![]() ![]() |
10.09.2005, 13:40
|
|
![]() Group: Members Posts: 135 Joined: 12.11.2003 Member No.: 5256 |
Muzej savremene umetnosti, Beograd
Nedelja, 11. septembar u 13h Otvaranje izlozbe O normalnosti. Umetnost u Srbiji 1989-2001. Milan Aleksic / Dejan Andjelkovic i Jelica Radovanovic / Srdjan Apostolovic / Art DaDjo / Artterror / Asocijacija Apsolutno / Dejan Atanackovic / Corrosion / Jovan Cekic / Aleksandar Davic / Goran Denic / Marija Dragojlovic / Mirjana Djordjevic / Biljana Djurdjevic / Uros Djuric / Nikola Dzafo / Danijel Glid / Dejan Grba / Zivko Grozdanic / Ivan Ilic / Zdravko Joksimovic / Jasmina Kalic / Nina Kocic / Adrian Kovacs / Bata Krgovic / Miodrag Krkobabic / Dragoslav Krnajski / kuda. org / Led Art / LOW-FI video / Magnet / Nikoleta Markovic i Zolt Kovac / Zoran Marinkovic / Sasa Markovic Mikrob / Srdjan Djile Markovic / Stevan Markus / Goranka Matic / Era Milivojevic / Mihael Milunovic / Milorad Mladenovic / Zoran Naskovski / Predrag Neskovic / Vladimir Nikolic / Tanja Ostojic / Nesa Paripovic / Branko Pavic / Vesna Pavlovic / Branislav Petric i Stanisa Dutovic / Zana Poliakov / Nikola Pilipovic i Marija Vauda / p.RT / Mileta Prodanovic / Nenad Rackovic / Vladimir Radojicic / Aleksandar Rafajlovic / Nikola Savic / Sonja Savic / Vera Stevanovic / Sasa Stojanovic / Balint Szombathy / Skart / Talent / Vladimir Todorovic / Zoran Todorovic / Rasa Todosijevic / Vesna Tokin / Milica Tomic / UA!US / Urbazona / Vesna Vesic / Veljko Vujacic / Aleksandar Zograf / Dragana Zarevac > Autori i kustosi izlozbe: Branislava Andjelkovic, Branislav Dimitrijevic i Dejan Sretenovic > Kustos segmenta "Umetnost i javna stvar/(Srbija izmedju 1989 i 2001)": Vladimir Tupanjac > Kustos segmenta "Privremeno (off)online/Umetnost novih medija u Srbiji na kraju 20. i pocetkom 21. veka": Kristian Lukic Izlozba ce biti otvorena do 7. novembra 2005. -------------------- http://suprastudio.blogspot.com
|
|
|
|
12.09.2005, 13:09
|
|
|
Group: Members Posts: 28 Joined: 25.02.2005 Member No.: 11693 |
Meni je ono sve dosta skromno.
-------------------- ...So, don't ask me about
War, Religion, or God Love, Sex, or Death Because.... |
|
|
|
14.09.2005, 10:12
|
|
nije da ne bih voleo da cujem malo explikacije.
na sta mislis kada ocenjujes izlozbu kao skromnu? na kustosku tezu (ili njen nedostatak), izbor, broj izlozenih radova, postavku? -------------------- http://suprastudio.blogspot.com
|
|
|
|
15.09.2005, 10:48
|
|
|
Group: Members Posts: 28 Joined: 25.02.2005 Member No.: 11693 |
Izbor, pre svega.
Jednostavno, kad izadjes, nemas utisak da si video 'veliku' postavku. Dobri momenti -> Birnamska suma Milete P. je mnogo simpaticna, video rad o braku (stavis sluske i cujes narikacu ;-) ), (Neciji) odlican portret jedne mlade porodice pre nego sto se otac propio :-). On nesrecnik sav izbecen, u potkosulji, a i mlada mama neispavana, sa klincetom u narucju (zid iza njih - carski!). (Neciji) kolaz Muski frizerski salon bi mogao da bude okacen u bilo kom muzeju savremene u svetu, onestli. Puno prostora ostavljeno Urosu Djuricu. Milica Tomic ima mnogo boljih video radova od ovih koji se vrte. Seticu se jos toga, a na netu sama manifestacija skoro nepropracena, pa ne mogu da izburgijam ko su autori koje sam strpala u zagrade. P.S. Tapacirana 'ajkula' na bilbordu za izlozbu sjajna! This post has been edited by L..: 15.09.2005, 10:55 -------------------- ...So, don't ask me about
War, Religion, or God Love, Sex, or Death Because.... |
|
|
|
15.09.2005, 11:23
|
|
miletin rad je meni takodjer drag. duhovit, on the other hand blago zastrasujuc, a fino skockan (pedantan covek, zna se).
video zene koja rezonira sa usisivacem - dragana zarevac. sledece dve slike koje pominjes (miki, natalija i milica pre nego sto se miki propio + frizerski salon) su proizvodi zorana marinkovica (iz g. milanovca, clana grupe bjesovi. studirao flu). za urosa djurica se donekle slazem. mada, cini mi se da se islo na formiranje ambijenta nalik galerijskom, pa pretpostavljam da otud ima toliko njegovih slika. takodje mislim da nisu birani nuzno najbolji radovi pojedinih umetnika, no oni amblematicni, i u cvrstoj korelaciji sa toposima epohe kojom se izlozba bavi. i meni je krivo sto ajkula mise mladenovica nije 'rekonstruisana' za ovu (jedinstvenu?) priliku. +++ my twopence: > biljana djurdjevic - uvek. i svuda. i'm a sucker for her painting. > adrian kovacs - briljantno. > vlada nikolic - svidja mi se kako je postavljen njegov (nezaobilazni) 'ritam'. > asocijacija apsolutno - em 'dobro vece' em gobleni 'la quattro stagione' > segment izlozbe koji je priredio vlada tupanjac ('umetnost i javna stvar') je od vrste koju volim. + puno (a nikad dosta) skarta. + prilozi iz dnevnika rts. > naprasno sam razvio sklonost ka liku i delu johnnya rackowitcha. jedva cekam njegovu 'trans-akciju' (msu, 30. septembra u 20:00, kada ce biti promovisan i celokupni katalog izlozbe) -------------------- http://suprastudio.blogspot.com
|
|
|
|
01.11.2005, 18:46
|
|
![]() Group: Members Posts: 1408 Joined: 10.01.2003 Member No.: 3523 |
dobar presek, reprezentativni skup, da se na(n)jezis kako evociraju to tragicno doba. dobro, autori i nisu imali neku dilemu oko izbora umtnika, prosto je obuhvacena (i konacno istorizovana) epoha u kojoj je umetnicka praksa bila totalno polarizovana posmatrano iz perspektive 'normalnosti' - sto je s druge strane nezgodno u tom konglomeratu i heterogenoj zbirci umetnickih pojava, likova, grupa ( kojima je najmanji zajednicki sadrzalac sto su bili protiv ) napraviti neku klasifikaciju a da nije prosto preko izrazajnih medija)
zato i nisam primetila narativ izlozbe u tom smislu a nisam ni kupila katalog pa se pitam.. hm, mikrobove slike iz automata i uclanjavanje u stranke, djuric i markus i autonomizam ipak neizostavno, video ssavic i naskoski jebiga, sajber kuhinja pionirski [neko Povodom izlozbe O normalnosti. Umetnost u Srbiji 1989-2001 u zgradi Muzeja savremene umetnosti bice organizovane JAVNE TRIBINE: QUOTE Sreda, 2. novembar 2005 u 19h: Fondacijska umetnost Ova tribina bi trebalo da pokuša da udje u prazan prostor koji je još uvek omeđan terminom Soros realizam i neizrečenim osudama koje se filtriraju kroz polu-javne diskurse. Sama ideja spoljnje intervencije u zdravo tkivo ”domaće scene” spojena sa današnjim alter-globalizam resentimanom na neki način uzurpira ceo prostor koji bi nam omogućio da sagledamo uticaj fondacija - naročito Sorosa - na razvoj savremene umetničke scene u Srbiji tokom devedesetih. Učesnici tribine: Branislav Dimitrijević, Nebojša Milikić, Saša Marković - Mikrob, Miško Šuvaković. jbt, od ovog mishka ne mozesh disati, sad je pisao i dodatak o srpskoj umetnosti druge polovine xx veka u novom, prosirenom jansonu. misssssssim, ipak.... |
|
|
|
17.11.2005, 22:44
|
|
![]() Group: Members Posts: 3733 Joined: 08.12.2004 Member No.: 10441 |
QUOTE Dobri momenti -> Birnamska suma Milete P. je mnogo simpaticna videh i autora, uslika covek svoj rad i ode -------------------- -----
|
|
|
|
01.12.2005, 16:28
|
|
|
Group: Members Posts: 9 Joined: 21.11.2005 Member No.: 15609 |
Milica Tomic je moj favorite, zar je moguce da ima i bojih radova...od izlozenih...
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Lo-Fi Version | Time is now: 09.02.2010 18:38 |