IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

159 Pages V  « < 157 158 159  
Reply to this topicStart new topic
Ostati ili otići?, svaki vas komentar je od koristi, hvala!
Milivolt
post 18.11.2009, 19:07
Post #2371

Group: Members
Member No.: 43066

QUOTE (mango @ 18.11.2009, 17:01) *
ne zivi se nigde drugde posebno drugacije, samo uredjenije. svuda se radi da bi se zivelo. ako mene pitas, a ja jesam otisla, verovatno je teze preziveti vama koji radite a niste zasticeni zakonski ili provedbom postoejcih zakona od hira poslodavca, nego meni koja zivim u zasticenoj zemlji uredno sprovodivih zakona.

tako da ja mislim da je zivot ovde laksi, i da vise energije treba onima koji ostanu za manje rezultate, jer je srbija, u startu siromasnija zemlja. zbog toga, ko hoce, moze, mora, neka ide. a ko ne mora i lepo mu je, zasto bi bilo gde isao.

svuda na svetu moze coveku biti i lepo i lose.

Tačka !

--------------------
Na žalost, na ovom forumu se jedino od Indyja može pročitati štogod pametno. Sebe tu ne ubrajam !
Go to the top of the page

+Quote Post
misko1
post 19.11.2009, 10:48
Post #2372

Member No.: 6062

QUOTE (mango @ 18.11.2009, 17:01) *
ne zivi se nigde drugde posebno drugacije, samo uredjenije. svuda se radi da bi se zivelo. ako mene pitas, a ja jesam otisla, verovatno je teze preziveti vama koji radite a niste zasticeni zakonski ili provedbom postoejcih zakona od hira poslodavca, nego meni koja zivim u zasticenoj zemlji uredno sprovodivih zakona.

tako da ja mislim da je zivot ovde laksi, i da vise energije treba onima koji ostanu za manje rezultate, jer je srbija, u startu siromasnija zemlja. zbog toga, ko hoce, moze, mora, neka ide. a ko ne mora i lepo mu je, zasto bi bilo gde isao.

svuda na svetu moze coveku biti i lepo i lose.

ja mislim da je jedina razlika izmedju bogatih i siromasnih drzava u tome sto u bogatim drzavama drzava radi za gradjane i pomaze im da im bude bolje, i onda gradjani pomazu drzavu i tako se stvara blagostanje. a u drzavi koja je siromasna kao Srbija ne zna se ko koga vise mrzi i ko vise koga zeli da unisti, dal' drzava gradjane, dal' gradjani svoju drzavu i tako se stvara beda i nezadovoljstvo iz koga nema sanse da se ti izvuces jer svi zajedno rade naopako - dvaput nista jeste nista. serem ti se ja u drzavu koja svoju srecu ocekuje tako sto ce svi da propadnu, umesto da se nada da ce svi da prosperiraju, jer je to JEDINI nacin da i nama bude dobro.

tj. bar je tako bilo u Srbiji zadnjih 20 godina, sta je bilo pre to ne znam. ovda je prosto sramota da ti uzmes i ocistish park ili ulicu ili da zasadish cvece ispred zgrade. odma ce doci dvojica da ti se smeju, a cim udjes u kucu neko nepoznat ce ti baciti kesu u dvoriste. ne zato sto te mrzi, nego zato sto mu smeta uredjen svet. ljudi su ovde u stvari ocajni sto su morali da izadju iz sela, mada u gradovima zive sto puta bolje nego sto su u selima i mogli da sanjaju. ne znam da li je to samo moj utisak ili je tako i sa drugima, i ne znam sta ja da radim povodom toga, jer kad pokusas nesto normalno da im kazes odgovore ti kao besni psi. naravno vecina, ne svi. uvek se paze da ces ih zajebati i onda ne mozes ni da im pridjes. ima to i na forumu a u stvarnom zivotu da i ne pricam.

tu je sustinska razlika, nema to veze sa parama. ja mislim da ima samo veze sa diktaturama, naime Srbija je do 2000. godine znala samo za diktaturu i tiraniju gde gradjanin koji se ne muci nije dobar gradjanin jer ce on i da se pobuni. i onda te terorise drzava, a onda pocnu ljudi da terorisu jedni druge. e to je sada na delu u Srbiji, samo se ja nadam da ce to malo da splasne kad ljudi dobiju sansu da odu, pa da se vrate, pa da opet odu i tako. jer ako samo budu odlazili opet ne valja. mora da se napravi feedback. danasnja konkretno vlast to ne sprecava, mislim ona najvisha, ali na nizim nivoima zlo i naopako.

tako da report iz domaje za dijasporu glasi: Djekna se jos nije otelila, a kad ce - ne zna se wink.gif

This post has been edited by misko1: 19.11.2009, 11:27

+Quote Post
gimnazijalka
post 20.11.2009, 12:41
Post #2373

Member No.: 42395

QUOTE (dekss @ 11.11.2009, 09:34) *
2000+ postova za mesec i kusur na ovu temu (pogledaj gore)

rispekt laugh.gif

fala, bate.... biggrin.gif

+Quote Post
Artur Dent
post 20.11.2009, 14:04
Post #2374

From: Dorcol, Beograd, Srbija, Evropa, Zemlja
Member No.: 6149

QUOTE (Milivolt @ 17.11.2009, 21:52) *
Nije mi jasno kako se pritiska to dugme report ! Kako se oseća onaj ko ga pritiska !?

Kako se ti osecas kada bacas djubre? rolleyes.gif

--------------------
Hail Eris! All Hail Discordia!

+Quote Post

159 Pages V  « < 157 158 159
Reply to this topicStart new topic

RSS Lo-Fi Version Time is now: 22.11.2009 15:34