Nove pokrajine, ili kako od Srbije napraviti normalniju državu |
![]() ![]() |
Nove pokrajine, ili kako od Srbije napraviti normalniju državu |
10.11.2009, 08:42
|
|
|
Group: Members Posts: 2537 Joined: 20.06.2005 Member No.: 13337 |
...
This post has been edited by slowmotion: 10.11.2009, 09:14 |
|
|
|
10.11.2009, 16:37
|
|
![]() Group: Members Posts: 752 Joined: 10.03.2006 From: Leskovac, Dubočica, Južnomoravska republika Member No.: 17631 |
Jedan "mali" problem je sto cu uz vas da propadnem i ja. Taj eksperiment ce tesko da ide bez dizanja poreza svima. Razlika izmedju nas dvojice je i u tome sto ja hocu da ja investiram, ti hoces da mi "drzava" uzme pa da ona investira. Pri tom, ja se ponasam veoma racionalno sa svojim parama, drzava od svega sto uzme "pola baci u more, vrati tati dug...", kako vec ide ona decja igrica. Ti ako mislis da je moguce i povecavati administraciju i povecavati efikasnost, onda se grdno varas. Samo sto insistiras da tvoje iluzije svi placamo. Nije. Razlika između nas dvojice je u tome što tebe dupe boli za bilo koga drugog, sem za sebe, a ne vidiš kuda takav stav (pre svega države) vodi. Da te ubeđujem da to može i bez dizanja poreza (kog više dizanja poreza kad ovde nema šta nije oporezovano?) - nema svrhe. CITAT Ne mozes da poredis babe i zabe. Grad Beograd je izrazito urbano podrucje, Toplicki okrug je izrazito ruralno. To se ne poredi. Nego se poredi urbano sa urbanim, ruralno sa ruralnim. Isto vazi i za Savski venac i Trgoviste. To se zove metodologija, ovo sto ti radis se zove demagogija. Veliš demagogije? Urbano ili ne, EU dozvoljava 1:3 maximalno. Pa ti vidi. CITAT Obaska i nebitno, ali ne vidim te odnose 1:16 / 1/26 na ovom linku koji si stavio. Mislim, navedes izvor za podatak a na izvoru podatka nema. генерално, екстремне разлике између развијених и неразвијених, као и унутар неразвијених подручја (НРП) Србије, перманентно се увећавају. Мерено БДВ по становнику, Град Београд остварује 16 пута већу вредност у односу на Топлички округ. Nema. Sto ce reci, eto nama zabetoniranog haraca od 7% koje ne saljemo u Stambol nego u Novi Sad. Jedva cekam i vas ostale da se prijavite za deo kozhe sa mojih ledja. A šta misliš da se mi lepo otcepimo? Da ti ne bi skidali kožu sa leđa? Ja mislim da bi to bilo najpravednije i po tebe i po nas. Pa svakom svoje i ko koliko ima. Ili makar vi eto napravite (kako neko reče na ovoj temi) BAO -> Bogatu Autonomnu Oblast pa se otcepite od nas ostalih. Da vam ne bi drali kožu s leđa, jašta. A ti mi sad kazi (kao za akademiju) da tebe to ne interesuje za tvoj region. Pa mislim, sta te onda interesuje? Samo da zaposlis 3-5 hiljada novih cinovnika? Mene? Mene interesuje regionalni Fond za razvoj. I Skupština koja će usvajati strategije razvoja. A što se činovnika tiče, ne sekiraj se, poslaćeš nam ti malo iz ministarstava po BG. Kriza, nema zapošljavanja. This post has been edited by Tribun_populi: 10.11.2009, 16:38 -------------------- Dokle god budete tripovali da je Beograd centar sveta ova će napaćena Srbija i biti podeljena na geta!!!
|
|
|
|
10.11.2009, 18:10
|
|
|
Group: Members Posts: 979 Joined: 04.11.2004 From: Beograd Member No.: 9676 |
Nije. Razlika između nas dvojice je u tome što tebe dupe boli za bilo koga drugog, sem za sebe, a ne vidiš kuda takav stav (pre svega države) vodi. Da te ubeđujem da to može i bez dizanja poreza (kog više dizanja poreza kad ovde nema šta nije oporezovano?) - nema svrhe. Vidis Tribune o svakom ima neko da brine i svi se pitaju "di su nasi novci" a pri tom u stvari pitaju di su moji novci, teli bi jos, ovo sto vec otimaju kao retko gde kanda nije dosta. Pa ako ja licno ne dignem glas i ne pokusam da zastitim samog sebe, nema ko drugi. Da je srece da i ostala radnicka klasa i postena inteligencija (a sto da ne pridodam i postene male privrednike) digne glas protiv ovog ludila, svima bi nam bilo bolje. Bili bi verovatno uspesniji da je manje i takvih kao ti sto duvaju u istu tikvu sa ovim dahijama. Ja dahije i razumem, rade u svom interesu, al tebe bas ne mogu da shvatim. Pa odakle mislis da ce da se uzima mast da podmazuje sve te zupcanike i tockice a koji su tu samo zato da bi mast cedili? Da nece slucajno da dodje iz EU? Pa na svaki dinar odande, uzece 100 hiljada dinara od nas. Ako ista i dobiju odande. Veliš demagogije? Urbano ili ne, EU dozvoljava 1:3 maximalno. Pa ti vidi. генерално, екстремне разлике између развијених и неразвијених, као и унутар неразвијених подручја (НРП) Србије, перманентно се увећавају. Мерено БДВ по становнику, Град Београд остварује 16 пута већу вредност у односу на Топлички округ. Kao ni za ono sa 1/16 ili 1/26 , ni za ovo ne dajes izvor. Daj mi taj zakon evropski gde kaze ne moze vise od 1/3. Ni za Beograd i Toplicu ne dajes izvor. Obaska sto ne znam sta tacno hoces da dokazes, kao da neko sumnja da Beograd stvara vise od Toplice? Oces mozda da kazes, Toplica stvara 100 puta manje od Beograda i zato treba da bude poseban region sa vladom, skupstinom i bibliotekom i da sve to sto Toplica nema ostane u Toplici a ne da sve to sto Toplica nema ide za Beograd... A šta misliš da se mi lepo otcepimo? Da ti ne bi skidali kožu sa leđa? Ja mislim da bi to bilo najpravednije i po tebe i po nas. Pa svakom svoje i ko koliko ima. Ili makar vi eto napravite (kako neko reče na ovoj temi) BAO -> Bogatu Autonomnu Oblast pa se otcepite od nas ostalih. Da vam ne bi drali kožu s leđa, jašta. Mislim da bi bilo em postenije em jeftinije. Sve je bolje od "jedna kuca sedam gospodara", mislim za nas sirotinju raju. Lakse nam je da nas yebe 1 nego nji' 7. Mene? Mene interesuje regionalni Fond za razvoj. I Skupština koja će usvajati strategije razvoja. A što se činovnika tiče, ne sekiraj se, poslaćeš nam ti malo iz ministarstava po BG. Kriza, nema zapošljavanja. Aha. A taj fond ce da se puni parama iz Toplice koja nema para. Pa hocemo i Razvojnu Banku koju cemo da punimo iz istog izvora. U stvari, ni ne radi se o punjenju, radi se o praznjenju. Zato ce da sluzi skupstina, da i mi Toplicani imamo gde na dnevnicu. A kad imas skupstinu vala moras i vladu. Sa 12 ministara ko 12 apostola. Sve moj do mo(je)ga. A platice to vec neko. |
|
|
|
16.11.2009, 17:15
|
|
|
QUOTE CITAT Jeftiniji letovi iz Niša za Evropu NIŠ - Gradonačelnik Niša Miloš Simonović najavio je juče da bi dve inostrane niskotarifne avio-kompanije od decembra trebalo da uspostave avio-saobraćaj sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ za Italiju i Švedsku. - Postigli smo dogovor sa italijanskom lou kost kompanijom „Vind džet“ o redovnoj liniji sa niškog aerodroma, koja će biti uvrštena u zimski red letenja - rekao je Simonović. On je kazao da će iz Niša leteti i švedska niskotarifna kompanija „MCA erlajns“. - Ta avio-kompanija se načelno složila sa našom idejom da linija do Švedske obuhvati i jedan aerodrom u Nemačkoj - rekao je Simonović. On je izrazio nadu i da će irska i engleska lou kost kompanije „Rajan er“ i „Džet tu“ početi da lete iz Niša u letnjem redu letenja 2010. godine. Od oktobra do novembra - buć ... QUOTE Švedska kompanija ne leti za Niš 15. novembar 2009. | 10:53 | Izvor: Beta Niš -- Švedska avio kompanija "MCA erlajns" koja je trebalo da leti iz Niša od 14. decembra povukla je sa svog sajta mogućnost "onlajn" kupovine karte za Niš. Sta smo ono pricali o "open sky"? |
|
|
|
16.11.2009, 17:42
|
|
![]() Group: Members Posts: 752 Joined: 10.03.2006 From: Leskovac, Dubočica, Južnomoravska republika Member No.: 17631 |
Sta smo ono pricali o "open sky"? Polako bre, me'anićar, neće ti valjda propasti biznis ako Surčin ne bude jedini aerodrom u državi? MCA je pred bakrotom, koliko videh. Ima dana... -------------------- Dokle god budete tripovali da je Beograd centar sveta ova će napaćena Srbija i biti podeljena na geta!!!
|
|
|
|
16.11.2009, 17:52
|
|
|
Polako bre, me'anićar, neće ti valjda propasti biznis ako Surčin ne bude jedini aerodrom u državi? MCA je pred bakrotom, koliko videh. Ima dana... Dobro je samo kad niko ne skichi da ih je "Beograd" oterao u bankrot samo da ne odu u Nis da bi sve ostalo nama. Nego mi lici da nema vajde od open sky, tek ce sad sve za Beograd? Ajd necu da ti stajem na muku sa onim "sta sam ti rekao".... |
|
|
|
16.11.2009, 18:17
|
|
Dobro je samo kad niko ne skichi da ih je "Beograd" oterao u bankrot samo da ne odu u Nis da bi sve ostalo nama. Nego mi lici da nema vajde od open sky, tek ce sad sve za Beograd? Ajd necu da ti stajem na muku sa onim "sta sam ti rekao".... Ma neka idu, rođače. Niti sporim niti branim. Ali ako ovi moji i uspeju da dovedu nekog - ne može im se više braniti ili onemogućavati da lete. U tome je sva poenta. Tako da niko neće ni da skiči. -------------------- Dokle god budete tripovali da je Beograd centar sveta ova će napaćena Srbija i biti podeljena na geta!!!
|
|
|
|
18.11.2009, 12:15
|
|
![]() Group: Members Posts: 3445 Joined: 29.01.2005 Member No.: 11002 |
Kakav bre Niš, šta je njima? Jel oni prate ovu temu uopšte?
-------------------- Nacionalizam je, pre svega, paranoja. Kao kolektivna paranoja, ona je posledica zavisti i straha, a iznad svega posledica gubljenja individualne svesti. (Danilo Kiš)
|
|
|
|
18.11.2009, 14:53
|
|
Kakav bre Niš, šta je njima? Jel oni prate ovu temu uopšte? Lele, setila se država za nas... Sa'će propadne, odma'!
Spoiler! --Click here to view--
This post has been edited by Tribun_populi: 18.11.2009, 14:54 -------------------- Dokle god budete tripovali da je Beograd centar sveta ova će napaćena Srbija i biti podeljena na geta!!!
|
|
|
|
19.11.2009, 05:17
|
|
![]() Group: Members Posts: 495 Joined: 04.10.2008 From: Petlovac Member No.: 40536 |
Kakav bre Niš, šta je njima? Jel oni prate ovu temu uopšte? ma kakav niš more pa tu je uvek beograd vedrio i oblačio i treba jer kad vidim ove niške smutljivce g***a mi se prijedu od muke - zamisli ti tu gradsku upravu (zapravo sve unazad 10 dina) koja iz godine u godinu trpi da niš u vreme lubenica ceo smrdi samo zato što se ne odvozi smeće adekvatno ... -------------------- mi seljaci malo imamo paruština i kapitala
al' ono drugo što ti je u duše što ne može da se pipa - imamo mnogo i to niko ne može da nam uzme na kraju svaki dobija prema zaslugama ako živiš na prevaru - tako ti se i vrati ako si pošten i čestit - da se ne osvrćeš nemaš zašta ... |
|
|
|
19.11.2009, 08:30
|
|
![]() Group: Members Posts: 3445 Joined: 29.01.2005 Member No.: 11002 |
ma kakav niš more pa tu je uvek beograd vedrio i oblačio i treba jer kad vidim ove niške smutljivce g***a mi se prijedu od muke - zamisli ti tu gradsku upravu (zapravo sve unazad 10 dina) koja iz godine u godinu trpi da niš u vreme lubenica ceo smrdi samo zato što se ne odvozi smeće adekvatno ... Eto ti tvoj Tadic... Vidis da ne moze sve sam, ja to vec odavno govorim. Doduse, ja se skoncentrisao samo na Vojvodinu, racunam ovi iz Nis znaju sami da beknu ako im nije po volji. -------------------- Nacionalizam je, pre svega, paranoja. Kao kolektivna paranoja, ona je posledica zavisti i straha, a iznad svega posledica gubljenja individualne svesti. (Danilo Kiš)
|
|
|
|
19.11.2009, 18:10
|
|
![]() Group: Members Posts: 495 Joined: 04.10.2008 From: Petlovac Member No.: 40536 |
Eto ti tvoj Tadic... Vidis da ne moze sve sam, ja to vec odavno govorim. Doduse, ja se skoncentrisao samo na Vojvodinu, racunam ovi iz Nis znaju sami da beknu ako im nije po volji. ti iz niš shvataju demokratiju samo ako mogu da nešto "ocarine" tj. strpaju u svoj novčanik al' sad im tadić poslao antikorupcijske istražitelje iz bg-a koji skembavaju neke "igrače" koji su debelo zabrazdili ... -------------------- mi seljaci malo imamo paruština i kapitala
al' ono drugo što ti je u duše što ne može da se pipa - imamo mnogo i to niko ne može da nam uzme na kraju svaki dobija prema zaslugama ako živiš na prevaru - tako ti se i vrati ako si pošten i čestit - da se ne osvrćeš nemaš zašta ... |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Lo-Fi Version | Time is now: 22.11.2009 21:08 |