Vesti iz regiona, Kosovo, Srbija, Albanija, Makedonija i Crna Gora |
![]() ![]() |
Vesti iz regiona, Kosovo, Srbija, Albanija, Makedonija i Crna Gora |
20.11.2009, 00:03
|
|
![]() Group: Members Posts: 7635 Joined: 24.01.2005 From: hamzaland Member No.: 10888 |
meni je cudno to sto hoce da menjaju coveka a nemaju nijedan valjan razlog za to. ustav govori o smeni predsednika samo ako je on pocinio neki zlocin ili je bolestan pa ne moze da vrsi funkciju. ne moze hashim da menja predsednika cim se njemu dize. nek padne vlada, ali sejdiu mora da ostane predsednik ako se postuje ustav. ne postoji nijedan razlog kako bi on bio smenjen i da to bude legalno.
mislim da je to rekao haradinaj. -------------------- "Hey! Mr. Tambourine Man, play a song for me,
In the jingle jangle morning I'll come followin' you." |
|
|
|
20.11.2009, 00:16
|
|
![]() Group: Members Posts: 4237 Joined: 02.08.2006 Member No.: 21228 |
meni je cudno to sto hoce da menjaju coveka a nemaju nijedan valjan razlog za to. ustav govori o smeni predsednika samo ako je on pocinio neki zlocin ili je bolestan pa ne moze da vrsi funkciju. ne moze hashim da menja predsednika cim se njemu dize. nek padne vlada, ali sejdiu mora da ostane predsednik ako se postuje ustav. ne postoji nijedan razlog kako bi on bio smenjen i da to bude legalno. mislim da je to rekao haradinaj. pa nasli "razlog", naljutili se sto ih ldk "izdala", napravila koaliciju sa aak u lokalu...so, big deal...to je nesto najnormalnije za lokalne izbore. nego ja mislim da je sve ovo zbog predstojeceg drugog kruga lokalnih izbora u kojima ova nova koalicija ima da uzme sve preostale opstine, ali u sledecim parlamentarnim ima da ih kosta ova koalicija. bilokako, u celoj ovoj kombinaciji na kraju ldk dobija najvise -------------------- come breathe with me
|
|
|
|
20.11.2009, 00:21
|
|
![]() Group: Members Posts: 7635 Joined: 24.01.2005 From: hamzaland Member No.: 10888 |
Rame Manaj, vicepremijer od strane LDK u vladi, trenutno ima intervju za KTV gde je on potvrdio da mu je drugi vicepremijer, Hajredin Kuci, iz PDK poslao poruku da je PDK sklopila sporazum s LDD-AKR i da se to saopsti predsedniku. Manaj kaze da je on to prosledio predsedniku i da ostaje sutra ujutro da se to diskutuje s PDK. on kaze da nisu imali ni najmanju ideju o tome i da u nije Kuci nista objasnio zasto i gde.
izgleda da se ovo kuvalo vec ranije jer nesto ne verujem da su sklopili sporazum s LDD-AKR za nekoliko sati. iako ne volim pacollija ili dacija, mislim da LDK treba da bude opozicija PDK-u. samo nisam siguran sta o tome misli Dell. -------------------- "Hey! Mr. Tambourine Man, play a song for me,
|
|
|
20.11.2009, 00:24
|
|
KTV javno rekla da je izvor jedan od podpredsednika PDK i ministar u vladi. dakle; Fatmir Limaj.
-------------------- "Hey! Mr. Tambourine Man, play a song for me,
|
|
|
20.11.2009, 00:39
|
|
Rame Manaj, vicepremijer od strane LDK u vladi, trenutno ima intervju za KTV gde je on potvrdio da mu je drugi vicepremijer, Hajredin Kuci, iz PDK poslao poruku da je PDK sklopila sporazum s LDD-AKR i da se to saopsti predsedniku. Manaj kaze da je on to prosledio predsedniku i da ostaje sutra ujutro da se to diskutuje s PDK. on kaze da nisu imali ni najmanju ideju o tome i da u nije Kuci nista objasnio zasto i gde. ne bih se cudi da je to uradio preko sms-a "a pooo na mashtroi m'ramushin a? kurvt e kqija, ena idhnuuue me ju, ej kenem gjet nuuse t're" izgleda da se ovo kuvalo vec ranije jer nesto ne verujem da su sklopili sporazum s LDD-AKR za nekoliko sati. iako ne volim pacollija ili dacija, mislim da LDK treba da bude opozicija PDK-u. samo nisam siguran sta o tome misli Dell. njega verovatno obavestili pre "sms"-a -------------------- come breathe with me
|
|
|
|
20.11.2009, 00:42
|
|
nemoj da se cudis; poslao je SMS seljacina.
|
|
|
20.11.2009, 01:13
|
|
gledam reprizu danasnje "ora e pasdites", gosti kuci i haziri, kuci tvrdi da sva neslaganja oko lokalnih izbora nisu uopste uticali na koaliciju, koalicija je i dalje jaka, oni su i dalje "braca", bla bla...a posle nekoliko sati dolazi vest o raskidu
-------------------- come breathe with me
|
|
|
|
20.11.2009, 01:26
|
|
ma nema nista od toga. Pacolli kaze da on ne zna nista, a Gaxherri iz LDD kaze da PDK ne moze da pravi vladu s njima da oni o tome nista ne znaju.
|
|
|
20.11.2009, 01:35
|
|
ne znam, kuci malopre opet potvrdio da ce biti "rekonfiguracije" a kao razlog naveo "izdaju" i rekao da ce tek sutra biti vise informacija
nego, hipoteticno, da li sejdiu ima pravo da raspusti parlament i da raspise nove parlamentarne izbore? -------------------- come breathe with me
|
|
|
|
20.11.2009, 02:57
|
|
nego, hipoteticno, da li sejdiu ima pravo da raspusti parlament i da raspise nove parlamentarne izbore? ima pravo ako se LDK povuci i koalicija vise nema vecinu. ako sutra LDK kaze da oni izlaze iz vlade, onda Sejdiu ce raspustiti parlament. najnovije vesti pokazuju da se PDK malo glupavo odnosila i da nema OK od AKR ili LDD za koaliciju. sada govore o "uslovima" za LDK koja treba da "prestane" da ih "izdaje" s AAK. KTV kaze da postoji velika mogucnost da ce Sejdiu sutra raspustiti parlament i idemo na nove izbore. -------------------- "Hey! Mr. Tambourine Man, play a song for me,
|
|
|
20.11.2009, 03:17
|
|
ima pravo ako se LDK povuci i koalicija vise nema vecinu. ako sutra LDK kaze da oni izlaze iz vlade, onda Sejdiu ce raspustiti parlament. najnovije vesti pokazuju da se PDK malo glupavo odnosila i da nema OK od AKR ili LDD za koaliciju. sada govore o "uslovima" za LDK koja treba da "prestane" da ih "izdaje" s AAK. KTV kaze da postoji velika mogucnost da ce Sejdiu sutra raspustiti parlament i idemo na nove izbore. ako je ovo tacno onda hashim pucao sebi u nogu, ne mogu verovati da su toliko glupi, valjda ima necega sto mi ne znamo -------------------- come breathe with me
|
|
|
|
20.11.2009, 12:08
|
|
|
Group: Members Posts: 1717 Joined: 13.09.2001 From: World Member No.: 1386 |
|
|
|
|
20.11.2009, 14:24
|
|
Citao sam jutros da je PDK "povukla" odluku za raskid koalicije sa LDK. Komentari? ovakav preokret moze se desiti jedino uz intervenciju della, verovatno ih je podsetio da nije im dobar tajming, mislim bas sada kada je "sudjenje" pred kraju. nego u celoj ovoj avanturi thaci ispao neozbiljan i smesan -------------------- come breathe with me
|
|
|
|
20.11.2009, 14:38
|
|
ovakav preokret moze se desiti jedino uz intervenciju della, verovatno ih je podsetio da nije im dobar tajming, mislim bas sada kada je "sudjenje" pred kraju. nego u celoj ovoj avanturi thaci ispao neozbiljan i smesan thaci ali i PDK su ispali smesni i slabiji od ovog preokreta. ni AKR ni LDD nisu hteli koaliciju s njima sto ce im oslabiti poziciju unutar koalicije PDK-LDK jer su dosad ucenjivali LDK da mogu da ih puste niz vodu ako ne budu poslusni ("AKR-LDD su spremi za koaliciju ako vi necete..."). sada se jasno vidi da od toga nema nista. ocekujem da ce LDK posle procesa na hagu da se sama povuce i tako automatski "trigger" privremene izbore. -------------------- "Hey! Mr. Tambourine Man, play a song for me,
|
|
|
![]() ![]() |
|
Lo-Fi Version | Time is now: 22.11.2009 21:00 |