja odgovoran za odvlachenje na sporedan .... medjutim .....

Neizbezno je govoriti o reklamama kao osnovnom alatu te neke reklamokratije, ipak je reklama samo sredstvo kojim ce, koliko sam ja razumeo, korporacije apsolutno zavladati nashim zivotima, oduzimajuci nam sve slobode i od nas napraviti zombije koji ce kupovati njihove proizvode kako je opisano u sci-fi romanu iz nekih '50.

Ono shto meni nije jasno je - ko su te korporacije i ko su ti zli ljudi koji stoje iza njih i planiraju nashu lobotomiju?

Recimo, uzmimo GM kao simbol korporativizma. Decenijama neprikosnoveni lider u auto industriji, medju 10 najvecih svetskih korporacija svih vremena je pre nekoliko meseci objavio zvanichno bankrot.

Ne samo da je americhka vlada pomogla i 'uletela" sa desetinama milijardi dolara da pomogne posrnulom gigantu, shto je u Srbiji i Iranu najoshtrije osudjeno i ostavilo tamoshnje stanovnishtvo duboko razocharano i ozlojedjeno jer su povredjeni ekonomski principi u koje su Srbi i Iranci duboko verovali i bili im odani unsure.gif - valjda .............. vec su americhkoj korporaciji nesebichno pomogle vlade Kanade i mnogih zapadno-evropskih zemalja, na isti nachin - "gadjajuci" GM sa desetinama milijardi dolara kredita za koje postoji velika verovatnoca da nece biti vraceni.

Interesantno da gradjani tih zemalja iz chijih dzepova su izvadjene pare za pomoc GM-u nisu, ochigledno, nashli za shodno da protestuju i dizu antireklamokratsku revoluciju, vec iz zemalja koje nisu nikada imale blage veze sa GM-om, kao vec pomenute dve.

S obzirom da je GM-ovo mesto danas zauzela Toyota kao najveci svetski proizvodjach automobila i gigantska korporacija, da li i vlasnici Toyote imaju iste planove da nas unesrece kao shto su to, po nekim nauchno-fantastichnim romanima od pre 60 godina, imali americhki multimilijarderi.

Shta ako za 30 godina Toyota bankrotira, shto je sasvim realna mogucnost i nasledi je recimo francuski Renault ili italijanski Fiat .................... hoce li ta reklamokratija kao bolest da se prenese na njih i na neke ljude, lidere tih korporacija, druge boje koze, religije, politichkih ubedjenja i svetonazora ........ a posle nekog vremenskog perioda na recimo neku indijsku korporaciju.

Kako nekim narodima, kao shto je kanadski, objasniti da im preti opasnost od korporacija kada taj isti narod jednostavno obozava korporacije, vuche ih za rukav da se instaliraju bash u njihovom dvorishtu, daju besplatno sve, chak ih dochekuju sa keshom koji su spremni da im daju. jednostavno, s oproshtenjem, podmecu dupe pod korporacije.

U Japanu ljudi se bacaju sa zgrada, obese se zbog ljubavi prema svojoj korporaciji.

Iz nekog razloga u Srbiji ljudi preferiraju pecanje, a poruchuju krporacijama da nisu dobrodoshle. Radnici "Knjaza Milosha" su recimo najavili da ce se spaliti sa sve fabrikom - ako ih kupi Coca-Cola.

Fenomen ili neshto shto se moze objasniti unsure.gif ?

--------------------
.

+Quote Post
down with the si...
post 22.11.2009, 14:17
Post #800

QUOTE (yoyogi @ 22.11.2009, 07:13) *
Vidi, googlatoru.

U vozu, u Tokiju, u svakom trenutku ti je u vidnom polju 3, 4, 5 Rolexa, kako se ljudi drze sa drzace i sat se vidi.

Sta, platili su ih po 220,000 dolara?

Googlatoru, platili su ih 2-4 hiljade. meni ni to nije nesto sto bih ja uradio ali neka ih, njihove pare.

BTW, Tokyo ima stanovnika kao cela Kanada. Da, toliko ljudi, 35 miliona, ima jedan - Tokyo Metroplitan Government.

Samo Nagoya ima veci prihod (1.4 triliona dolara) od Kanade.

Vidi, ti si osoba sa strahovitim nedostatkom common sense i mislim da diskusija s tobom ne vodi nikuda, pa cu je prekinuti.

Dozvoli da ti pre toga pomognem da pochnesh da razmishljash kao chovek, a ne kao dete koje broji stanovnike Tokija i Kanade pa svo ushiceno viche uta-ta. Mozesh da napunish pelene od uzbudjenja.

Imash Mercedes od 30 hiljada dolara i u "vidnom polju" na ulici je uvek par takvih. Imash i Mercedes od 600 hiljada dolara i on ti je u "vidnom polju" mozda jednom mesechno. OK. To ne znachi da je Mercedes losh automobil, kao shto ne znachi da je Rolex losh sat zato shto ga Japanci nose po metrou. Taj od 220 hiljada dolara necesh nikada videti u metrou. Taj koji ga ima se NE VOZI METROOM.

Ja Japance strashno cenim i nemam nameru da ulazim u glupavu diskusiju tipa Japan je ovo, Kanada je ono.

Chinjenica da su obe zemlje chlanice G-7 prilichno suzava prostor za manevar koja je zemlja bolja-loshija.

Ono shto ja mogu da primetim je da Japanci i Koreanci josh uvek veoma rado emigriraju u Kanadu, zato shto im ta zemlja pruza komoditet koji je nezamisliv u bilo kojoj zemlji Azije. Poshto sigurno necesh razumeti o chemu govorim ....... mislim pre svega na uslove stanovanja, privatnosti, jeftinoce ...... i na kraju, za njih kao vredne ljude, laksheg pokretanja sopstvenog biznisa.

A to da se ja sad s tobom natezem kako je Kanada danas verovatno zemlja sa najvecim nalazishtima nafte, zemlja koja proizvodi putnichke avione koje Japan moze samo da sanja, zemlja sa prirodnim resursima za koje bi Japan izvrshio kolektivni harakiri ........ pusti to, mogli bi do ujutro i nikuda ne bi stigli.

Btw, Google je sasvim legitiman nachin da proverish chinjnice kada vidish da neko zestoko lupeta, kao ti.

Da, postoji Rolex od 4.000 dolara, ali postoji i od 220.000, kao shto postoji Toyota Yaris od 10 hiljada, a postoji i Toyota Lexus od 200 hiljada, niko normalan nece reci da je Lexus sranje zato shto je Yaris jeftin auto.

Na kraju, mala razlika, Japan je zemlja pod starateljstvom USA, a Kanada je slobodna i nezavisna.

This post has been edited by down with the sickness: 22.11.2009, 14:28

--------------------
.

+Quote Post
misko1
post 22.11.2009, 14:24
Post #801

Member No.: 6062

QUOTE (down with the sickness @ 22.11.2009, 13:51) *
Fenomen ili neshto shto se moze objasniti unsure.gif ?

dakle, moze se objasniti oni koje su reklamokratske zemlje bombardirovale moraju ih mrzeti, to je jasno kao dobar dan, samo oni koji su dobili po picci moraju da svate da je to bilo za njihovo dobro, sto bash nije uvek lako. kad te panduri zaustave pijanog za volanom neces sigurno reci "e neka ste me zaustavili gospodo nisam ni trebao pijan sedati za volan jer ugrozavam i sebe i druge" nego ces reci "stoko pandurska otimate od postenog sveta a najveci lopovi vam kradu ispred nosa".

sustina je da se svijetu ne moze ugoditi.

i ima taj problem nestanka nafte ali mi se svi nadamo da ce u CERNu ili negde u Yokohami ili u Silicone valley da uspe ta neka dzidza - budza sa atomima inace ce da padaju korporacije i milijarderi i opet ce da pocnu ratovi oko te nafte a sa danasnjom tehnologijom to nece biti prijatno ni za koga jer i Kina i Indija imaju nuklearne projektile, i Pakistan i Sev. Koreja, a ko zna sta imaju za sta mi i ne znamo negde pod zemljom. i ima problem zagadjenja jer ako budemo trosili kao sumanuti i razmnozavali se kao zecevi nestace i hrane i vode sto ne moze biti dobro ni za koga osim bash za nekoga koga nije briga nizasta.

a danasnji ljudi nisu spremni da se zrtvuju, ali valjda je bolje tako jer onda su spremniji da prihvate inovacije. ja se nadam naravno, qrac ce ga znati sta ce stvarno biti.

u stvari znaju Maje i pojedini forumashi da ce to sve da propadne jednog dana, samo ne mogu da ugovore datum! laugh.gif

This post has been edited by misko1: 22.11.2009, 14:30

+Quote Post
yoyogi
post 22.11.2009, 14:31
Post #802

QUOTE (down with the sickness @ 22.11.2009, 22:17) *
Vidi, ti si osoba sa strahovitim nedostatkom common sense i mislim da diskusija s tobom ne vodi nikuda, pa cu je prekinuti.

Adio, googlatoru.

--------------------

+Quote Post
down with the si...
post 22.11.2009, 14:39
Post #803

QUOTE (yoyogi @ 22.11.2009, 08:31) *
Adio, googlatoru.

Sayonara neznalice!

World Top 10 - Countries with Highest
Standard of Living

Country

1. Norway
2. Sweden
3. Canada
4. Belgium
5. Australia
6. United States
7. Iceland
8. Netherlands
9. Japan
10. Finland

--------------------
.

+Quote Post
Merlin
post 22.11.2009, 15:24
Post #804

From: Avalonistan
Member No.: 30291

QUOTE (CowBoy @ 20.11.2009, 19:21) *
Kako - ko je trazio zabranu?

Zbog ovakvih podmetanja sam se i povukao iz diskusije. Napises da bi mozda trebalo zabraniti reklame koje se obracaju deci (to jest roditeljima preko dece), a neko ti imputira da si za zabranu reklama an general. Posle te sledeci taliban optuzi da hoces da uvedes diktaturu, unistis ekonomiju i ostavis ljude bez posla. Tamo gde se pribegava generalizacijama i podmetanjima, a stil diskutovanja lici na nadmetanje u mangupskim doskocicama i prizemnom kafanskom humoru, nema ni D od diskusije, tu se slazemo.

+Quote Post

54 Pages V  « < 52 53 54
Reply to this topicStart new topic

RSS Lo-Fi Version Time is now: 22.11.2009 15:41