IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

625 Pages V  « < 623 624 625  
Reply to this topicStart new topic
BIH danas i sutra
Rating 5 V
Vesna
post 22.11.2009, 13:45
Post #9361

Group: Members
From: Bgd
Member No.: 2

QUOTE (teroreticar @ 22.11.2009, 13:33) *
Mislio sam na Vesti, dnevne novine koje izlaze u Becu..na cirilici i latinici (za Srbadije iz dijaspore koji ne znaju citati cirilicu ali zato srbuju sve u sesnaest - da vidis, pun Innsbruck natpisa "Kosovo je Srbija").

onda su to austrijske novine, tj. austrijski medij. ovako kako si napisao inpliciraš da je nešto slično napisano u srbiji, što nije istina. komentari na tekst su pojedinačna mišljenja (sa kojima se, btw, ne slažem) i jedini doprinos koji mi kao pojedinci možemo da damo je da pokušamo da takvih ne bude više nego onih drugih. ukoliko dozvoliš da ti slični komentari izazovu negativnu reakciju svrstavaš se uz njih, postaješ istomišljenik bez obzira na kojoj strani se nalaziš, što lično ne verujem da ti je namera. na stranu što se na taj način jaz samo produbljuje. no, to je samo moje mišljenje, svakako da postoji mogućnost da se ne složiš sa mnom.

--------------------
she never made a sound...
Go to the top of the page

+Quote Post
teroreticar
post 22.11.2009, 14:07
Post #9362

Member No.: 34390

QUOTE (Vesna @ 22.11.2009, 13:45) *
onda su to austrijske novine, tj. austrijski medij. ovako kako si napisao inpliciraš da je nešto slično napisano u srbiji, što nije istina. komentari na tekst su pojedinačna mišljenja (sa kojima se, btw, ne slažem) i jedini doprinos koji mi kao pojedinci možemo da damo je da pokušamo da takvih ne bude više nego onih drugih. ukoliko dozvoliš da ti slični komentari izazovu negativnu reakciju svrstavaš se uz njih, postaješ istomišljenik bez obzira na kojoj strani se nalaziš, što lično ne verujem da ti je namera. na stranu što se na taj način jaz samo produbljuje. no, to je samo moje mišljenje, svakako da postoji mogućnost da se ne složiš sa mnom.

Potpuno si u pravu, znam da moj pristup pojedinim tematikama nije bas sasvim konstruktivan pa ni racionalan. Ali nisam na ovom forumu jer imam neki cilj, u tome i jest problem, da ga imam, isao bih u pravcu istog. Ali uvazavam tvoje namjere i namjere drugih - da vas je bogdo vise takvih u Srbiji, a i kod nas. (Zbog toga mozda i kenjam vise nego sto bi trebo, ali fakat nikad nisam bio za vojnika)

Sto se Vesti tice, mislim da imam slifa za tako nesto, slobodno mogu reci (posto pratim RTS preko satelita) da su one uglavnom ogledalo stavova srbijanske drzavne TV. E sad, kolko je sve to direktiva "odozgo" a kolko mainstream ne bih znao reci.

+Quote Post
Vesna
post 22.11.2009, 14:23
Post #9363

QUOTE (teroreticar @ 22.11.2009, 14:07) *
Ali nisam na ovom forumu jer imam neki cilj, u tome i jest problem, da ga imam, isao bih u pravcu istog. Ali uvazavam tvoje namjere i namjere drugih - da vas je bogdo vise takvih u Srbiji, a i kod nas. (Zbog toga mozda i kenjam vise nego sto bi trebo, ali fakat nikad nisam bio za vojnika).

naravno da nije poenta u forumu. medjutim, poenta je da problem (podeljenost BiH) zaista postoji i da taj problem frustrira i tebe i mnoge druge. e sad, moj stav je da problem ne treba hraniti već učiniti sve što se može da se prevazidje. ako je način za njegovo prevazilaženje racionalan pristup i argumentovano pobijanje stavova koje smatramo neodrživim (makar na ličnom, onom najnižem, mikro nivou) onda se tako treba i ponašati. generalno, dozvoliti da nam odgovor na tudje neprihvatljive stavove bude emotivan a ne racionalan i smislen vuče sve nas u pravcu koji ni najmanje ne vodi rešenju.

neko mora da zaustavi ludilo. od nekuda mora da se počne, jer ovako kako ide ne vodi nikuda. a BiH ima sve argumente u svojim rukama, ma koliko se činilo surotno.

--------------------

+Quote Post
teroreticar
post 22.11.2009, 14:59
Post #9364

QUOTE (Vesna @ 22.11.2009, 14:23) *
naravno da nije poenta u forumu. medjutim, poenta je da problem (podeljenost BiH) zaista postoji i da taj problem frustrira i tebe i mnoge druge. e sad, moj stav je da problem ne treba hraniti već učiniti sve što se može da se prevazidje. ako je način za njegovo prevazilaženje racionalan pristup i argumentovano pobijanje stavova koje smatramo neodrživim (makar na ličnom, onom najnižem, mikro nivou) onda se tako treba i ponašati. generalno, dozvoliti da nam odgovor na tudje neprihvatljive stavove bude emotivan a ne racionalan i smislen vuče sve nas u pravcu koji ni najmanje ne vodi rešenju.

neko mora da zaustavi ludilo. od nekuda mora da se počne, jer ovako kako ide ne vodi nikuda. a BiH ima sve argumente u svojim rukama, ma koliko se činilo surotno.

U sustini to je to...svjestan sam toga.

Ali ne bi mi bili fuckin Balkanci da nismo ovakvi kakvi smo...ne moze to ni Evropa izlijeciti. biggrin.gif To ti je isti fazon ko sa tadasnjom Yu-rock scenom u osamdesetim godinama. Ogromna scena, super bendovi, kvalitet, ali opet tiraz jednog EKV-a nikad nije preso 20 000 prodanih ploca dok je Ceca prodala milione. Ko sto rece onaj tip iz dokumentacije o turbofolku, kad zivis u zemlji u kojoj su od 24 miliona stanovnika 20 miliona seljaci, onda ti se valja prilagoditi ili otici.

+Quote Post
Vesna
post 22.11.2009, 15:06
Post #9365

QUOTE (teroreticar @ 22.11.2009, 14:59) *
Ko sto rece onaj tip iz dokumentacije o turbofolku, kad zivis u zemlji u kojoj su od 24 miliona stanovnika 20 miliona seljaci, onda ti se valja prilagoditi ili otici.

sve je stvar ličnog stava. lično, nisam učinila ni jedno ni drugo.

--------------------

+Quote Post
teroreticar
post 22.11.2009, 15:20
Post #9366

QUOTE (Vesna @ 22.11.2009, 15:06) *
sve je stvar ličnog stava. lično, nisam učinila ni jedno ni drugo.

Znam, ima za to izraz ovdje, kazu: Sysiphus Arbeit. Iako ne mogu a da ne priznam da mi se svidja to sto radis ti i drugi slicni tebi..Ja sam ipak kao klinac otisao s tih prostora pa se i ne mislim vratiti - ali nikad se ne zna, da mi je neko u martu 1992. godine reko gdje cu biti u novembru 2009. godine, reko bi mu mrs.

+Quote Post

625 Pages V  « < 623 624 625
Reply to this topicStart new topic

RSS Lo-Fi Version Time is now: 22.11.2009 15:35